Review: Taft Curl Balm

In mijn eerste artikel, de Kruidvat mini-shoplog, vertelde ik dat ik de Taft Curl Balm meenam als vervanger voor mijn Schwarzkopf haarserum. Serum is een fijn product voor mijn droge lokken, maar zorgt helaas voor weinig volume. Daarom nam ik de Taft Curl Balm mee, deze zou namelijk voor prachtige, elastische krullen moeten zorgen. En ja, volume, dat is natuurlijk wat alle krullen-hoofdjes willen! Ik besloot de balsem te gebruiken zoals ik mijn serum gebruikte: ‘s avonds, na het douchen en borstelen, in mijn haar kneden (volume creeëren), om vervolgens met een knot in mijn haar te gaan slapen. De balsem kon zo lekker intrekken en ik hoopte natuurlijk de volgende dag op gefixeerde krullen, zodat ik er ‘s ochtends weinig meer aan hoefde te doen. Ik ga je vandaag vertellen of het is gelukt, kijk je mee?

Verpakking
Mijn oog viel gelijk op dit product vanwege het mooie uiterlijk. Ten eerste is hij zachtroze, dan heeft een product bij mij al gauw een streepje voor ;). Ook vind ik de ribbels aan de zijkant erg leuk. Behalve dat ze voor meer grip zorgen, zorgen ze ook voor een ietwat bijzonder uitziende verpakking. De verpakking loopt schuin af, de onderkant is vrij breed, de bovenkant wat smaller. Ik vind het ook fijn dat de haar balsem een opening heeft aan de onderkant, in plaats van een pompje. Op deze manier krijg je de laatste restjes er makkelijker uit, zo verspil je geen product. Op de achterkant staat wat de balsem belooft te doen voor je haar en ook staat er een stylingtip en een lijstje met ingrediënten. Lekker overzichtelijk, that’s the way i like it!

Wat belooft Schwarzkopf?

Curl Control voor prachtige krullen vol elasticiteit:
 • Extra strong – voor extra sterke fixatie
 • Prachtige krullen vol elasticiteit
 • Houdt je krullen tot 60% langer in model
 • Het haar blijft levendig, soepel en droogt niet uit
Inhoud

De verpakking bevat 150 ml, wat wel gemiddeld is voor een haarproduct. De meeste serums bevatten rond de 50 ml, terwijl veel crèmes juist ongeveer 200 ml bevatten. Een middel-maatje dus! De substantie is, zoals je op de foto’s kunt zien, vrij dik en stevig. Je kunt je hand gerust omdraaien of ermee gaan schudden, de haar balsem blijft gewoon op zijn plek. Sterk spul!

Ik heb de haar balsem hier uitgesmeerd over mijn hand. Het is doorzichtig en doet me erg denken aan vaseline. De geur is prettig, een beetje als shampoo, maar ook met een vleugje wax. De geur is best aanwezig en je blijft hem gedurende de dag ook ruiken. Wellicht houd je daar niet van, ik vind het wel prettig. Weet ik in ieder geval zeker dat mijn haar niet stinkt ;).

Hoe werkt het?
Oké, ik ben er klaar voor! Laten we kijken wat de balsem met mijn krullen doet.

Zo zag mijn haar eruit toen ik vanochtend wakker werd. Ik heb hier dus enkel de balsem (de avond ervoor!) in mijn haar gesmeerd. Zoals je kunt zien hebben de krullen al best veel volume en glanzen ze mooi. Op de laatste foto zie je dat het hier en daar nogal pluizig is, dus daar moest nog even wat aan gedaan worden.

Dit zijn mijn krullen met de rest van de verzorging (Andrélon perfecte krul crème en Nivea haargel). Het resultaat: Gefixeerde, glanzende en pluis-vrije krullen! Het volume heb ik voor een heel groot deel te danken aan de krullen balsem, die toch echt wel duidelijk de basis heeft gelegd. De haar balsem droogt mijn haar niet uit. Mijn haar blijft zacht, maar tegelijkertijd vol volume. Like!

Houdbaarheid
Mijn krullen blijven de hele dag elastisch en vol volume, ze zakken niet uit. Dit komt natuurlijk ook omdat ik van nature krullen heb, maar ik merk duidelijk verschil met andere haarverzorgingsproducten! De haar balsem is een klein beetje wax-achtig, de substantie is stevig, wat ervoor zorgt dat ook mijn krullen stevig aanvoelen. Ze blijven gedurende de hele dag goed in model. Ik ben erg enthousiast over de houdbaarheid!

Het nadeel van de extreme fixatie is wel dat mijn haar ‘s avonds moeilijker door te kammen is, dan wanneer ik minder ‘sterke’ producten gebruik. Het is dus wel zaak om je haar ‘s avonds goed uit te spoelen, of natuurlijk ‘s ochtends, dat ligt aan jouw routine ;). Maar dat weegt niet op tegen het geweldige resultaat van de balsem, wat een krullen geeft ‘ie me!

Conclusie
De balsem is erg fijn voor je krullen. Hij fixeert ze goed en ze blijven gedurende de dag goed in model. Het is wel jammer dat je de balsem niet zo makkelijk uitkamt. Dit zorgt er ook voor dat je je haar vaker moet wassen (wat niet goed is voor je haar).

Voordelen
– De balsem houdt de krullen gedurende de dag goed in model
– De balsem zorgt voor veel volume
– Het geeft een mooie glans
– Droogt je haar niet uit
– Opening aan de onderkant, zo krijg je de balsem er het makkelijkste uit
– Prijs: ongeveer 5,50. Niet duur voor een fijn haarproduct die 150 ml bevat. Ik kocht de haar balsem voor 3 euro, aangezien deze uit het assortiment gaat bij onze Kruidvat.

Nadelen
– Haar is moeilijker door te kammen
– Je moet je haar echt dagelijks uitspoelen 

Score
Q: Gebruik jij ook producten van Taft, zo ja, welke is volgens jou echt een aanrader?

11 Reacties

 1. 19 februari 2013 / 13:26

  Jouw haar is prachtig! Ik heb zelf geen krullen en kan het product dus niet echt gebruiken maar jouw review geeft echt een duidelijk beeld van het product.

 2. 20 februari 2013 / 17:42

  Wauw! De foto's van je haar zien er prachtig uit!
  Ik ben erg benieuwd naar het product.
  With lots of Love,
  Hanna

 3. 20 februari 2013 / 18:05

  Je hebt echt prachtig haar! Zo te zien werkt het prima, mooie glans ook. 🙂 Ik gebruik zelf geen producten van Taft. Liefs

 4. 23 december 2013 / 20:32

  Super! ik heb zo ongeveer hetzelfde haar als jij, nog meer tips zijn altijd welkom, ik heb ook last van pluizig haar.

 5. 16 januari 2014 / 08:57

  beste anna,
  ik vind de curl balm geweldig. zo geweldig dat ik er een voorraad van had aangeschaft.. deze is nu op en ik kan het nergens meer vinden!! kan je mij vertellen waar je het hebt gekocht?

  • 16 januari 2014 / 16:26

   Hoihoi! In de winkels is 'ie inderdaad niet meer verkrijgbaar, bij bijvoorbeeld Kruidvat is 'ie helaas al heel lang uit het assortiment… Maar als je hem intypt op Google, vind je hem op de website van AH, beslist en bol.com, je kunt de balm nog wel online krijgen! Succes. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge