REVIEW | Catrice All Matt Plus shine control powder

Catrice is absoluut mijn favoriete budget merk als het aankomt op nagellak en lipstick. Ze hebben echt voor ieder wat wils, in mijn stash komen dan ook heel veel verschillende kleuren en soorten voor. Maar er zijn ook producten van Catrice die ik nog nooit heb geprobeerd, zoals hun foundation en poeder. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen! Mijn geliefde Sephora poeder was op, ofwel een goed excuus om een nieuwe poeder (van Catrice) aan te schaffen. Vandaag geef ik je, in deze review, mijn mening over deze poeder.


De poeder is sinds hij in het assortiment is al eens vernieuwd. Ik heb hem een paar maanden geleden in het schap zien liggen, maar toen waren er nog geen letters in gedrukt. Nu worden ze alleen nog met de gedrukte letters erin verkocht, maar het is wel dezelfde poeder. De poeder maakt samen met de All Matt Plus foundation deel uit van de All Matt Plus collectie van Catrice.

Ik heb de allerlichtste variant, 010 Transparant. Voor mij de perfecte ‘kleur’ in de winter. De poeder is niet geheel kleurloos, maar geeft een subtiele kleur af.

Wat belooft de poeder?
– Het blijft lang zitten
– De poeder is heel licht, je ziet ‘t bijna niet zitten
– Het matteert
– De poeder is geschikt voor ieder huidtype

Mijn hand zonder poeder en mijn hand met poeder. Zoals je ziet matteert de poeder goed, de glans van mijn hand is niet meer te zien. Ook is mijn hand een tintje lichter geworden. Ideaal als je foundation nét een beetje te donker is. Met een lichte poeder kun je dit herstellen.

Mijn huid met alleen de Inglot foundation.

Mijn huid met foundation en de Catrice poeder. Zoals je ziet worden oneffenheden nog nét iets meer bedekt en zijn ze minder rood. Ook is m’n huid nog matter geworden. Nou moet ik zeggen dat de Inglot foundation al een matte foundation is, dus bij een glimmende foundation is het effect van de poeder nog groter.

Ik ben heel enthousiast over deze poeder van Catrice! Het is een goede vervanger van mijn vorige poeder, die van Sephora. De poeder blijft de hele dag goed zitten, ik heb geen last meer van een glimmende huid. (Dit ligt ook wel aan de foundation die je gebruikt en aan je huidtype, een kwestie van uitproberen!). De poeder dekt subtiel, niet overdreven, je ziet er weinig van op de huid. Ik kan je deze poeder zeker aanraden, vooral als je een gemengde/vette huid hebt zoals ik!

Catrice All Matt Plus shine control powder kost 3,58 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.


Welke poeder gebruik jij?

13 Reacties

 1. 28 december 2013 / 08:40

  Ik gebruik hem al sinds hij in het assortiment is gekomen, haha! Ik wil niets liever meer dan deze poeder gebruiken, ik vind hem namelijk ook heel erg fijn! Volgens mij heb ik er al een stuk of 10 gehad, ik verslind ze gewoon, haha.
  liefs

 2. 28 december 2013 / 09:56

  Ik gebruik dit poeder ook, ben echt fan! 🙂 Vind het een erg fijn poeder en de prijs is ook nog eens heerlijk laag 🙂

 3. 28 december 2013 / 10:03

  Klinkt erg goed, Catrice is sowieso een fijn merk! De skin finish poeder vond ik ook goed!

 4. 28 december 2013 / 10:38

  duidelijk verteld en de foto's zijn prachtig trouwens 😀

 5. 28 december 2013 / 11:01

  Toevallig heb ik deze ook net gekocht! Alleen houdt hij mijn glimmende huid niet de hele dag egaal! Verder vind ik hem ook wel fijn. 🙂

 6. 28 december 2013 / 22:07

  Ik ben nog opzoek naar de perfecte poeder dus ga deze budget ook eens proberen!

 7. 28 december 2013 / 22:19

  Fijne poeder is dit. Ik gebruik hem zelf ook al een tijdje met veel plezier!

 8. 29 december 2013 / 14:42

  Klinkt goed! Zeker voor die prijs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge