NEW IN | TEDDYCOAT

Al een hele tijd was ik op zoek naar een mooie teddy coat, die je momenteel heel vaak ziet. Zowel op straat als in tijdschriften en op fashion blogs, overal verschijnen ze opeens. Maar het probleem met die teddy coats is, vind ik, dat ze heel vaak niet echt helemaal dicht kunnen. En wat is er nou vervelender aan een jas die niet goed dicht wil? Ik krijg het al koud als ik eraan denk, brrr. Je kunt de teddy coats dan wel aan als een vest, maar een jas krijg je er niet overheen. Ik wilde dus graag een teddycoat, die je ook echt als jas kan dragen en die goed dicht kan. En geloof me, dat was nog een hele zoektocht! Maar guess what, uiteindelijk ben ik gewoon geslaagd in een vintage winkel, zo tof! Als je verder leest vertel ik je er meer over.


Stardust is een vintage/remade/new (zoals ze ‘t zelf noemen) winkeltje in Groningen, waar ze echt heel veel leuke dingen hebben. Ik kijk er altijd wel even als ik in de buurt ben. Ook mijn geliefde creepers, die ik onwijs vaak draag en die heerlijk zitten, kocht ik in dit winkeltje. Stardust is absoluut een aanrader om eens binnen te kijken, mocht je in de buurt zijn.

Er waren wel een stuk of zes teddy coats in zwart, wit en heel veel soorten bruin, ik heb ze allemaal gepast. Maar de keuze was al snel gemaakt! Deze jas stond het best, zat het lekkerst en ging het beste dicht. Ik weet niet of ze de teddy coats nog hebben, maar ze kostten allemaal 45 euro. Fijn prijsje voor een jas, die van de H&M bijvoorbeeld was 49,95 en dat was meer een vest. In mijn teddy coat kun je lekker wegkruipen.

De jas is ook makkelijk te combineren – oké, een bruine broek erbij wordt misschien een beetje too much, maar over het algemeen kun je alles er wel bij aan. Ook mijn legergroene sjaal van de H&M vind ik er heel mooi bij staan.

De jas gaat dicht met vier knopen, dit zijn echt van die ouderwetse knopen. In het begin was het even wennen, maar ik krijg ze steeds sneller open en dicht. Wel zijn sommige er al een paar keer afgegaan, maar ach. Gelukkig heb ik een handige moeder die ze er gewoon weer aan kan maken 😉

Mocht je het je afvragen, alle teddy coats waren remade. Er zaten eerst andere knopen aan mijn jas. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is de jas al veel gedragen, het leer aan de onderkant van de mouw is al helemaal versleten. Een klein detail, maar ik vind het eigenlijk wel leuk staan! Erg tof dat deze jassen weer in de mode zijn, ik vind ze fantastisch. Ik kon me geen mooiere en leukere jas voorstellen. Nadeel van de jas is wel dat je gelijk 10 keer dikker lijkt, haha. Gelukkig bestaan er skinny jeans, en hakken!

* Nu ik toch meer bezig ga met outfits, ga ik ze ook op Lookbook plaatsen (waar ik al heel lang een account op heb maar waar ik niks mee doe). Hier kun je me volgen!

Wat vind jij van de teddy coat trend, zou jij zo’n jas/vest willen?

26 Reacties

 1. 17 januari 2014 / 06:05

  wow wat een leuke jas! Ja ik vind ze zo leuk, zijn ook zo fluffy 🙂 En heel erg leuk te combineren.

 2. 17 januari 2014 / 08:41

  Wat een heerlijke jas lijkt me dat!! Echt warm en staat je leuk! x

 3. 17 januari 2014 / 13:43

  Jaaa, Stardust is leuk! Wat een geweldige jas heb je gekocht!

 4. 17 januari 2014 / 14:45

  Niet mijn ding, maar het staat je goed en slim gecombineerd met je nieuwe schoenen 😀 x

 5. 18 januari 2014 / 17:55

  Haha super leuk en ziet er lekker warm uit voor de winter 🙂

 6. 19 januari 2014 / 21:01

  Waaa wat een knusse warme knuffeljas!! Ik zoek ook zo iets maar moeilijk te vinden!

 7. 20 januari 2014 / 14:40

  AAA! Dat lijkt me supergaaf :). Vind 'm ook een mooie kleur hebben. Super!

  Liefs,

  Maria

 8. 20 januari 2014 / 20:44

  Wow, ik ben echt fan! Heb sinds kort zelf een fake fur-coat met luipaardprint en draag niks anders meer ;-).

 9. 21 januari 2014 / 15:17

  Zit Stardust in het steegje van de Hema, en dan op een hoekje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge