Studenten opgelet: Zo vind je de perfecte bijbaan!

Hoi allemaal! Wie mijn blog al sinds het prille begint volgt, weet misschien nog wel dat ik in mijn studententijd een heleboel verschillende bijbaantjes heb gehad. Niet alle bijbaantjes waren even leuk, maar ik heb er wel heel veel van geleerd! Van cocktails maken tot in een kledingwinkel staan: ik heb het allemaal gedaan. Ben jij student of werkend en ben je op zoek naar de perfecte bijbaan? In dit artikel deel ik mijn beste tips!

de perfecte bijbaan

Een bijbaan vinden die bij jou past

Als je student bent is het natuurlijk heel fijn om een bijbaan te vinden die goed staat op je CV. Zeker als je een studie volgt die ontzettend goed bij je past en je hier ook zeker mee verder wil in de toekomst, is het belangrijk om relevante werkervaring op te doen. Volg je een studie in communicatie, dan is het bijvoorbeeld ideaal om als tekstschrijver of content creator aan de slag te kunnen.

De beste tip die ik je kan geven is: volg je hart. Het is naar mijn mening vooral belangrijk dat je het naar je zin hebt en dat je goed bent in wat je doet. Ook de baantjes die ik niet vol trots op mijn CV kon zetten hebben me op latere leeftijd toch iets opgeleverd. Al is het maar omdat je er soms waardevolle contacten aan overhoudt!

Speur het internet af

Niet denken, maar doen! Door het internet af te struinen naar leuke bijbanen, kom je vanzelf vacatures tegen die je aanspreken. Je kunt natuurlijk heel gericht aan de slag gaan met zoeken, maar soms kom je nog iets veel leukers tegen. Houd je opties (en je ogen ;-)) dus open als je op banenjacht gaat.

Wil je in een winkel of in een leuke horecagelegenheid aan de slag, dan werkt het altijd goed als je je gezicht laat zien. Ga zeker even langs met je CV, ook als het bedrijf online geen vacatures heeft openstaan. Wie niet waagt, wie niet wint!

Schrijf je in bij een studenten uitzendbureau

De beste manier om de perfecte bijbaan te vinden is door je in te schrijven bij een studenten uitzendbureau. Er zijn namelijk talloze bedrijven die graag een student inhuren en hiervoor een uitzendbureau inschakelen. Het uitzendbureau Recruit a Student is gespecialiseerd in het samenbrengen van bedrijven en studenten.

Ook ik heb me tijdens mijn studententijd ingeschreven bij diverse uitzendbureaus, waar ik hele leuke en diverse bijbaantjes en opdrachten aan heb overgehouden. Ik kan je dan ook absoluut aanraden om je in te schrijven bij een uitzendbureau, zeker als je ervaring wil opdoen in verschillende vakgebieden!

Wat zijn jouw beste tips om de perfecte (bij)baan te vinden?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
de perfecte bijbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge