REVIEW | SLEEK AU NATURAL PALETTE

Alweer een hele tijd geleden, in april, was ik jarig. Iets minder lang geleden kreeg ik van mijn lieve vriendin Kristina (tevens gastblogger op mijn blog en ook nog eens collega!) het Au Natural palette van Sleek. Nog voor mijn verjaardag. Het is een schande dat dit pas mijn eerste Sleek palette is, aangezien het in Groningen zelfs in een aantal winkels wordt verkocht… Dankzij Kristina kon ik kennis maken met dit mooie merk, nu ik dit palette heb ontdekt wil ik meer! Kijk je mee naar mijn review van het Sleek Au Natural palette?


Ik haalde het cadeaupapiertje er af en BAM! Kijk deze mooie verpakking. De palettes van Sleek zijn verpakt in doosjes, geeft net iets extra’s vind ik. Super leuk gedaan ook met die poederige wolkjes oogschaduw.

De informatie op de achterkant. De ingrediënten heb ik niet op de foto gezet zie ik nu, maar die zijn wel op internet te vinden, mocht je er benieuwd naar zijn. Het palette bevat 12 tinten goed gepigmenteerde en minerale oogschaduw. Wat ik ook erg leuk vind is dat er wat suggesties worden gegeven wat betreft ooglooks, handig als je niet zo goed weet welke kleuren een goede combinatie zijn. De kleuren in het palette zijn echt heel divers, dus ik kan me dat best voorstellen. Ik ga zeker eens een aantal suggesties proberen.

Tijd om het doosje er af te halen! Het palette zelf is mat zwart en voelt stevig aan. Op de achterkant staat nogmaals om welk palette het gaat, voor als je het doosje wil weggooien. Ik vind het zelf altijd wel leuk om de doosjes te bewaren, nu zeker, omdat de informatie en ingrediënten er op staan. De vormgeving van het palette vind ik echt super mooi, het ziet er luxe uit en het lettertype past daar goed bij. De letters zijn licht glanzend, waardoor ze opvallen op het matte zwart.

Het openen van het palette bleek nog wel een hele klus te zijn. Misschien lag het aan mijn palette? Ik had echt een mesje nodig om de deksel omhoog te wippen en sindsdien heb ik hem nooit meer helemaal dichtgedrukt, haha. In het palette vind je de 12 kleuren oogschaduw, met een plasticje er op met bijbehorende namen, een spiegel en een oogschaduwkwastje – die ik overigens nooit gebruik. Ik vind het altijd leuk als de oogschaduws een naam hebben, dat geeft toch wat extra’s. Ook al is het plastic er nu af, de namen zitten onbewust wel in mijn hoofd als ik een look ga maken!

Het palette is een plaatje om naar te kijken, het is bijna jammer dat ik de oogschaduws straks ga ruïneren met een kwast, haha. Zoals je ziet is het palette enorm gevarieerd! Grappig vind ik wel de keuze voor de naam ‘Au Naturel’, ik had eigenlijk veel meer nude tinten verwacht. Er zitten echt veel donkere tinten in waar je een smokey look mee kunt maken. Ik heb al veel nude oogschaduw, dus ik ben blij dat hier niet alleen maar nude/bruintinten in zitten.

Linksboven vind je de matte, witte highlighter en rechtsonder een zwarte kleur, geschikt voor smokey looks. Een palette met grote contrasten! Fijn is dat er zowel matte als glanzende tinten in zitten, ik houd wel van variatie. Wat ik wel jammer vind is dat sommige tinten nogal op elkaar lijken, tenminste, zo op het eerste oog. Maar bij het zien van de swatches zul je zien dat het niet zo is:

De swatches zijn gemaakt zonder oogschaduwbasis. Hier zie je de eerste rij, van links naar rechts: Nougat, Nubuck, Cappuccino, Honeycomb, Toast en Taupe. De pigmentatie is niet heel denderend! Bij sommige kleuren moest ik echt met mijn nagel er in krassen om er wat kleur af te krijgen. De eerste vijf tinten zijn mat, Taupe is een glanzende tint. Deze tinten zijn veelal geschikt om te dragen op het bewegend ooglid.
Dan over naar de tweede rij, die duidelijk veel beter gepigmenteerd zijn. Ook wel logisch, want deze kleuren zijn donkerder. Van links naar rechts zie je Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal en Noir. Van deze rij zijn Bark, Regal en Noir matte kleuren, de rest is glanzend. Deze tinten zijn vooral bedoeld om in de arcadeboog aan te brengen en outer V, voor meer diepte en een smokey look. Ik ben dol op lila, donkerpaars en bordeaux in ooglooks, dus deze rij is zeker mijn ding!

Ik besloot om maar gelijk de paarstinten te gebruiken in een look, aangezien ik daar zo benieuwd naar was. De pigmentatie van de lichte kleuren is eenmaal aangebracht trouwens helemaal niet zo slecht, je moet het alleen een beetje opbouwen. De oogschaduw is zacht en tijdens het aanbrengen heb ik geen last van fall-out, een groot pluspunt! Op de foto hieronder heb ik neergezet welke tinten ik heb gebruikt en in welke volgorde:

Ik gebruikte Nubuck op het bewegend ooglid, Regal in de arcadeboog en Bark in de outer V, voor meer diepte. Ook al is het bij mij niet echt een V-vorm, je snapt vast wel wat ik bedoel! Nougat, de matte highighter, gebruikte ik op het wenkbrauwbot.

Dan is dit de totale look! De look was in werkelijkheid best donker en smokey, maar ik houd er wel van. Ik droeg deze look die avond naar mijn werk en daar viel het wel op (positief!), super leuk om te horen haha 
 :-). Ik zal nog even op een rijtje zetten welke producten ik heb gebruikt:
Nivea dagcreme
Essence I Love Stage Eyeshadow Base
Sleek Au Natural Palette (duh!)
NYC wimperkruller
Ik ben echt heel erg enthousiast over het Au Natural palette van Sleek, het is elke keer weer een feestje om er een look mee te maken. Na het schrijven van dit artikel ga ik mijn make-up doen en ga ik een suggestie die op de achterkant staat eens proberen. Ik kan dit palette echt iedereen aanraden, ik weet zeker dat ik nog meer Sleek palettes ga aanschaffen! De pigmentatie is goed, de kleuren zijn gevarieerd en ook bevat het palette zowel glanzende als matte tinten. Je kunt er dus veel verschillende looks mee maken :-).
Heb jij een oogschaduwpalette van Sleek?

18 Reacties

 1. 26 juli 2015 / 08:56

  Dit palette blijft mijn nr 1 van sleek. Ik heb er zelf vier, maar ik houd erg van natutel kleuren. De pan heb ik al geraakt helaas 🙁 Maar ik kan me helemaal aansluiten bij jou mening ^^

 2. 26 juli 2015 / 17:16

  De pigmentatie ziet er erg goed uit, de kleuren zijn mooi helder. Mooie look heb je gemaakt.

 3. 26 juli 2015 / 17:26

  Mooi palette inderdaad! Ik heb hem ook gehad, maar nu toch na tijden weggedaan. Gebruikte 'm eigenlijk nooit.

 4. 27 juli 2015 / 08:40

  Prachtige palette en een prachtige blog website heb je!

 5. 27 juli 2015 / 09:52

  Mooie look heb je gemaakt! Het is altijd leuk om een palette als cadeau te krijgen en Sleek is hiervoor een ideaal merk vind ik hihi.

 6. 27 juli 2015 / 11:22

  Dit is een mooie palette om elke dag te gebruiken. Mooie look heb je gemaakt!

 7. 27 juli 2015 / 11:34

  Prachtige foto's heb je gemaakt! Ik heb dit palette zelf ook nog liggen, maar is nog onaangeraakt, oeps! Gauw maar eens proberen dus :).

 8. 27 juli 2015 / 17:25

  Ben zelf helemaal gek op mijn Oh So special palette van SLEEK. Gebruik het echt elke dag, verpakking is al helemaal kapot zelfs, dus koop snel weer een nieuwe. Deze ziet er ook mooi uit!

 9. 27 juli 2015 / 17:48

  Wat een fantastische foto's zeg! Ik ben ook gek op Sleek palettes.

 10. 27 juli 2015 / 17:54

  Wat een mooi palette van Sleek. Warme en natuurrijke tinten. Ik heb zelf ook een Sleek palette en er staan er nog meer op mijn wishlist!

 11. 27 juli 2015 / 20:52

  Oeiiii, hij is heel er mooi, ik heb er zelf 1 en die gebruik ik heel erg graag…maar ik wil er nog wel een paar van die mooierdjes….fijne review…

 12. 27 juli 2015 / 20:57

  Wauw wat een prachtig palette, de kleuren vind ik echt super mooi! Wat een mooie look heb je er ook mee gemaakt!

 13. 28 juli 2015 / 10:40

  Ziet er mooi uit! Vooral de paarse tint, deze staat je ook erg mooi. Ik postte overigens vorige week een artikel met daarin een leuke winactie! Misschien ook wat voor jou?

 14. 28 juli 2015 / 10:55

  Sleek is echt top ^_^! Jammer dat ik al zoveel natural palettes heb, anders had ik deze zeker willen toevoegen aan m'n stash!

 15. 29 juli 2015 / 16:43

  Erg leuk palette! En wat heb je er mooie foto's en look van gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge