Sephora Matifying Compact Powder

Alweer een hele tijd geleden kon je zien dat ik nog snel wat van Sephora had aangeschaft, een paar dagen voordat het filiaal in Groningen dichtging. Ik ben sindsdien niet meer wezen winkelen, maar ik vind het toch wel een raar idee dat ik nooit meer even bij de Sephora kan kijken… Gelukkig zijn sommige filialen nog een aantal dagen open en vandaar dit last-minute artikel! En voor als je geen zin hebt om te lezen: HALEN DIE POEDER! HAAAALEEEEEEEEEN ZEG IK!


Ik heb de poeder in D20 Warm nude. D (doré), staat voor een warme ondertoon. Als er een R (rosé) had gestaan, was de poeder geschikt voor dames met een koele ondertoon. Er was niet veel keus meer, maar gelukkig past deze poeder wel bij mijn huid. Ik vond ‘m eerst wat donker lijken, maar dat valt erg mee. Voor de zomer is hij waarschijnlijk te licht, maar voor nu kan het nog prima.

Zoals je ziet is ‘ie toch erg licht en zie je er helemaal niks van op mijn huid, of nou ja, niet op m’n handen in ieder geval. Officieel is het een compact powder, ofwel een foundation en poeder in één, maar daar merk ik vrij weinig van. Mocht je per se een compact powder willen, raad ik je deze niet aan. Ik vind ‘m echt heel poederig, misschien ligt het aan mij, maar als ik hem aanbreng is het een en al poeder! Van meer dekking merk ik vrij weinig, hij matteert wel maar dat is natuurlijk niet hetzelfde. Natuurlijk zou je meer poeder kunnen aanbrengen voor meer dekking, maar je kunt ‘m prima als een luchtige poeder gebruiken/aanbrengen en dat is precies waar ik naar op zoek was!

Aanbrengen maar! Ik gebruik hiervoor een poederkwast van de Hema, die zoals je ziet wel een wasbeurt kan gebruiken…

Mijn gezicht met alleen de NYC foundation, die ik iedere dag gebruik. Ik heb hier geen concealer op, hoewel dat nog niet eens zo’n slecht idee zou zijn, haha!

Mijn gezicht met de NYC foundation en de poeder. Mijn huid glimt niet meer en zoals je ziet is ook de rozige kleur verdwenen, mijn gezicht heeft nu dezelfde kleur als mijn hals. Het sluit mooi aan en het effect is natuurlijk. Niks geen dikke pannenkoek op je gezicht, de dekking is subtiel en precies goed. Je hebt erg weinig nodig van het poeder, dus wees voorzichtig met aanbrengen. Hiervoor gebruikte ik een transparante poeder (Stay Matte Pressed Powder van Rimmel London), maar dit is een goede vervanger! En mocht je deze zomer in het buitenland op vakantie gaan kun je de poeder alsnog scoren, want gelukkig verdwijnt Sephora niet overal.

Conclusie:
Een fijne, zachte poeder die je zowel subtiel als dekkend kunt aanbrengen. Hij matteert geweldig, op zich hoef je ‘m gedurende de dag niet opnieuw aan te brengen. De prijs is misschien nog wel een dingetje; de poeder kost namelijk 10,99. Gelukkig kocht ik ‘m tijdens zo’n 3 voor 10 euro actie. Maar goed, zoals ik al zei, je hebt er niet veel van nodig dus je kunt er super lang mee doen! Ik kan deze poeder echt iedereen aanraden.

Wat zijn jouw ervaringen met Sephora make-up?

7 Reacties

 1. 26 mei 2013 / 11:57

  mooie poeder! staat goed over die foundation 🙂

 2. 26 mei 2013 / 14:35

  Ik wou dat ik hem kon kopen voor die actie. Jammer genoeg is de Sephora heel ver weg voor mij.

 3. 27 mei 2013 / 15:30

  Ik dacht dat alle Sephora's inmiddels al dicht waren? Gelukkig ga ik van de zomer naar Parijs, daar ga ik sowieso mijn voorraad favoriete Sephora-productjes opnieuw inslaan!

  http://www.fashion-freaks.be

  • 27 mei 2013 / 16:57

   Ja, dat dacht ik ook, maar ik las ergens dat sommige filialen uiterlijk 1 juni sluiten. Helaas is dat al bijna, dus fijn dat je het nog ergens anders gaat inslaan haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge