REVIEW | FLORMAR 211 SUPERMATTE LIPSTICK

Lipstick, ik kan er geen genoeg van krijgen! Het gaat mij niet alleen om de kleur, maar ook het effect van een lipstick is belangrijk. Romig, zacht, hard, droog, de ene lipstick is de andere niet. Sinds een tijdje heb ik ‘de matte lipstick’ ontdekt en er is echt een wereld voor me open gegaan. Bij de Flormar (waar ik overigens voor de eerste keer was) keek ik mijn ogen uit. Er waren zo ontzettend veel lipsticks! Uiteindelijk nam ik deze super matte, rode lipstick mee naar huis. Kijk je mee naar mijn review?

Ken je dat gevoel? Je gaat even met een vriendin mee naar een winkel en vervolgens sta je zelf met een handvol make-up aan de kassa? Eigenlijk wilde ik geen lipstick kopen, maar omdat het alweer een hele tijd geleden is (en omdat ik het zo leuk vind om er over te schrijven!), heb ik het toch maar gedaan…
De huls van de lipstick vind ik erg mooi. Mat, zwart en speels door de vorm! De zilveren letters maken hem helemaal af. Hij valt op tussen mijn – voornamelijk glanzende – lipstick hulzen en hij ziet er niet goedkoop uit. Dit was hij echter wel (hij kostte 4,95).

Het was even lastig kiezen, maar uiteindelijk koos ik voor deze rode knalkleur 211. Wauw! Hij knalt echt van mijn beeldscherm af. Eenmaal geswatcht is hij een beetje berry-achtig en dat vond ik zo bijzonder! Het is altijd maar afwachten hoe een kleur uitpakt op de huid en natuurlijk op de lippen. In de winkel lijkt ‘ie altijd anders, maar deze lipstick maakte me enorm nieuwsgierig. Ik wil meer!

Ook de vorm van de lipstick vind ik super mooi, hij geeft me een luxe gevoel. Toch net even anders dan de doorsnee lipstick, hij is minder schuin afgesneden. (Echte lipstick diehards weten vast wel wat ik bedoel). Hij is iets platter dan gewoonlijk en daardoor zijn de hoeken van je lippen sneller en makkelijker te bereiken, tenminste bij mij! En dat is wel belangrijk met zo’n felle matte kleur, je moet alles randjes, hoekjes en stukjes goed kunnen inkleuren.

Op naar de swatches dan maar! Want wauw, deze lipstick is nog mooier dan ik dacht. Het pigment is echt super goed! Ook blijft de lipstick enorm lang zitten. Wel heb je hierbij snel het gevaar van een rode rand om de lippen, bijwerken is dus wel een must. Een drankje overleeft ‘ie, een maaltijd niet echt. Na het douchen zat ‘ie er nog steeds op en ‘s ochtends toen ik wakker werd ook! Haha. Dat ben ik niet gewend van lipsticks. Het is dus wel handig om ‘m even goed van je lippen af te halen als je gaat slapen.
Wat ik ook fijn vind is dat ‘ie niet plakkerig of dik aanvoelt op de lippen, hij is vrij droog. Maar niet te droog (aka losse velletjes op je lippen), dat is fijn! Het is een soort lippotlood, maar dan romiger.

Ik ben zelf niet zo’n held met het aanbrengen van felle kleuren, maar voor mijn doen is dit nog redelijk! De lipstick gaat voor mijn gevoel echt in de huid zitten, het voelt niet als een laagje er boven op. Daardoor oogt het ook een stuk natuurlijker. Wel vind ik het jammer dat de lipstick niet super mat is, zoals hij belooft. Je ziet toch nog duidelijk een lichte glans! Maar… dat maakt ‘m niet minder mooi.

Ik ben echt enorm enthousiast over deze super matte lipstick van de Flormar! Hij is helaas niet super mat, maar de pigmentatie is echt fantastisch. Ook vind ik de kleur enorm mooi en bijzonder. Op de swatch lijkt hij een beetje berry-achtig, maar op mijn lippen is hij gewoon felrood. Wauw! Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een goed dekkende kleur.
Flormar Super Matte Lipsticks zijn te koop bij Flormar en kosten 4,95 per stuk

21 Reacties

 1. 6 maart 2015 / 18:36

  Wat een prachtige kleur, de felheid van de kleur tijdens de swatch verraste mij behoorlijk, ik vind hem je heel mooi staan en wat een top kleur!

 2. 6 maart 2015 / 20:19

  Simpel, maar mooi. De kleur staat je goed! Leuk gecombineerd ook met je mooie nagels.

  • 9 maart 2015 / 15:03

   Ik ben er zo blij mee! Eerste ervaring met Flormar en gelijk een hele positieve 🙂 X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge