REVIEW | CATRICE ALL MATT PLUS FOUNDATION

Een foundation vinden die goed bij jouw huidtype en huidskleur past is een hele klus. Oké, je kunt je natuurlijk laten adviseren bij winkels als MAC, maar helaas hebben we niet allemaal genoeg budget om daar een foundation te kopen. De goede kleur vinden bij de drogisterijen is des te moeilijker, vaak is de lichtste kleur nog te donker. Een tijdje terug kocht ik de All Matt Plus foundation van Catrice en de lichtste kleur is echt heel licht! Of de foundation qua werking ook fijn is ga ik je vandaag vertellen.


Zoals ik al zei heb ik de allerlichtste kleur gekozen, 010 Light Beige. Volgens mij is deze nóg lichter dan mijn NYC foundation, die ik altijd gebruikte in de winter. Maar deze neigde nu zelfs iets te donker te worden, dus was het tijd voor een nieuwe foundation voor de winter. Oh ja, ik heb natuurlijk ook nog mijn Inglot foundation. Die gebruik ik ook graag, maar soms heb ik iets meer dekking nodig. Gaat deze foundation van Catrice me dat geven? We zullen het zometeen zien.

Wat belooft de foundation?
– Hij matteert de huid
– Hij blijft lang zitten
– Hij belooft onzichtbaar te zijn, als een soort ‘tweede huid’

Lijst met ingrediënten
AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, TITANIUM DIOXIDE, ZINC OXIDE, SODIUM CHLORIDE, TRIETHYLHEXANOIN, STEAROYL INULIN, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, POLYSORBATE 80, ACRYLATES/C 12-22 ALKYL METHACRYLATE COPOLYMER, HYDRATED SILICA, DIMETHICONE/METHICONE COPOLYMER, PEG-10 DIMETHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, PEG-8, ALUMINUM HYDROXIDE, TRIMETHOXYCAPRYLYLSILANE, HYDROGEN DIMETHICONE, TOCOPHEROL, PROPYLENE GLYCOL, ASCORBYL PALMITATE, ASCORBIC ACID, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), BENZYL SALICYLATE, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, HYDROXYISOHEXYL 3-CYCLOHEXENE CARBOXALDEHYDE, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, HEXYL CINNAMAL, CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

Er zitten geen agressieve ingrediënten in de foundation, wel zitten er veel siliconen en een kleine dosis parfum in. Zelf heb ik hier geen problemen mee, heb je dat wel dan is deze foundation geen aanrader.

De foundation werkt met een pompsysteem, wat ik zelf altijd erg fijn en snel vind werken. Geen irritante draaidop, maar gewoon een dop die je er zo af trekt. Handig!

De dekking is best goed. Je ziet de foundation niet zitten en zoals je ziet is mijn hand volledig mat. Maar hoe is de foundation op mijn gezicht?

De dekking is goed, ik zou zeggen een medium dekking. Onzuiverheden verdwijnen niet volledig, maar een foundation kan geen wonderen verrichten. Daar tegenover staat dan weer dat je de foundation niet erg ziet zitten en bovendien is de kleur perfect! Heb je net zo’n lichte huid als ik, dan zou deze foundation nog wel eens een goede kunnen zijn.

Blijft de foundation lang en goed zitten?
Nou nee, niet bepaald. Als ik de foundation opdoe is hij volledig mat, en met een laagje Catrice All Matt Plus poeder probeer ik dit zo te houden. Maar helaas, na een paar uur begint mijn huid alweer te glimmen. Nou moet ik zeggen dat ik de laatste tijd best wel last heb van een vette huid (echt, ik weet niet wat dat is, ga weg!) en dat dit ‘normaal’ gesproken niet zo is. Tot een halfjaar geleden had ik daar helemaal geen last van en was deze foundation vast beter geweest voor mijn huid.

Conclusie

Ik heb gemengde gevoelens over deze foundation. De kleur matcht perfect en de dekking is fijn, je ziet ‘m haast niet zitten! Ik droeg ‘m ook in mijn NYE look, daar krijg je een betere indruk van de dekking. Maar de houdbaarheid van de foundation is bij mij niet optimaal. Als je last hebt van een vette huid is dit niet echt een aanrader. Hoewel dat eigenlijk niet klopt, want de foundation belooft te matteren (dat is dan toch juist wél voor een vette huid) Hm. Hier baal ik een beetje van. Hopelijk gaat het snel weer de andere kant op met mijn huid en kan ik alsnog van deze foundation genieten!

Catrice All Matt Plus foundation is verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister en kost 6,59.

Welke foundation(s) gebruik jij momenteel?

23 Reacties

 1. 4 januari 2014 / 08:47

  Wat jammer dat het zo slecht blijft zitten. Momenteel gebruik ik alleen concealer.

 2. 4 januari 2014 / 08:56

  Niet zo fijn dat je huid alweer snel gaat glimmen, ik heb zelf de normale stay matt geloof ik. Die vind ik wel erg fijn!

 3. 4 januari 2014 / 09:17

  Deze heb ik ook gehad in dezelfde kleur! ik vond hem ook fijn, alleen de geur.. haha 🙂

 4. 4 januari 2014 / 09:48

  Ik heb een foundation van Jane Iredale en die kost 50euro, best duur maar hij is heeeel goed!

 5. 4 januari 2014 / 10:12

  Jammer dat je huid weer zo snel gaat glimmen!

 6. 4 januari 2014 / 11:29

  en het begon zo goed. jammer van de gemengde gevoelens, maar gelukkig was die niet zo duur. het fijne aan wat duurdere foundations is dat je ze in de winkel kunt testen (laten opmaken) en dan heel de dag ermee kan rondlopen buiten. Kijken hoe het zit op je gezicht etc.. en dan kan je altijd nog bepalen of je hem wilt hebben of niet.

  • 4 januari 2014 / 14:08

   Ik denk dat als je geen vette huid hebt, het best een fijne foundation is. Als je daar wel last van heb is het geen aanrader! X

 7. 4 januari 2014 / 13:36

  Jammer dat het niet echt een topper is, fijne review! &Mooie blog heb je:)

 8. 4 januari 2014 / 14:03

  Jammer dat hij niet zo goed werkt, ik heb bijna nooit goeie ervaringen met deze producten.

 9. 4 januari 2014 / 16:44

  Jammer dat je hem niet fijn vindt! Ik heb er al veel goeds over gehoord, dus nu begin ik wel wat te twijfelen over dit product.

 10. 4 januari 2014 / 20:00

  Hij klinkt aan de ene kant wel goed, maar toch jammer dat hij niet lang blijft zitten. Ik vind de Photofinish foundation wel erg fijn.

 11. 4 januari 2014 / 21:09

  Ach jammer van de dekking, hij klonk eerst zo goed! Trouwens je nagels zijn heel mooi gelakt!

 12. 5 januari 2014 / 09:50

  Ik heb hem ook en gebruik hem met veel plezier. Ik vind hem heel erg fijn en heb denk ik inmiddels alweer 5 flesjes verbruikt, haha. Ik ben er wel tevreden over, jammer dat hij niet zo goed werkt voor jou!
  liefs

 13. 5 januari 2014 / 10:28

  Wow hij lijkt me echt fijn, die moet ik eens proberen! Liefs, Anne

 14. 5 januari 2014 / 20:49

  Ik gebruik geen foundation maar ik vind dat voor een budget foundation dit wel een heel erg mooie verpakking is.

 15. 5 januari 2014 / 21:34

  Ik heb hem ook en vind hem wel een echte topper, jammer dat het bij jouw niet zo is! Toch een fijne review! xx

 16. 6 januari 2014 / 15:13

  Ik gebruik deze foundation momenteel ook en vind hem erg fijn. Wel vind ik de substantie aan de dikke kant, maar hij doet voor mij wel goed z'n werk. Hopelijk vind je een andere budget foundation die 't wel is voor jou 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge