Review | Kiehl’s calendula producten voor het gezicht

Hoi allemaal! Oh, wat vind ik het toch heerlijk om over beauty te schrijven. Dat is alweer een tijdje geleden! In mei was ik aanwezig bij het persevent van Kiehl’s, die volledig in het teken stond van hun nieuwe calendula lijn. Zoals jullie misschien weten ben ik groot fan van de producten van Kiehl’s, dus dit event kon ik niet aan mij voorbij laten gaan! Ik mocht een prachtige, goed gevulde goodiebag mee naar huis nemen. De producten heb ik inmiddels aan een kritische test onderworpen. Vandaag vertel ik je er alles over! Lees je mee?

kiehl's
Allereerst wil ik nog even vermelden dat het event prachtig aangekleed was, de styling was echt top! Sarah, dankjewel voor de uitnodiging! 🙂 Zelfs bij de drankjes kregen we een mooie bloem geserveerd en er werden ook waterijsjes uitgedeeld met – hoe kan het ook anders – bloemen erin! Ook de goodiebag was prachtig gestyled. Ik ontving een mega grote, glazen doos met drie full size producten van de nieuwe calendula lijn.

Calendula wordt gewonnen uit goudsbloemen en staat bekend om zijn milde en verzachtende eigenschappen. Dit maakt calendula uitermate geschikt voor vette en gevoelige huidtypes! Wist je dat calendula al duizenden jaren wordt gebruikt in oosterse medicijnen vanwege de helende werking? Op de website van Kiehl’s kun je meer lezen over calendula, mocht je er benieuwd naar zijn!

kiehl's
Laten we beginnen met de Calendula Herbal-Extract Toner. De toner gebruik ik nu dagelijks om ‘s ochtends mijn gezicht mee te reinigen. ‘s Ochtends word ik namelijk altijd wakker met een olielaagje op mijn gezicht (ik heb een vette huid) en de toner maakt mijn huid schoon en zacht. De toner bevat ook geen alcohol en droogt de huid niet uit, wat eigenlijk voor ieder huidtype de beste optie is! De toner is geschikt voor de normale tot vette huid en de geur is vrij subtiel.

kiehl's
Ingrediënten: Aqua/Water, Propylene Glycol, Pentylene Glycol, Methylparaben, Disodium EDTA, Arctium Lappa Extract/Arctium Lappa Root Extract, Calendula Officinalis Extract/Calendula Officinalis Flower Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Hydrolyzed Corn Starch, Allantoin, Hedera Helix Extract – Ivy Leaf/Stem Extract, Althaea Officinalis/Althaea Officinalis Root Extract.

calendula
De toner heeft een lichtgele tint, wat je ook wel kunt zien aan de substantie in de fles. Onderin de fles kun je de calendulablaadjes zien, ik vind dit zo’n leuk effect geven! Daarnaast dragen de bladeren natuurlijk bij aan een goede werking van het product. Het doet me echt een beetje denken aan een laboratorium experiment, haha. In ieder geval ben ik heel erg te spreken over de toner, ik ga deze full size flacon met liefde opmaken! Het precieze effect is moeilijk vast te leggen, aangezien ik nog veel meer skincare gebruik voor de vette huid. Maar de toner is wel heel zacht, voedend en verzorgend voor mijn huid, een stuk beter dan het micellair water wat ik eerder gebruikte!

De Calendula Herbal-Extract Toner bevat 500 ml en kost €65

calendula
Dan hebben we nog de Calendula Deep Cleansing Foaming Face wash, waar ik ook super benieuwd naar ben. Sinds ik dit soort face washes heb ontdekt ben ik om, ik wil niks anders meer! Extra leuk om er nu weer eens eentje te mogen testen :-). Ook de face wash is geschikt voor een normale tot vette huid, perfect voor mij dus! Maar de face wash is, net als de andere producten van de calendula lijn, ook geschikt voor de gevoelige huid.

Ingrediënten: Aqua/Water, Sodium Cocoyl Glycinate, Coco-Betaine, Glycerin, Acrylates Copolymer, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Citrus Limon Peel Oil/Lemon Peel Oil, Limonene, Sodium Hydroxide, Tetrasodium EDTA, Propylene Glycol, Geranium Maculatum Oil, Citral, Calendula Officinalis Flower Extract, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Artemisia Absinthium Extract, Citric Acid.

calendula
In tegenstelling tot de toner heeft de face wash wel een sterke geur, heel fris en een beetje sinaasappel-achtig! Echt een heerlijk product voor de zomer :-). De substantie is vrij dik, je hebt echt maar een klein pompje nodig om heel veel schuim te krijgen. Note: De face wash smaakt ook naar sinaasappel, dus gebruik alsjeblieft niet te veel, zoals ik de eerste keer deed ;-).

Ook over de face wash ben ik erg te spreken. De face wash verwijdert op een milde manier onzuiverheden, vuil en vet zonder de huid te beschadigen. Hij is heerlijk fris en hij maakt mijn huid goed schoon. Na gebruik voelt mijn huid echt brandschoon aan, ik moet eerlijk zeggen dat de frisse geur daar ook zeker aan bij draagt!

De Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash bevat 230 ml en kost €29,50

kiehl's
Tot slot mocht ik ook de Calendula Serum-Infused Water Cream ontvangen. Een goede crème is nooit mis en al helemaal niet als ‘ie van Kiehl’s is. Wat mij meteen opviel is dat de water cream heerlijk ruikt, echt naar een lekker fris sinaasappel snoepje ;-).

kiehl's
De water cream is extreem lichtgewicht en zacht voor de huid, na gebruik is de huid gehydrateerd en heerlijk zacht! Je voelt gewoon niet dat je een crème op hebt, persoonlijk vind ik dat altijd heel fijn. Daarnaast vermindert de water cream, na langdurig gebruik, ook roodheden in het gezicht. De crème is ook uitermate geschikt voor de gevoelige huid en daarnaast helpt de crème bij het verbeteren van een doffe huid en het tegengaan van droge fijne lijntjes.

Ingrediënten: Aqua/Water, Dimethicone, Glycerin, Propylene Glycol, Propanediol, Panthenol, Dimethicone/ PEG-10/15 Crosspolymer, Bisabolol, Diisopropyl Sebacate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Polymethylsilsesquioxane, Chlorphenesin, Citrus Limon Peel Oil/Lemon Peel Oil, Sodium Citrate, Calendula Officinalis Flower Extract, Limonene, PEG-10 Dimethicone, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Calendula Officinalis Flower, Citric Acid, Dipropylene Glycol, Geranium Maculatum Oil, Chamomilla Recutita Flower Oil/Matricaria Flower Oil, Citral, Citronellol, Geraniol, Farnesol, Linalool, Tocopherol, Cymbopogon Schoenanthus Oil, Artemisia Absinthium Extract.

kiehl's
De textuur van de Calendula Serum-Infused Water Cream is echt heel fijn en licht. De crème trekt overigens ook heel snel in, wat zeker een pluspunt is! De crème is niet per se geschikt voor een vette huid met onzuiverheden, daarom gebruik ik ‘m ook niet dagelijks. Wat wel heel fijn is, is dat je de crème zowel ‘s nachts als overdag kunt gebruiken en dat je maar weinig product nodig hebt. Je kunt echt een eeuwigheid doen met 50 ml, dus dat is de investering zeker waard :-).

Calendula Serum-Infused Water Cream bevat 50 ml en kost €48

kiehl's
Al met al ben ik echt ontzettend enthousiast over mijn nieuwe skincare! Vooral over de toner ben ik ontzettend enthousiast, die gebruik ik dagelijks. De face wash en de crème gebruik ik inmiddels iets minder intensief, maar ik wissel graag af. Momenteel is mijn huid gelukkig weer wat rustiger (begin dit jaar heb ik de verkeerde pil meegekregen en daar heb ik maanden last van gehad: hallo acné huid…). Ik hoop dat het met de producten van Kiehl’s onder controle blijft. Ik zal jullie binnenkort even updaten!

De calendula producten zijn onder andere te koop in de webshop van Kiehl’s, Douglas en de Bijenkorf

Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb

Heb jij ervaring met producten van Kiehl’s? Lijkt de calendula lijn jou wat?

calendula

 

7 Reacties

 1. 10 juli 2019 / 08:22

  Lijken mij fijne producten, ze zien er ook goed uit! En jij hebt weer je best gedaan voor mooie foto’s, looking good!

 2. 10 juli 2019 / 09:21

  Wat ziet dit er heerlijk uit, eigenlijk zoals ik altijd van Kiehls gewend ben 🙂 Ik ben stiekem erg benieuwd geworden naar de geur van de face wash, klinkt hemels!

 3. 10 juli 2019 / 09:50

  Dat zien er echt super fijne producten uit! Ik heb nog nooit iets van Kiehls geprobeerd maar het lijken me echt kwalitatieve producten. Helaas wel wat prijzig voor mij :p
  Leuk om te lezen trouwens dat je zo in de watten werd gelegd!
  Irene onlangs geplaatst…Een paar favoriete blogposts van de laatste tijd.My Profile

 4. 10 juli 2019 / 16:02

  Aah zo fijn om jouw review te lezen aangezien ik zelf niet bij het event aanwezig kon zijn maar ik binnenkort nog wel de producten thuis mag uittesten. Ik kan nu al helemaal niet meer wachten!

 5. amber
  22 maart 2020 / 23:55

  een toner gebruik je niet om je gezicht mee schoon te maken.. je gebruikt het na je face wash zodat de stappen daarna zoals je serum en dagcreme beter worden opgenomen door de huid. Google even naar de skin care routine van japanse vrouwen, dan heb je een beter idee 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge