Review: NYC All Day Long Foundation

Een nieuwe foundation kopen is lastig. Soms lijkt hij in de winkel goed, maar thuis blijkt het dan nét de verkeerde kleur te zijn. Vooral bij drogisterijen is het vinden van een fijne foundation lastig, vaak hebben geen goede kleur voor de hele lichte en de wat donkere huidjes. Iedere keer, wanneer ik een nieuwe foundation koop, hoop ik dat ik mijn zoektocht naar de perfecte foundation eindelijk heb voltooid. Tot nu toe is er altijd wel wat geweest dat niet helemaal naar mijn zin was, was het niet de kleur, dan was het wel de textuur of de dekking… Wie weet brengt de nieuwe All Day Long foundation van NYC daar vandaag verandering in!

Ik heb de foundation in 739 Classic Beige, dit is de lichtste kleur. Het woord beige deed mij twijfelen aan de juistheid van de kleur, maar goed, ik had verder toch geen keus. Ook lijkt de foundation op de foto’s vrij donker, maar don’t worry, in het echt is ‘ie nog nét iets lichter!

Verpakking
Ten eerste, mijn mening over het uiterlijk van deze foundation. Ik bedoel, stel dat de werking helemaal geweldig is; ik moet toch ergens een puntje van kritiek vinden ;). Ik vind het sowieso erg fijn dat de flacon doorzichtig is, soms heb je ook foundation in een tube (zoals bij Sephora) en ik vind het niet prettig als je de foundation/kleur zelf niet kunt zien.De foundation bevat 27,3 ml, wat redelijk gemiddeld is, aangezien de meeste foundations 30 ml bevatten. 

De foundation is snel en makkelijk in gebruik, je trekt de dop er af en je drukt op het pompje. Geen moeilijk gedoe met draaidoppen en tubes waarin je moet knijpen. Wel zo fijn als je ‘s ochtends haast hebt. Een pompje is ook erg hygiënisch, maar het nadeel is dat je de laatste restjes er niet uit krijgt. De flacon is gemaakt van heel hard plastic, dus die knip/snijd je ook niet zo gemakkelijk open.

Wat zegt NYC over deze foundation?

VOORDELEN
Verfijnt kleine lijntjes, donkere kringen en rimpeltjes in
een droomhuid
Zorgt voor een glansvrije huid en blijft zitten waar het
moet zitten
Veegvast, geen vervelende vlekken die afgeven
Voel je lekker in je vel… de hele dag, elke dag
Zacht en fris, geen maskereffect
BELANGRIJKSTE INGREDIËNTEN
Vitamine A: helpt de huid herstellen
Vitamine C: beschermt tegen vrije radicalen en zorgt voor
een perfecte huid
Vitamine E: een sterke anti-oxidant die de huid beschermt
tegen stress van het city leven

Werking
Wat een beloftes doet NYC! Niet alleen daarom, maar ook omdat de foundation slechts 4,99 kost ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden naar de werking. Eerst heb ik de foundation getest op mijn hand, zodat je een beter beeld krijgt van de dekking.

Voor


Na

Op mijn hand is de dekking goed, licht/medium, maar dat vind ik voldoende. Laten we kijken hoe de foundation op mijn gezicht is!

Hier draag ik geen make-up (eerste keer butt naked face op internet, HELL YEAH). Zoals je ziet heb ik eigenlijk geen last van onzuiverheden. Mijn huid is alleen wat rood, vooral op mijn wangen. Ook zie je dat ik diepe, dikke wallen heb (die ik overigens altijd heb, no matter what).
Mijn gezicht met de NYC All Day Long Foundation in 739 Classic Beige.

Mijn gezicht met de rest van de make-up: Poeder, blush, highlighter, waterproof eyeliner en mascara en lipstick. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de producten, naam en merk staan onderaan het artikel vermeldt.Ik vind het effect van de foundation erg  mooi! De roodheid is weg, mijn huid is egaal en heeft een healthy glow. De kleur is perfect, er is geen kleurverschil met mijn hals (godzijdank). Mijn wallen zijn nog steeds duidelijk aanwezig, maar meestal doe ik nog wat concealer onder mijn ogen en poeder ik het geheel af (soms ook niet).

Mijn huid voelt zacht aan en ik voelt de foundation niet als ik mijn gezicht aanraak, dat vind ik echt heel fijn. Geen pancake effect met deze foundation van NYC, de foundation is erg vloeibaar en makkelijk te verdelen. Je kunt het natuurlijk opbouwen, maar drie kleine pompjes vind ik voldoende. Ik heb niet zoveel dekking nodig, ik heb het liefst een foundation die lekker licht aanvoelt op mijn gezicht. Voilà, gevonden!

Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ondervonden is de geur. Mijn vorige foundation rook heel lekker, deze stinkt een beetje. Ik gebruik hem nu zo’n 10 dagen en ik moet zeggen dat het al went. Ik ruik het alleen als ik hem aanbreng, daarna ruik ik hem niet meer.

Houdbaarheid
Volgens NYC zou de All Day Long Foundation 14 uur moeten blijven zitten. Dat is wel héél erg lang! Ik maak soms lange dagen, ‘s ochtends vroeg naar school en ‘s middags tot ‘s avonds aan het werk. Op deze dagen ben ik meer dan 12 uur onderweg en werk ik mijn make-up niet bij (behalve mijn lippen). Ik heb daar geen zin in, dus vind ik het belangrijk dat een foundation niet gaat vlekken of nog erger: helemaal verdwijnt.

De foundation doorstaat de test prima! Hij blijft goed zitten en ik hoef mijn gezicht niet bij te werken. Ook een uur/anderhalf uur sporten (met heel veel zweet!) overleeft hij prima. Een fietstocht met harde wind, vrieskou, you name it, deze foundation kan alles aan!

Conclusie
Een geweldige foundation! Ik ben er echt heel blij mee. De foundation geeft een lichte dekking en plakt niet, mijn huid voelt lekker zacht aan. De kleur is perfect, de houdbaarheid is goed, roodheid verdwijnt als sneeuw voor de zon en mijn huidje is mooi egaal. Zoals je al hebt gelezen is alleen de geur niet zo aangenaam, maar whatever, de foundation werkt gewoon super goed en kost maar 4,99! De hoogste kwaliteit, voor de laagste prijs 😉 (Waar heb ik die eerder gehoord?)…

Score

Producten gezicht
– Rimmel London Stay Matte Pressed Powder in 001 Transparent
– H&M Blusher in 18 Sweet Rose
– Sephora highlighting powder in 120 Rose
– Etos waterproof eyeliner
– Max Factor False Lash Effect mascara *review*
– Kate Moss Lasting Finish Matte lipstick nr 105

Q: Wat vind jij van de NYC All Day Long Foundation? Ga je hem kopen/heb je hem al?

10 Reacties

 1. 16 februari 2013 / 17:13

  Mijn hart ligt bij de BB-cream. Maar hoe jij over dit product schrijft maakt me toch echt wel reuze, reuze, reuze benieuwd naar dit product! Super leuk artikel.
  With lots of Love,
  Hanna

 2. 16 februari 2013 / 17:22

  Ja BB-cream kan ook erg fijn zijn, maar ik vind dat je daarbij zo weinig keus hebt qua kleuren. Hoewel, de BB-cream van Catrice schijnt super goed te zijn. Maar ik blijf denk ik nog wel een tijdje bij deze foundation 😉 Bedankt voor je reactie en je compliment! Vond het btw ook erg leuk om te schrijven 🙂 xxx

 3. 17 februari 2013 / 13:58

  Klinkt goed, maar ik hou het ook bij mijn bb cream! Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

 4. 17 februari 2013 / 14:19

  Hee Tineke, dankjewel! Zeker heb ik je blog bekeken, ik volg je nu ook 😉

 5. 21 februari 2013 / 22:46

  Lijkt me een hele fijne foundation. Binnenkort maar eens swatchen in de Kruidvat. Je hebt trouwens al een hele mooie huid van jezelf 🙂 Haast geen foundation nodig

 6. 22 februari 2013 / 09:31

  Dankjewel Vivian! En dat klopt ook wel, ik probeer ook zo weinig mogelijk te gebruiken. Maar ik vind m'n huid met een beetje foundation net even wat mooier 🙂

 7. 4 januari 2014 / 19:07

  Oeh dit klinkt goed. Ik vind het effect wat het creëert ook erg mooi. Niet pancake achtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge