MLBB #141 | Een lang weekend op stedentrip naar Berlijn!

Hoi allemaal! Hoe is jullie week tot nu toe? Deze ‘My Life Besides Blogging’ komt iets later online dan normaal, want ik was het afgelopen weekend op stedentrip naar Berlijn! Vanaf maandag heb ik gewoon weer gewerkt en heb ik tijd gemaakt om de foto’s te verzamelen. Inge en ik hebben echt een super leuk, gezellig en zonnig weekend gehad in Berlijn. Ik neem je graag mee in onze reis, langs prachtige gebouwen, lekker eten en drinken en toffe Berlijnse hotspots! Kijk je mee?

stedentrip naar berlijnberlijn
We gaan even terug in de tijd! Een paar weken geleden maakte ik weer eens ravioli, ik vind dat zo lekker! Dit keer had ik ricotta saus, zeker voor herhaling vatbaar :D.

berlijn
Ook sprak ik gezellig af met Kristina om foto’s te maken en bij te kletsen.

berlijn
Haha! Dit is echt een boek voor mij :-).

berlijn
Yasss, weekend! Het weekend voordat ik naar Berlijn ging, at ik pizza en ging ik gezellig op stap met vriendinnen <3

berlijn
Maandag ochtend had ik een vroege shift, ik voelde me niet zo fit en ik kreeg keelpijn.

berlijn
De dagen erna veranderde keelpijn in een keelontsteking met verkoudheid en koorts. Ik heb heel veel vieze (gember)drankjes en pijnstillers geslikt om het enigszins te onderdrukken, omdat ik gewoon moest werken.

berlijn
Woensdagavond ging ik na het werk even onder de zonnebank en haalde ik vegetarische lasagne af. Gelukkig voelde ik me al wat beter! Donderdag ochtend zouden we immers al naar Berlijn vertrekken…

berlijn
Ook testte ik een hoop nieuwe make-up van NYX! Deze foundation is echt een van de beste foundations die ik OOIT heb geprobeerd.

berlijn
Donderdag kwamen we na wat vertraging redelijk laat aan in Berlijn. We checkten snel in in ons hotel en gingen daarna nog een hapje eten in de buurt. De keuken ging al bijna dicht, gelukkig waren we net op tijd! Een simpele, maar prima hap :-).

berlijn
De volgende ochtend stonden we fris en fruitig op na een lange nacht, gelukkig voelde ik me steeds beter. Helaas begon nu mijn verstandskies op te spelen, waardoor eten niet echt een pretje was, maar goed, alles beter dan keelontsteking :D. Het ontbijt was in ieder geval heerlijk en heel erg uitgebreid. Een feestje om daar drie ochtenden van te mogen genieten ;-).

berlijn
Het perfecte moment om mijn Breakie trui aan te trekken natuurlijk :p.

berlijn
Hoewel er 20 graden voorspeld was, was het de eerste dag toch fris. Sjaal om en gaan! 😉

berlijn
Ons hotel (Best Western Hotel Am Spittelmarkt) zat super dichtbij het centrum. We besloten die eerste ochtend te beginnen met een wandeling naar de hotspots die we wilden zien, zodat we gelijk veel van Berlijn zouden zien.

berlijn
Onderweg kwamen we langs Einstein Kaffee, een keten die heel bekend is in Berlijn. Ik vond dit zo’n prachtig gebouw!

berlijn
We bezochten het Holocaust Monument en de Brandenburger Tor. Ik heb alleen niet veel foto’s van de toeristische trekpleisters gemaakt, omdat dit mijn derde of vierde keer in Berlijn is :p.

berlijn
Ook kwamen we langs Potsdamer Platz. Wat is Berlijn toch een bijzondere stad! Het ene moment loop je langs eeuwenoude gebouwen, het andere moment zie je de meest futuristische gebouwen.

berlijn
Het Sony Center!

berlijn
Dit schattige busje stond voor het Sony Center. Wat een contrast he, haha!

berlijn
Onderweg kwamen we langs de mooiste gebouwen. Helaas weet ik niet van alle gebouwen hoe ze heten. Ik had veel meer research willen doen voordat we naar Berlijn gingen, maar dat is niet gelukt omdat ik ziek was en moest werken. Het was gewoon even heel hectisch :(.

berlijn
Dit is geloof ik het parlement. Ook prachtig om te fotograferen!

berlijn
Nadat we zo’n 5 km hadden gelopen namen we even een lunchpauze. Hierna besloten we naar het HUMANA Vintage Kaufhaus te gaan, omdat we het allebei nogal koud hadden.

berlijn
Daarvoor moesten we wel een stuk met de metro. We besloten meteen een metro dagkaart te kopen (voor 7,70, koopje!), omdat we nog veel meer van Berlijn wilden zien. En Berlijn is groot ;-).

berlijn
Nadat we uitgebreid hadden rondgesnuffeld bij het Kaufhaus (niks gekocht helaas!), dronken we even een kop thee in de buurt en maakten we wat foto’s. Daarna waren we eigenlijk best moe en gingen we even een uurtje in het hotel relaxen.

berlijn
Nadat we wat foto’s hadden gemaakt in de buurt van ons hotel, gingen we met de metro naar een Mexicaans restaurant. We hadden op internet heel veel positieve recensies gelezen over Tex Mex en het was inderdaad een aanrader! Er waren ook heel veel Berlijners aan het eten :-).

berlijn
Het voorgerecht was eigenlijk overbodig, want het hoofdgerecht was echt MEGA veel! Ik had een gigantische vegetarische burrito :-). Uiteindelijk heb ik wel wat laten staan, haha.

berlijn
De tweede volle dag in Berlijn, zaterdag, was het echt heerlijk weer! We besloten deze dag wat meer gebruik te maken van onze metro dagkaart, om ook andere delen van Berlijn te ontdekken.

berlijn
Voor de eerste hotspot die dag moesten we een flink stuk de binnenstad uit, ik geloof dat dit de wijk Neukölln was. Het was heerlijk weer, de perfecte dag om Klunkerkranich te bezoeken: Een super toffe hotspot met een prachtig uitzicht over de stad. Het is een rooftopbar dat zich bevindt op de zesde etage van een parkeergarage. Er heerst een hele rauwe sfeer, het ‘echte’ Berlijn!

berlijn
Heel tof om ook wat plekken in Berlijn te ontdekken die ik nog niet kende! We dronken hier een drankje en genoten van het zonnetje.

berlijn
Daarna reisden we per metro door naar de East Side Gallery: Een groot overgebleven stuk van de Berlijnse muur in Oost-Berlijn. De metro bracht ons over het water en daar waren allemaal gezellige tentjes te vinden. Het was prachtig weer, dus alle Berlijners zaten in het zonnetje :-). Op de foto zie je ook heel duidelijk de Berlijnse muur.

berlijn
In Berlijn vind je op ieder station dit soort schattige kioskjes met broodjes, sapjes en koffie en thee. Wij vonden het zonde van onze tijd om uitgebreid te gaan lunchen, dus hier hebben we dankbaar gebruik van gemaakt :-). Niet in elke buurt vind je namelijk toffe plekjes om te lunchen en aan het reizen ben je echt veel tijd kwijt…

berlijn
De eerste ijskoffie van het jaar! 🙂 We liepen ook nog even door de Oranienstrasse, een van de leukste straten van Berlijn.

berlijn
We wilden nog graag wat Instagram foto’s schieten bij de Dom van Berlijn, dus namen we weer de metro terug naar het Alexanderplatz.

berlijn
Daarna reisden we naar weer een leuke hotspot: Lia’s Kitchen! Al het eten was vegan en het was echt heerlijk. De porties waren ook enorm groot en super betaalbaar, haha. Het was helaas wel heel erg klein binnen, gelukkig konden we nog een plekje bemachtigen. We wilden hier per se zijn voor het donker, zodat we nog wat foto’s konden schieten van mijn nieuwe t-shirts. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar in mijn webshop! Na het eten gingen we nog even lekker shoppen bij de DM en sloeg ik weer een hele voorraad deodorant en shampoo in :-).

berlijn
Zondag hadden we alleen nog de ochtend in Berlijn, omdat we nog zo’n 5 uur moesten rijden. We besloten om nog een wandeling te maken in de buurt, want we hadden nog lang niet alles gezien! In ons hotel kon je gratis coffee to go meenemen van het ontbijtbuffet, echt ideaal. Hier hebben we dan ook goed gebruik van gemaakt ;-).

berlijn
We maakten een hoop foto’s van mooie gebouwen, totdat we ineens in een hardloopwedstrijd belandden… We wilden de metro pakken, maar letterlijk alles was afgezet met hekken. We zagen dat iedereen gewoon meerende met de hardlopers om zo aan de andere kant van de straat te komen, dus dat deden wij toen ook maar ;-).

berlijn
Tegenover ons hotel zat dit super schattige cafeetje met roze stoelen. We konden Berlijn niet verlaten zonder hier nog wat te hebben gedronken. Uiteraard hebben we ook wat foto’s gemaakt bij deze Instagrammable hotspot :-).

berlijn
Helaas moesten we een halfuur(!) omrijden vanwege de hardloopwedstrijd, de weg die we op de heenweg hadden genomen was volledig afgezet. Onderweg zagen we wel een hoop dingen van Berlijn die we nog niet hadden gezien, ik vond dit gebouw zo ontzettend mooi! Die tegeltjes <3

berlijn
Het rijden wisselden we af en de terugreis ging eigenlijk super goed! We zijn niet verkeerd gereden en het was redelijk rustig op de weg. We vertrokken iets na 13.00 en om 19.00 waren we thuis. Ik vond het super leuk om weer eens met de auto op reis te gaan. Gezellig, relaxed en goedkoop! 🙂

Ons verblijf in het Best Western Hotel Am Spittelmarkt was trouwens ook erg betaalbaar, voor 3 nachten inclusief ontbijt betaalden we 130 euro p.p. (via Prijsvrij.nl). De locatie was ook nog eens top, dichtbij het centrum en de metrohalte zat om de hoek! Mocht je ook eens op stedentrip naar Berlijn gaan dan kan ik je dit hotel zeker aanraden.

Welke stad kun jij mij aanraden voor een volgende stedentrip?

6 Reacties

 1. 11 april 2019 / 08:46

  Oh wat tof, zo’n weekendtrip naar Berlijn! Ik ben er heel wat jaren geleden geweest en zou graag nog eens teruggaan. Best een tof idee om dat eens met de auto te gaan doen! Gelukkig voelde je je in Berlijn ook weer wat beter. Jullie hebben mooie foto’s gemaakt zo te zien! En een bezoekje aan DM is natuurlijk ook altijd een goed idee 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Blij Lijstje #8 | Warm welkom, kleurrijk kantoor & nieuwe bank!My Profile

 2. 11 april 2019 / 12:18

  ZO leuk dat je in Berlijn was! Ik ben al meerdere keren in Berlijn geweest en ik ben dol op de vibe die de stad heeft!

 3. 11 april 2019 / 14:38

  Wat leuk om je foto’s te zien en je verslag te lezen! Jammer dat je je de dagen van tevoren niet zo lekker voelde, maar gelukkig maakte het stedentripje veel goed. Ik ga volgend jaar voor het eerst naar Berlijn en zal jouw hotspot-adresjes zeker onthouden!

 4. 12 april 2019 / 16:04

  Wauw wat heb je toch weer mooie dingen gezien en lekkere dingen gegeten, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge