HOW TO | GLITTERNAGELLAK MAKKELIJK EN SNEL VERWIJDEREN

De laatste tijd ben ik, zoals jullie wellicht weten, verliefd op glitterlakjes. Een tijdje geleden postte ik daarom ook mijn nieuwe glittercombinaties (zie hier en hier). Maar hoe leuk glitterlakjes ook zijn, het afhalen ervan blijft een drama. De watjes gingen altijd kapot en de glitter bleef gewoon zitten, dat weerhield me er altijd van om ze te gebruiken. Weerhield ja, want sinds een tijdje heb ik een geweldige manier ontdekt (of ja, gelezen op een andere blog) om de hardnekkige glitter snel en makkelijk te verwijderen. Misschien ken je deze manier allang, maar dan laat ik ‘m zien voor de mensen die het nog niet kennen!


Wat heb je nodig?
– Nagellakremover
– 10 wattenschijfjes
– aluminiumfolie
– hand/nagelcrème

Stap 1
Je doordrenkt een watje in het midden met nagellakremover en vouwt heb om je nagel.

Stap 2
Je scheurt een stukje aluminiumfolie af, groot genoeg om hem om je vinger heen te vouwen. Het gaat het snelst als je de folie stevig om je vinger doet. Dit doe je bij alle vingers van één hand.

Charmant hè?


Stap 3

Als je al je vingers hebt ingewikkeld kun je het folie en het watje afhalen van de vinger waarmee je begon, waarschijnlijk bij de duim. Voilà! Het grootste gedeelte van de glitter is eraf, er zit alleen nog wat glitter aan de randjes.

Stap 4
Nu kun je de laatste restjes er af halen op de ‘gewone’ manier, misschien heb je dus nog wat extra watjes nodig. Zoals je ziet worden de nagels goed schoon, maar zijn ze ontzettend uitgedroogd. Dat is wel het nadeel van deze manier, maar het werkt in ieder geval goed! En de droge nagels zijn te verhelpen met hand/nagelcrème. Ik smeerde mijn nagels in met een fijne low-budget crème van de Action.


Yes, de nagels zijn helemaal schoon en op en top verzorgd! Klaar voor een nieuw lakje dus, haha. Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien en hebben jullie er wat aan gehad. Morgen is de uitslag van de winactie, spannend! Houd mijn blog en je mail dus in de gaten!

Hoe verwijder jij glitterlak?

11 Reacties

 1. 1 februari 2014 / 07:43

  Handige tip! Vind het altijd lastig om het er goed af te krijgen. Liefs

 2. 1 februari 2014 / 08:35

  Ik ben ook dol op glitters, daarom dank u voor de handige tip!

 3. 1 februari 2014 / 10:38

  Dit werkt bij mij nooit zo goed (de folie blijft niet goed zitten), dus gebruik ik plakband om het wattenschijfje op zijn plek te houden. Nu ik de Superheroes LE remover van Essence heb, gaat het verwijderen van glitterlak veel beter! 🙂

 4. 1 februari 2014 / 13:52

  Ja het is altijd wel een heel gedoe om glitterlakjes van je nagels af te halen, maar ik heb het er graag voor over 😉

 5. 1 februari 2014 / 16:06

  Superhandige tip! Je nagels zijn mooi lang! Voor glitter nagellak gebruik ik meestal zo'n potje die je kan dippen zeg maar, haha. Beetje gekke uitleg, maar Bourjois heeft zo'n potje met een gat erin en dan draai je het potje rond om je vinger, die manier vind ik het fijnste 🙂
  liefs

 6. 1 februari 2014 / 21:33

  Ik doe dit liever niet, vooral omdat het je nagels zo erg uitdroogt maar het is inderdaad wel handig. Duidelijke How-to! Mooie foto's 🙂

 7. 1 februari 2014 / 22:25

  Ojaa, dit heb ik wel vaker gezien, maar nog nooit geprobeerd eigenlijk! Als ik glitter nagellak op heb haal ik mijn watje meestal soort van uit elkaar en dan knip ik 'm in een paar stukken. Vervolgens doop ik de stukjes in de nagellakremover, leg ik ze op mijn nagels en druk ik ze een beetje aan. In één veeg is de nagellak erna er dan meestal af. (: – Okee, deze uitleg klinkt echt onbegrijpelijk geloof ik. Haha!

 8. 17 maart 2014 / 17:46

  Fijne tip! Ik kende hem nog niet, gelijk uitproberen zodra ik weer glitter nagellak opheb 🙂

 9. 5 augustus 2015 / 05:15

  Oh dit is echt een handige tip! Ik zit altijd met de stuggles met glitternagellak. Zo jammer! Ik ga deze zeker proberen. 🙂

  Liefs! Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge