REVIEW | Hema waterproof dipliner

Vorige week kon je in deze shoplog zien dat ik een nieuwe eyeliner had gekocht bij de Hema. Het is een (waterproof) dipliner, een soort dat ik nog nooit eerder heb geprobeerd. Velen van jullie waren benieuwd naar de eyeliner en ik zelf ook, dus ben ik ‘m meteen gaan testen. Vandaag vertel ik jullie in deze review wat ik van de eyeliner vind. Benieuwd geworden naar de kwaliteit en de waterproof-heid van deze eyeliner? Lees dan even verder.

Verpakking
De verpakking van de eyeliner vind ik leuk. De dop is lang, waardoor de eyeliner snel terug te vinden is in je stash, tenzij je er een enorme puinhoop van hebt natuurlijk 😉. Of het nou heel praktisch is in gebruik weet ik niet, maar daar gaan we achter komen. 

DIT^^^is waarom ik zo nieuwsgierig was naar deze eyeliner. Betekent zo’n vilten, stevig puntje eindelijk dat ik voortaan niet meer m’n hele ooglid en m’n wimpers met zwart inkleur? Ik betwijfel het, haha. Ik ben niet zo’n held met eyeliner, vandaar dat ik graag eens wat anders wilde proberen dan een zacht kwastje. En ja, i know, er bestaan ook stiften, maar de meesten drogen zo snel uit *huil* dat ik dit eerst maar ‘ns wilde proberen.

Waterproof-heid

Mweh. Fail. Ik had ‘t echt goed laten drogen hoor, serieus! Maar toen ik er met een handdoekje licht overheen veegde liep hij al uit, jammer… Helaas is dit op de ogen precies hetzelfde verhaal. Of nee, nog wel erger. Na het douchen was ik een soort van pandabeer geworden. Oké, ik hoefde niet hard te boenen en te schrobben om de restjes eraf te krijgen, maar ik heb eyeliners gehad die na het douchen nog muurvast zaten, echt! Of hij een regenbuitje overleeft? I don’t think so.

Werking

Ook over de werking ben ik niet bijster enthousiast. En nee, niet omdat ik geen mooi, strak lijntje krijg. Dat kan ik gewoon niet en dat ligt niet aan de eyeliner. Het is meer dat ik zo’n 2/3 laagjes nodig had om een goed zwart lijntje te krijgen, die niet doorscheen. En omdat ik telkens een nieuwe laagje toevoegde, kreeg ik een nóg lelijker lijntje, haha. En ik had een bad-wimper day, kan ook gebeuren! Hopelijk leidt het je niet al te veel af op de foto’s. Of het vilten puntje nou veel hielp? I really can’t tell. Maar misschien omdat ik gewend ben aan een kwastje en zo onhandig ben met eyeliner dat niks helpt? De dop was trouwens ook niet heel handig in gebruik, ik kon ‘m niet heel snel bewegen. Of hoe leg ik dat uit? Ik had gewoon een beetje moeite om ‘m goed vast te houden, of zo. Anyway, de plus- en minpunten nog even op een rijtje:

Pluspunten:
– Verkrijgbaarheid, gewoon in de winkel
– Prijs: 3,75 is niet duur voor een eyeliner (maar misschien wel voor een slechte *kuch*)
– Stevig vilten puntje, waarmee je een strakker lijntje zou moeten kunnen zetten

Minpunten:
– Niet echt waterproof, na contact met water verander je in een panda
– Niet meteen goed zwart na één laagje, je hebt meerdere laagjes nodig
– Lange dop, niet heel fijn om vast te houden en mee te bewegen

Eindconclusie: 
Je ziet het, er zijn (voor mij) evenveel plus- als minpunten. Maar het grootste minpunt vind ik dat de eyeliner niet goed waterproof is, terwijl deze dat wel belooft. Ik ben niet erg enthousiast over deze eyeliner, want ik vind het belangrijk dat deze waterproof is en goed zwart na één laagje! Het aanbrengen ervan laat nog wel wat te wensen over, maar dat ligt meer aan mij. Met het vilten puntje is op zich niks mis, oefening baart (hopelijk) kunst. En na het typen van deze laatste zin ging ik even op Google, omdat ‘t zo raar klinkt. Oefening baart? Kunst? Goed.

Score:
2.5/5

De Hema waterproof dipliner is te koop bij Hema en kost 3,75

Welke eyeliner raad jij aan voor de eyeliner-klunzen onder ons (zoals ik)?

19 Reacties

 1. 27 augustus 2013 / 07:19

  Jammer, want volgens mij is die wel mooi zwart

 2. Anoniem
  27 augustus 2013 / 07:30

  Ik raad je zeker de essence eyeliner pen aan, gewoon de normale. Ik doe er echt lang mee en de prijs is niks voor zo'n goed product. Het is echt mijn favoriet, terwijl mijn stash meer bestaat uit 'luxe' merken, dus dat zegt wel wat haha. Leuk artikel! 🙂

 3. 27 augustus 2013 / 10:18

  Jammer, zag er wel tof uit met het stiftje. Zelf gebruik ik een stiften eyeliner van Lancome, je betaalt wel eventjes wat maar hij blijft ook een paar maanden echt goed zonder uit te drogen gelukkig.

 4. 27 augustus 2013 / 12:51

  Wat jammer, hij zag er wel heel apart uit, jammer dat ie niet goed dekt! Mooie foto's!
  liefs

 5. 27 augustus 2013 / 14:41

  Ik kan echt niet met de hema eyeliners omgaan. Had het er gister op school nog over: ze zijn NIET waterproof. Maar jij hebt er nog een mooi lijntje mee kunnen trekken vind ik! 🙂

  • 28 augustus 2013 / 09:45

   Dankjewel! En nee, waterproof zijn ze inderdaad niet helaas…

 6. 27 augustus 2013 / 20:16

  Fijn! Een duidelijke review. Goed dat je ook op waterproof-heid (zelfverzonnen woord, oh oh) test! Jammer dat het toch niet zo geslaagd was. Mijn huidige eyeliner is van Sephora en die is heel fijn, maar.. die heb je niet in NL -_-'

  • 28 augustus 2013 / 09:46

   Dankje! Zo jammer is dat, ik heb ook een poeder van de Sephora die ik heel fijn vind, maar die ik hier niet opnieuw kan kopen 🙁 X

 7. 27 augustus 2013 / 20:27

  Op zich ben ik niet zo van de waterproof, en dan is hij denk ik nog best heel fijn! En het is een goede prijs ook!

 8. Roos
  28 augustus 2013 / 01:22

  Jammer dat ie bij jou niet bevalt. Misschien lag het aan het feit dat je de waterproof hebt. Ik gebruik de niet waterproof al jaren en vind hem geweldig. Heb ook nog nooit problemen gehad met het niet dekken, 1 streepje is bij mij genoeg.

 9. 28 augustus 2013 / 11:49

  Jammer, dat hij tegenviel, als je geen waterproof wil is het wel weer een aanrader 😉

 10. 28 augustus 2013 / 12:59

  Deze heb ik ook eeuwen gebruik, iig de waterproof vd HEMA. Nu ben ik overgestapt naar Essence omdat ik dat kwastje makkelijker vind:)
  Volgen wij elkaar al?

 11. 28 augustus 2013 / 15:10

  Ik draag altijd eyeliner, en vroeger gebruikte ik altijd die van de hema, tot dat ze deze kregen want die blijft inderdaad veel minder goed zitten!
  Goede post!
  xManon

 12. 28 augustus 2013 / 19:45

  Nou, deze eyeliner laat ik maar liggen dan! Wat slecht dattie helemaal niet waterproof is. Het "steeltje" met het vilten puntje lijkt me ook zo kort en onhandig. Bedankt voor de review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge