Review: Urban Decay Stay Naked foundation en concealer

Hoi allemaal! Het is weer eens tijd voor een ouderwetse beauty review op mijn blog :-). Een tijdje geleden ontving ik een super leuk perspakketje, met daarin de Urban Decay Stay Naked foundation en concealer. Eerlijk gezegd heb ik nog helemaal geen ervaring met producten van Urban Decay, dus ik laat me verrassen! Ben je benieuwd naar mijn mening over de Stay Naked foundation en concealer? Lees dan gauw verder!

urban decay
Urban Decay is een high end merk dat wel al vaak mijn aandacht heeft getrokken. Toen de Sephora nog in Nederland was (die goede, ouwe tijd!), droomde ik weg bij de prachtige oogschaduwpalettes van Urban Decay. De laatste jaren ben ik dit merk eigenlijk helemaal uit het oog verloren, super zonde! Ik hoorde wel altijd goede verhalen over dit merk, dus de verwachtingen waren hoog! ;-).

urban decay
De Urban Decay Stay Naked foundation en concealer zijn verpakt in twee mooie doosjes. De doosjes zijn bedrukt met prachtige rosé gouden letters. Ik vind het er heel chique uitzien!

urban decay
Het kiezen van een kleur is altijd wel een dingetje. Gelukkig kun je online een handige test doen, om jouw kleur en ondertoon te bepalen. De meeste foundations die ik heb hebben een warme/gele ondertoon, vooral in de zomer. ‘s Winters gebeurt er echter iets raars met mijn huid, ik word niet gewoon bleek, maar het lijkt alsof mijn kleur helemaal verdwijnt! Mijn huid lijkt grijzig en ook mijn wallen veranderen van kleur.

‘s Winters heb ik dus niet alleen een andere kleur, maar ook een andere ondertoon. Uit de test kwam dan ook een ‘neutrale ondertoon.’ Het kiezen van de kleur vond ik nog wel lastig, ik twijfelde tussen 30NN en 40NN. Ik heb toch maar voor 30NN gekozen, omdat een te lichte foundation nou eenmaal makkelijker te fixen is, dan een te donkere.

urban decay
De verpakkingen van de Urban Decay Stay Naked foundation en concealer vind ik super mooi! De rosé gouden dop vind ik echt een tof detail, het ziet er heel luxe uit. Wat ik wel jammer vind is dat de verpakkingen van plastic zijn, in plaats van glas. Dat voelt toch een beetje goedkoop aan, wat je niet zou verwachten van een high-end merk.

foundation
De Urban Decay Stay Naked foundation is verpakt in een pompflacon, dit vind ik zelf altijd heel fijn en snel werken! De concealer breng je aan met een sponsapplicator.

foundation
Boven zie je de foundation, onderin de concealer. Zoals je ziet is de concealer een tintje lichter dan de foundation, wat echt super goed is! Een concealer hoort ook iets lichter te zijn, dit geeft altijd het mooiste effect.

foundation
De foundation smeert gemakkelijk uit en is vrij vloeibaar, de concealer is iets dikker en stroever.

foundation
Links: zonder foundation. Midden: met foundation. Rechts: met foundation, concealer en de rest van mijn make-up. Op deze foto’s zie je goed wat ik bedoel met het grijze effect. Hoewel de foundation een totaal andere ‘kleur’ lijkt te hebben dan mijn eigen huidskleur, ziet het er toch heel goed uit. Ik ben heel blij dat ik de kleur 30NN heb gekozen! Hij is in daglicht nog iets aan de lichte kant, maar dat kan ik gelukkig compenseren met een fijne bronzer.

Ik ben echt heel tevreden over het resultaat! De foundation voelt heel fijn aan, ondanks dat hij vrij luchtig is, is de dekking wel heel goed. Ik ben blij dat ik de concealer ook heb ontvangen, want hiermee kan ik de basis echt afmaken. De concealer camoufleert zowel onzuiverheden als mijn wallen onwijs goed. Gedurende de dag blijven de producten ook goed zitten!

foundation
Mijn verwachtingen van de Urban Decay Stay Naked foundation en concealer waren hoog, maar ik ben zeker niet teleurgesteld! De producten vullen elkaar perfect aan en de kleuren zijn ook een goede match. Ik gebruik de producten nu al een paar weken met veel plezier! Ondanks dat de Urban Decay Stay Naked foundation en concealer niet per se geschikt zijn voor een vette huid, werken ze voor mij wel heel goed. De producten zijn ook nog eens vegan, dus dat is echt een groot pluspunt!

Urban Decay Stay Naked foundation kost €39,00 en is o.a. verkrijgbaar bij ICI Paris XL
Urban Decay Stay Naked concealer kost €28,00 en is o.a. verkrijgbaar bij ICI Paris XL

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Heb jij ervaring met de Urban Decay Stay Naked producten?

foundation

6 Reacties

  1. 8 november 2019 / 09:35

    Ik ga ‘m binnenkort proberen. Ben een beetje bang omdat ‘ie matte is en matte foundations bij mij supersnel oxideren. Qua dekking -en als je geen droge huid hebt- lijkt ‘ie me fijn!

  2. 11 november 2019 / 11:49

    Klinkt ontzettend goed! Ik ben zelf ook nog opzoek naar een nieuwe foundation. De foundation die ik op het moment gebruik, is namelijk net iets te donker voor de tijd van het jaar (en mijn bleke huidje).
    Suzanne onlangs geplaatst…Perfectionisme als krachtMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge