ESSENCE GEL NAILS + SATIN MATTE TOPCOAT

Sinds begin 2015 verkoopt Essence een nieuw soort nagellak, namelijk gel nagellak. Hierbij heb je geen lamp nodig om het te laten uitharden, je kunt het gewoon zo gebruiken! Ideaal, super leuk ook dat een budget merk als Essence hiermee komt. Wel is het aan te raden om hierbij de speciale gel basecoat en topcoat te gebruiken. Ik heb alleen de topcoat kunnen scoren, want de basecoat was helaas uitverkocht. Ook kocht ik een gel lakje en een matte topcoat. Ik besloot de drie producten te combineren in een artikel, kijk je mee?


Een tijdje geleden was er een leuke aanbieding bij Essence, namelijk 1+1 gratis op nagellak. Ik had toevallig een groene kleur nodig voor een projectje op school en daarbij koos ik ook dit perzik/koraalkleurige lakje uit, 24 Indian Summer. In werkelijkheid is hij trouwens een stuk feller dan op de foto!

Helaas heb ik de speciale basecoat voor de Essence gelnagels dus nog niet in mijn bezit, daarom gebruikte ik een gewone basecoat van Essence. Hierna bracht ik 24 Indian Summer aan, op de foto hierboven heb ik een laagje aangebracht. Zoals je ziet lakt het lakje nogal streperig (vind ik trouwens van alle gel lakjes van Essence – wat is jouw ervaring ermee? -, ik heb er meerdere) en dekt hij niet na een laagje.

Het lakje dekt goed na het aanbrengen van twee laagjes, maar echt netjes heb ik er niet mee kunnen lakken. De lak is nogal dik en bovendien vind ik het kwastje niet zo fijn werken.

Hierna bracht ik de speciale Essence studio nails gel topcoat aan, ik vind het er prachtig uit zien! De nagels krijgen echt een ‘gel’ look, zijn hard en hebben een erg glanzende finish. Mooi!

Ik had ook de matte topcoat van Essence aangeschaft en ik kon echt niet wachten om die ook te testen. Dus hup, nog een laagje er over heen! Binnen no time zag ik mijn nagels veranderen van super glanzend naar helemaal mat. Bijzonder, zeker leuk om eens mee te experimenteren!

Hier een close-up van mijn nagels, de matte topcoat doet zijn werk goed.

Wauw! Ik kan niet stoppen met naar mijn nagels te kijken. Ik vind het zo ontzettend mooi. Tot nu toe heb ik het al bij veel kleurtjes geprobeerd. Ik vind het leuk dat er zoveel verschillende nagellak op de markt is. Sand style lakjes heb ik ook tof gevonden, maar matte lakjes zijn nog meer mijn ding. Er is ook een gel lakje van Essence die helemaal mat is van zichzelf, een donkerblauwe, die wil ik ook graag toevoegen aan mijn stash!

Helaas heb ik er niet veel van gemerkt dat de lak ook daadwerkelijk langer blijft zitten, wat de Essence gelnagellak wel belooft. Na ongeveer 1 a 2 dagen begint de lak alweer te chippen. Uiteindelijk heb ik maar liefst 5 (!) laagjes aangebracht om dit effect te krijgen, mijn nagels zijn dan ook keihard, maar echt veel verschil maakt het niet. Een gewoon lakje van bijvoorbeeld Rimmel London blijft veel langer zitten. Wel vind ik het gel effect erg mooi! Misschien helpt de basecoat de lak nog langer te blijven zitten, maar dat moet ik dan even uitproberen. Voor mij werkt de Essence gelnagellak nu in ieder geval niet. Jammer!

Wat is jouw ervaring met Essence gel nagellak?

18 Reacties

 1. 22 juli 2015 / 05:32

  Ah, jammer dat het niet werkt! Ik heb ook een aantal lakjes gekocht ervan maar vond het ook totaal niet werken en niet mooi op mijn nagels. Ik vind de lakjes van Sally Hansen daarom veel beter en gebruik ik veel liever! Prachtige foto's heb je gemaakt zeg, wauw!
  liefs

 2. 22 juli 2015 / 08:22

  Jammer dat het niet langer blijft zitten, ik vind het Matte effect wel heel erg gaaf hoor!

 3. 22 juli 2015 / 08:36

  Ah, jammer zeg dat het niet echt werkt! Vind het kleurtje wel echt prachtig!

 4. 22 juli 2015 / 08:45

  Wauw, die matte topcoat ziet er goed uit! Ben ik raar dat ik daar nog nooit over gehoord heb? Haha. Ik heb trouwens een knalrode versie van de gel nagellak, en bij mij blijft hij wel langer dan vijf dagen goed zitten, zonder enige chips.

 5. 22 juli 2015 / 09:17

  Wauw het effect is echt heel erg mooi. Wel jammer dat het niet langer blijft zitten!

 6. 22 juli 2015 / 09:49

  Het matte effect bij deze kleur vind ik heel erg gaaf! Jammer dat het na 2 dagen gewoon al begint te chippen, want dat verwacht je dan niet zo snel bij een gelnagellak.

 7. 22 juli 2015 / 10:06

  Wat jammer dat het zo snel chipt, daar heb je weinig aan!

 8. 22 juli 2015 / 10:39

  Jammer dat het niet werkt hoor… Ik vind het wel op foto's erg mooi uit zien!
  Zelf laat ik ook altijd gellak zetten.. Blijft zo ontzettend goed zitten!

 9. 22 juli 2015 / 10:45

  Oh die nagellak is prachtig.. jammer dat hij niet langer blijft zitten.. dat is dan wel extra jammer

 10. 22 juli 2015 / 11:59

  Wat jammer dat het niet doet wat ze beloven! Ik vind het wel een erg mooi kleurtje, al vind ik de glans wel mooier dan het matte.

 11. 22 juli 2015 / 12:01

  Ik vind deze nagellaklijn zo enorm fijn! Ik draag ze alleen te kort om te weten hoe snel ze chippen, haha! Deze kleur heb ik ook en draag ik regelmatig. Ik vind alleen dat hij hier enorm licht (bijna pastel) overkomt, terwijl mijn versie echt een knalkleur is!

 12. 22 juli 2015 / 19:03

  Jammer dat deze lakjes zo snel beginnen te chippen, de kleur is anders wel heel mooi!
  En met die matte coat er op is het ook echt super!! <3

 13. 22 juli 2015 / 19:08

  Wauw, echt heel mooi! Jammer dat het niet langer blijft zitten dan normaal.

 14. 23 juli 2015 / 18:11

  wat jammer dat dit niet echt werkt, zelf vind ik het effect wel heel erg mooi, maar hoe lang het bij mij echt mooi blijft, geen idee…ik wissel zo vaak van nagellak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge