REVIEW | ETOS BUFFER FOUNDATION BRUSH

Ik weet het, ik val in herhaling, maar ik vind de vernieuwde Etos producten zo ontzettend tof! De verpakkingen zijn mooi, de make-up is prachtig en ook nog eens van goede kwaliteit – voor zover ik weet. Ik ben nog steeds enorm fan van mijn Etos highlighter en bronzer, ik gebruik deze bijna dagelijks. Onlangs kocht ik bij de Etos een buffer brush, daar was ik zo benieuwd naar! Ik heb ‘m getest en vandaag is het tijd voor de review. Lees je mee?

etos
Een paar maanden geleden kocht ik ook deze grote poederkwast van Etos, hier heb ik helaas geen review over geschreven, maar ik ben er super tevreden over! Na ongeveer een halfjaar is hij nog steeds zacht en hij brengt poeder makkelijk en goed aan. Je kunt je poeder er zowel luchtig als heel dekkend mee aanbrengen, ideaal!

Omdat ik zo enthousiast ben over de poederkwast wilde ik meer kwasten van de Etos proberen. Mijn oog viel op de buffer brush, bedoeld om foundation mee aan te brengen. Ik breng foundation altijd aan met mijn handen, maar daarna moet ik altijd heel goed mijn handen wassen. Het geeft zoveel troep (en vlekken!).

img_8468-2
Dus, ja, het werd hoog tijd om eens een andere tool te gebruiken voor mijn foundation. Ik ben benieuwd of het wat voor mij is!

img_8452-2
Eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Ik heb eens een platte foundation kwast van de Hema gebruikt, maar dat was echt drie keer niks. Nu gebruik ik die om maskertjes mee aan te brengen, dat is wel heel handig, haha! De buffer brush van de Etos belooft foundation gelijkmatig te verdelen over het gezicht en hij heeft een meer ronde en volle vorm, dus dat klinkt in ieder geval goed.

etos
De buffer brush was verpakt in een plasticje. Vind ik altijd wel fijn, aangezien mensen er met hun handen aan gaan zitten, haha. Ik wist alleen niet zo goed of ik dit plasticje kon bewaren of niet, ik vind zoiets altijd wel handig als ik op reis ga, zodat mijn kwast niet beschadigd. Helaas kreeg ik ‘m er niet af, waardoor ik hem kapot moest knippen. Jammer dan!

etos
De kwast ziet er mooi uit, een beetje luxe zelfs! Hij is redelijk mat zwart, daar houd ik van. De kwast voelt stevig aan en de haren zitten ook stevig in de huls.

img_8461-2
De haren van de kwast zijn stevig, maar wel heel zacht!

img_8460-2
En flexibel, precies zoals het hoort.

img_8472-2
Ik besloot mijn favoriete Revlon foundation te gebruiken voor het testen van de kwast. Ik heb ooit eens een review geschreven over deze foundation (wel in een andere kleur), mocht je daar benieuwd naar zijn! Helaas kwam het verschil van mijn foundation met de hand aanbrengen en met de kwast totaal niet over op camera. Daarom heb ik besloten om het te beschrijven, om jullie toch een duidelijk beeld erbij te geven.

De eerste keer bracht ik mijn standaard hoeveelheid foundation aan op mijn gezicht, gewoon in vegen op wangen, voorhoofd en kin. Doordat de kwast de foundation een beetje opneemt, was het al gauw duidelijk dat ik meer moest gebruiken om het gewenste effect te krijgen. Helaas kon ik het niet zo goed verdelen en werd het een beetje streperig. Ik heb de kwast toen een week niet meer gebruikt, aangezien ik alsnog mijn handen moest gebruiken om het te fixen, zag ik het nut er niet van in.

Ik besloot het nog eens te proberen, omdat ik het gevoel had dat het aan mij lag. Ik bracht nu de foundation rechtstreeks aan op de kwast en ging in meer kloppende bewegingen werken, in plaats van vegend. Of nou ja, kloppend, zeg maar gerust drukkend. Dit ging al stukken beter! De foundation wordt wel heel dekkend met deze kwast en het duurt zo’n 5 à 10 minuten om het gelijkmatig aan te brengen, zonder strepen te krijgen.

img_8466-2Ik heb gemengde gevoelens over de buffer brush van de Etos. Inmiddels weet ik wel hoe ik er mee moet werken, maar ik vind het lastig om mijn foundation luchtig aan te brengen met deze kwast. Daar is hij te compact en te stevig voor. Wel heb ik gemerkt dat mijn foundation door een primer te gebruiken en het met deze kwast aan te brengen, veel langer blijft zitten! Ik glim bijna niet meer en dat is echt een wonder. Ik gebruik deze kwast dus als ik bijvoorbeeld moet werken of op stap ga (lange nachten), omdat ik dan zeker weet dat mijn foundation goed blijft zitten en lekker dekkend is. Voor een simpele school- of stage-dag vind ik het te veel werk, haha.

De Etos Buffer Brush is te koop bij Etos en kost 4,99

Welke tool gebruik jij om je foundation mee aan te brengen?

Share:

12 Reacties

 1. 16 november 2016 / 13:34

  Fijn dat je eerlijk over bent, niet altijd alles werkt perfect!
  Ik gebruik altijd zo’n sponsje maar ook daar ben ik nog niet helemaal tevreden over omdat veel foudation erin trekt.
  Ik zoek eigenlijk nu nog een betaalbare ideale kwast.
  Nog even verder gaan zoeken dus! hihi.

  X Nathalie

 2. 16 november 2016 / 20:27

  Bedankt voor je eerlijke review. Ik was aan het twijfelen om deze kwast aan te schaffen, maar als hij te compact is dan sla ik hem liever over. Ik wil mijn foundation namelijk ook lekker luchtig aan kunnen brengen. Met mijn bufferkwast van Zoeva gaat dat goed (ik breng inderdaad ook eerst stipjes foundation op de kwast aan) maar die kwast is inmiddels echt aan vervanging toe. Nog even verder zoeken dus..
  Sara | MevrouwMiauw onlangs geplaatst…#poezenpost | Maak een ander blijMy Profile

 3. 17 november 2016 / 12:58

  Jammer dat je hem niet helemaal geweldig vind. In het eerste opzicht vond ik hem er niet slecht uitzien. Ik ben zelf heel picky met bufferkwasten, heel veel zijn gewoon veel te zacht en buigbaar en daar wordt het niet mooier op. De enige die ik echt oprecht heel fijn vind zijn de Sigma F80 Flat Top en de Real Techniques Expert Face Brush.
  Nicole onlangs geplaatst…My New Love: Dior Splendor 2016 BlushMy Profile

 4. 17 november 2016 / 20:56

  Super fijne en eerlijke review! Jammer dat hij niet fijn is voor de foundation.
  Ik gebruik een kwast van real techniques en die werkt daarvoor wel echt super fijn <3
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Review | Lush santa scrub!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge