REVIEW | MARBLE KWASTEN VAN DE PRIMARK

Een tijdje geleden liet ik in deze beauty shoplog mijn make-up aankopen zien van de afgelopen tijd. De review van het Make-up Revolution Ultra Blush palette staat inmiddels al online. Maar ik was ook héél erg benieuwd naar de marble kwasten van de Primark! Ik heb echt een zwak voor marmer – het is niet voor niets een bloggers-cliché, dus ik moest ze gewoon hebben. Afgelopen weekend heb ik eindelijk de kans gehad om ze uitgebreid te fotograferen en te testen. Vandaag is het tijd voor een review, lees je mee?

marble kwastenmarble kwasten
De kwasten zitten netjes verpakt in een plastic doosje, in het doosje zit ook nog een leuk tasje om de kwasten in op te bergen. Het was natuurlijk het allerleukst geweest als het tasje ook een marmerprint had, haha! Maar zilver vind ik ook wel tof. Zeker voor een prijs van 9 euro (voor vijf kwasten en een tasje), mogen we niet klagen :-).

marble kwasten
Op het tasje staat, hoe toepasselijk, ‘Insta girl.’ Want laten we wel wezen, het zijn natuurlijk wel echt Instagram-waardige kwasten! Wat ik ook erg tof vind is dat er een soort ombre effect in de haren van de kwasten zit, het loopt van wit naar steeds donkerder grijs.

marble kwasten
Laten we beginnen met de drie kleine kwastjes uit de set. Deze kun je gebruiken voor het aanbrengen van oogschaduw of bijvoorbeeld wenkbrauwpoeder. Misschien kun je ze ook wel gebruiken om lipproducten mee aan te brengen! In ieder geval genoeg opties :-).

marble kwasten
De kwastjes zijn vrij klein en ook lichtgewicht, perfect om mee te nemen! Wat ik wel mis is een fluffy blendingkwast. De twee platte (oogschaduw)kwasten zijn, naar mijn mening, nagenoeg hetzelfde. Met de grote, platte kwast ben je misschien iets sneller klaar met oogschaduw aanbrengen, maar de werking is hetzelfde. Waar ik wel meteen enthousiast over ben is het schuin afgesneden kwastje, die je kunt gebruiken om je wenkbrauwen mee in te kleuren, eyeliner aan te brengen of oogschaduw aan te brengen tussen je onderste wimpers. Aan het einde van het artikel vertel ik je hoe de kwasten in gebruik zijn (met complete look)!

marble kwasten
We gaan eerst door naar de andere twee kwasten uit de set. Van contour kwasten kan ik nooit genoeg hebben, want ik ben dol op contouren! Ik was dan ook heel blij toen ik deze kleine contour kwast zag. Hij is vrij compact, maar de haren zijn gelukkig wel flexibel.

marble kwasten
Dan zit er nog een blush kwast in de set. Zelf vind ik dit soort kwasten altijd fijn werken voor blush, omdat ze niet te plat en te puntig zijn. Ik houd wel van kwasten waarbij de haren niet te dicht op elkaar staan, want hiermee kan ik blush het mooist aanbrengen.

marble kwasten
Hier zie je goed het verschil tussen de blush en de contour kwast. De haren van de contour kwast zijn iets compacter, wat maar goed is ook, aangezien contour wat strakker aangebracht dient te worden dan blush.

marble kwasten
Ik zat er eerst over te denken om de blush kwast te gebruiken als poeder kwast, maar toen ik ‘m even vergeleek met mijn huidige poederkwast (die trouwens nodig door de wasstraat moet, excusez-moi ;-)) leek me dat toch niet handig. De kwast van de Primark is echt zo klein, haha!

marble kwasten
Contour aanbrengen met een nieuwe kwast is altijd spannend, daarom gebruikte ik mijn Douglas contouring palette. Met een van deze contour tinten ben ik namelijk heel vertrouwd, haha. Ik was eerst bang dat het veel te heftig zou worden, omdat de contour kwast nogal compact is, maar het valt reuze mee, omdat de haren wel flexibel zijn. Wat ik heel fijn vind is dat je de contour een stuk strakker kunt aanbrengen met zo’n kleine kwast. En toch blijft het er natuurlijk uitzien, yay!

marble kwasten
Daarna bracht ik een lekkere, flinke blush aan uit het Make-up Revolution Ultra Blush palette (linkje staat in de intro van dit artikel!). Ik gebruikte, mocht je er benieuwd naar zijn, de derde tint van de bovenste rij. Over de blush kwast ben ik ook erg enthousiast! Doordat hij redelijk fluffy is blendt de blush mooi samen met de contour. Ik heb best veel blush aangebracht (love it), maar je kunt je blush ook subtiel aanbrengen met deze kwast!

marble kwasten
Over de oogschaduwkwasten ben ik helaas iets minder enthousiast. Nou is de ooglook die ik maakte misschien ook niet ‘je van het,’ maar van het goud zie je op mijn bewegend ooglid bijna niks terug. Ik gebruikte wel een heel gepigmenteerde kleur uit het Golden Bar palette, die je, aangebracht met andere kwasten, wel duidelijk ziet. Hm, jammer! Ach, misschien zijn het wel prima kwastjes hoor. Ik ben wellicht wat te verwend wat betreft oogschaduw kwasten ;-).

marble kwasten
Het schuin afgesneden kwastje voor de wenkbrauwen vind ik op zich wel fijn! Daar kun je ‘m prima voor gebruiken. Ik ga deze vanaf nu gebruiken voor oogschaduw langs mijn onderste wimperrand, daar vind ik hem namelijk perfect voor (ook qua formaat). Op de foto hierboven zie je mijn totale look! Ik heb ook weer nieuwe lipproducten van de Primark getest, daar komt deze, of volgende week een artikel over online :-).

marble kwasten
Ik ben blij verrast door de marble kwasten van de Primark! Ik kocht het setje eigenlijk meer ‘voor de leuk’, omdat ik dol ben op marmer print. Uiteindelijk ben ik groot fan geworden van de contour- en de blush kwast! Van de oogschaduwkwasten werd ik niet heel warm, maar misschien komt dat ook doordat contouren het favoriete onderdeel van m’n make-up is ;-). Alle kwasten zijn trouwens enorm zacht, ik hoop dat dat zo blijft na een wasbeurt! Al met al vind ik het een fijn setje kwasten, zeker voor 9 euro.

Deze marble kwastenset is te koop bij Primark en kost 9 euro

Wat voor kwasten gebruik jij graag? Heb jij ook een zwak voor marmerprint?

19 Reacties

 1. 29 augustus 2017 / 10:37

  Mooi prijsje voor zo’n set! Vind de gezichtskwasten er ook verrassend goed uitzien, jammer dat de oogschaduwkwastjes wat tegenvallen, want die collectie moet ik nodig uitbreiden!
  Simone onlangs geplaatst…Weekend Getaway Plog: ZoutelandeMy Profile

 2. 29 augustus 2017 / 11:26

  Oooh, die kwasten zien er prachtig uit! Jammer dat de oogschaduwkwasten wat tegenvallen… Maar ze zien er zo pretty uit!
  Elke onlangs geplaatst…Outfit // aztec mazeMy Profile

 3. 29 augustus 2017 / 17:00

  Ik zou dit setje ook alleen al willen voor de heb haha! Jammer dat de oogschaduw kwasten nogal tegenvallen, maar van de Primark kan je ook niet al te veel verwachten. De blush en contour kwasten lijken mij wel heel fijn!
  Chelsey onlangs geplaatst…Blog, school, werk & sporten | Personal updateMy Profile

 4. 29 augustus 2017 / 22:36

  Ik vind marmer ook altijd prachtig. Wat een plaatjes zijn deze kwasten! Geheel Instagramwaardig inderdaad 🙂 Goed om te horen dat de contouringkwasten een succes waren, maar wel jammer dat je minder enthousiast was over de oogschaduwkwasten. Ik vind je look trouwens ook prachtig, inclusief die opvallende lipkleur!
  Romy onlangs geplaatst…Outfit: Zomerjurk met vlinders en blote benenMy Profile

 5. 30 augustus 2017 / 12:23

  Wat een leuk setje voor maar €9,00. Jammer dat de oogschaduw kwasten wat tegenvallen.

 6. 30 augustus 2017 / 12:35

  Oehhh leuk! Ik ga binnenkort weer even naar de Primark om te kijken wat voor leuks ze nieuw hebben.
  Ik ga deze in mijn achterhoofd houden, thanks for de tip!

  And I love marmer, ik heb er alleen nog te weinig van haha!

  Liefs,
  Kimberly

 7. 31 augustus 2017 / 01:08

  Leuk dat je dit setje heb getest! Wel jammer dat de oogschaduw kwastjes minder goed zijn. Ik heb zelf ook een kwastje van de Primark. Een schuin afgesneden wenkbrauw kwastje met aan de andere kant een spoolie.
  Laura onlangs geplaatst…Getest: Freedom Menstruatiecup | Bevalt het echt?My Profile

 8. 2 september 2017 / 21:07

  Eerst even zeggen; WAUW, wat een knappe foto van jou zeg! En je make-up helemaal on fleek! Super! Wat een leuke kwasten zijn dit zeg. Ik loop de cosmetica bij Primark eigenlijk altijd voorbij, maar van marmer gaat mijn hart altijd sneller kloppen haha;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Hé! Mijn outfit in de H&M Gallery!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge