REVIEW | Kruidvat poederkwast

Goede en fijne make-up kwasten zijn echt een belangrijke basis voor iedereen die make-up gebruikt. Je kan dan nog zoveel mooie en dure make-up hebben, het aanbrengen ervan is minstens zo belangrijk! Het fijnst is natuurlijk als kwasten goed én betaalbaar zijn. Vandaag geef ik je mijn mening over de poederkwast van de Kruidvat en laat ik je zien of ‘ie z’n geld waard is of niet. Benieuwd naar de kwaliteit van de kwast? Lees dan even verder.

Toen ik deze poederkwast tegenkwam bij het Kruidvat schrok ik wel een beetje. 6,99 voor een poederkwast van een merk dat normaal echt heel budget is? Dit is toch een prijs wat je verwacht bij de wat luxere merken. Maar goed, ik wilde wel eens een gokje wagen. Bovendien was ik echt toe aan een nieuwe poederkwast. En zeg nou zelf, zo op ‘t eerste gezicht ziet deze kwast er toch best luxe, stevig en goed uit?

Aha. Interessant. Ideaal voor het aanbrengen van zowel poeder als bronzer. Zouden we hier met een multifunctionele kwast te maken hebben?

Wat ik sowieso al een groot pluspunt vind is dat de kwast in een doosje zit. Bij de Sephora bijvoorbeeld kon iedereen met z’n tengels aan die kwasten friemelen, bah! Dan geef ik toch echt de voorkeur aan een doosje, hoewel er geen kwast was die je even kon testen. Ik moest het maar doen met de reviews die ik had gelezen en mijn intuïtie. Sommigen waren echter zo nieuwsgierig dat ze één van de doosjes hadden opengemaakt om aan de kwast te voelen. Nah. Toch maar even een andere kwast gepakt waarvan het doosje nog goed dicht zat!

De informatie op de achterkant is misschien wat overbodig, maar wel handig! Oké, ze maken hiermee ook reclame voor de kwastenreiniger van het Kruidvat zelf, maar je snapt wel: Daar trap ik niet in. Ik blijf ze gewoon op de oude, vertrouwde manier wassen, met afwasmiddel en olijfolie. Wat ik nog steeds opvallend vind, is dat de kwast gebruikt kan worden om te accentueren (blush/highlighter), te contouren (bronzer) en algeheel aan te brengen (poeder). Klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? En wat betreft het natuurlijke haar: Deze haren zijn wel altijd wat ruwer dan synthetische haren, maar daarover vertel ik je zo meer.

De kwast vind ik luxe en duur ogen. Een mooie, matte, zwarte stevige steel (met letters!) en een flinke bos stevige haren. I like!

De kwast pakt de poeder goed op, niet te veel en niet te weinig. Dit is ongeveer genoeg voor de helft van je gezicht, tenminste, voor mij dan. Doordat de kwast zo groot is kun je het poeder gemakkelijk verdelen, je bent echt heel snel klaar! Wat ook erg fijn is, is dat de kwast geen haren verliest. Ook niet na de eerste wasbeurt. Yay! Wel zijn de haren wat ruw, zoals ik eerder al vertelde, daar moet je wel tegen kunnen. De kwast prikt niet, maar voelt toch net even wat minder aangenaam op de huid dan een zachte kwast. Daar tegenover staat wel dat deze kwast het poeder erg precies en goed aanbrengt, omdat de haren heel stevig zijn. 

Nu zijn jullie zeker benieuwd naar hoe de kwast het doet met bronzer en blush? Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen held ben met het aanbrengen van bronzer en blush, maar dat komt vooral doordat ik een heel platte kwast gebruik waardoor ik, als het ware, een grote vlek krijg. Met een platte kwast vind ik het lastig verdelen, maar met deze grote poederkwast is dat een stuk makkelijker! Je hoeft niet de hele kwast in de blush te doen, maar een klein deel. Dit breng je aan en vervolgens blend je het, met het schone gedeelte van de kwast, in de huid. Hierdoor krijg je een heel natuurlijk effect en daar houd ik van. Ik vind blush en bronzer al snel te veel worden, maar met deze grote kwast kun je het heel lichtjes en natuurlijk aanbrengen. Echt super fijn! Wat dat betreft is deze kwast z’n geld zeker waard: voor 6,99 heb je een poeder- blush- en bronzerkwast in één!

Pluspunten:

– Verkrijgbaarheid: gewoon in de winkel
– Prijs: 6,99 is niet duur voor een goede (multifunctionele) kwast
– Zit verpakt in een doosje: Hygiënisch en veilig
– Mooie zwarte, matte en stevige steel
– Heeft veel stevige haren, brengt snel en gemakkelijk poeder aan
– Ook te gebruiken voor highlighter, blush en bronzer
– Pakt niet te veel of te weinig product op, zorgt voor een natuurlijk effect
– Verliest geen haren, ook niet na het wassen

Minpunten:
– De haren zijn wat ruw, kan onaangenaam aanvoelen op de huid
– 6,99 is best duur voor een budget merk (dat kan je vinden)

Eindconclusie
Een fijne, stevige kwast die je niet alleen voor poeder kunt gebruiken, maar ook voor het aanbrengen van bronzer en blush. Ideaal! Pakt het product goed op en verdeelt ‘t makkelijk en snel over het gezicht. Brengt bronzer en blush ook erg natuurlijk aan, omdat je met deze grote kwast goed kunt blenden. Ik ben echt heel tevreden over deze multifunctionele kwast en ik kan ‘m je zeker aanraden!

Score
4.5/5

Welke poederkwast gebruik jij?

15 Reacties

 1. 3 september 2013 / 10:09

  Ziet er zeker goed uit, maar inderdaad iets wat aan de duurdere kant voor een budget merk!

 2. 3 september 2013 / 14:31

  Ziet er goed uit! En een fijn review (: xxx

 3. 3 september 2013 / 16:36

  Klinkt goed! Het enige wat voor mij een minpuntje zou zijn is dat de kwast een beetje ruw aan kan voelen op de huid, maar ik denk dat als ik hem voorzichtig gebruik ik daar niet te veel last van moet krijgen.

 4. 3 september 2013 / 17:31

  Deze heeft veel pluspunten.. Misschien dat ik me deze kwast dan toch wel aanschaf 🙂 x

 5. 3 september 2013 / 18:37

  Goede review zeg, ik was al benieuwd naar de Kruidvat kwasten, maar vond ze telkens te duur, haha! Die van de HEMA zijn erg fijn van de collectie met grijze steel en witte en zwarte haren, die gebruik ik! 🙂
  liefs

 6. 3 september 2013 / 20:42

  Klinkt als een fijne kwast! Ik gebruik zelf altijd een poederkwast van Essence.

 7. 7 september 2013 / 20:32

  Goede review! Ik wil hem wel eens uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge