HOW TO | Colour block nail-art (4 stappen!)

Ik ben echt dol op nail-art, ik vind het heel leuk om kleine kunstwerkjes op m’n nagels (of die van anderen) te maken. Helaas kost het maken van een mooie nail-art vaak veel tijd, tijd die ik echt niet meer heb nu ik weer naar school ga. Iedere week komt er een nieuw kleurtje op en that’s it. Maar het leukste is natuurlijk om wat speciaals op je nagels te hebben, wat je snel en gemakkelijk kan doen. Vandaag heb ik voor jullie een super simpele nail-art die ik zelf héél tof vind. Kijk je mee?

Wat heb je nodig?
– Twee kleuren nagellak (voor de colour block twee kleuren die recht tegenover elkaar staan en niet bij elkaar passen, bijvoorbeeld paars/geel, blauw/oranje.
– Plakband

Stap 1:
Lak je nagels met één van de kleuren. Ik raad je aan om de lichtste te gebruiken als ondergrond, omdat deze over een donkerdere kleur heen niet goed dekt.

Stap 2:
Plak de randen van je nagels af met plakband. Dit hoeft niet een heel klein randje te zijn, ikzelf vind het mooier om een wat groter randje te doen, zodat de kleur echt goed opvalt.

Stap 3:
Vervolgens lak je de randjes van je nagels met de andere kleur. Dit hoeft niet heel precies en netjes, want je hebt ze toch afgeplakt. Wel moet je je nagels echt goed laten drogen voordat je het plakband erop plakt, anders trek je de nagellak er weer af. Ook moet je opletten dat je het plakband er echt strak opplakt, anders komt er misschien nagellak onder het plakband en heb je geen strakke lijn meer (zoals bij mij helaas gebeurde).

Stap 4:
Waarschijnlijk is de nagellak wat gaan bobbelen toen je het plakband eraf haalde en ziet het geheel er niet zo mooi egaal uit. Om het wat meer in elkaar te laten overlopen kun je op het einde een topcoat aanbrengen. Dit heb ik op bovenstaande foto gedaan en zoals je ziet is dat een heel groot verschil met de foto van stap 3.

Laat het dan nog even goed drogen, en klaar is je colour block nail-art!

Wat is jouw favoriete nail-art?

10 Reacties

 1. 2 oktober 2013 / 07:06

  Leuk gedaan! Ik vind de kleuren die je gebruikt hebt ook erg goed bij elkaar passen, had ik zelf niet zo snel aan gedacht!

 2. 2 oktober 2013 / 07:26

  Wat gaaf..! 🙂 Een combi die ik niet snel zou kiezen, maar ze matchen perfect! 🙂

 3. 2 oktober 2013 / 08:22

  Ziet er echt leuk uit. Klinkt simpel om te doen, maar ik maak er meestal een klieder boel van!

 4. 2 oktober 2013 / 09:19

  Heel leuk gedaan, duidelijke tutorial ook! Wat ik wel heb gemerkt is het soort plakband dat je gebruikt. I.p.v. de plakband die jij gebruikt, ga ik meestal voor een minder doorzichtige en minder plakkerige plakband die ik eerst op mijn hand plak om het merendeel van de lijm eraf te halen! Dan gaat je nagellak ook minder snel mee wanneer je de plakband van je nagel afhaalt. xx

 5. 5 oktober 2013 / 12:54

  Heel erg leuk gedaan! Ook een super leuk roze kleurtje! 🙂
  liefs

 6. 14 oktober 2013 / 09:01

  Heel erg leuk! Ik heb dat ook eens gedaan met plakband, maar was er al snel op uit gekeken 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge