MLBB #104 | EEN WEEKJE VAKANTIE IN HET ZONNIGE TURKIJE!

Yay, ik ben weer terug van weggeweest! Zoals jullie waarschijnlijk wel weten was ik de afgelopen week op vakantie in Turkije. Ik heb wel weer heel veel zin om te bloggen, maar ik moet zeggen dat ik ook nog wel een paar dagen langer in het zonnige Turkije had willen zijn, haha! Des te leuker vind ik het om nu samen met jullie terug te blikken op mijn vakantie. Kijken jullie gezellig mee naar mijn foto’s van Turkije? 🙂

turkije
Mochten jullie er benieuwd naar zijn: We, mijn vriend en ik, (ja, we zijn sinds deze vakantie officieel vriendje en vriendinnetje, haha!!!!) verbleven in het 5-sterren Serra Palace resort in Side, Antalya. We zijn daar van zondag t/m donderdagnacht geweest en verbleven all inclusive. We hebben geboekt via Prijsvrij, dit vind ik altijd een super chille website – niet gesponsord of zo hoor :p. Buiten het seizoen (en schoolvakanties) kun je meestal wel voor een habbekrats op vakantie, in ieder geval was Turkije niet heel duur!

Wij hadden het de dinsdag voordat we gingen (zondag dus) pas geboekt, heel erg last minute dus maar dat doe ik eigenlijk altijd buiten het seizoen. Het weer in Europa is dan best wel onvoorspelbaar, het kan maar zo zijn dat het in een warm land ineens de hele week regent. Zo ging ik vorig jaar naar Cyprus in maart, hoewel het in maart normaal gesproken 13 graden is, was het in de week dat ik er was echt strandweer! Het weerbericht voor Side zag er goed uit, maar twee dagen na het boeken zagen we ineens dat er een paar slechte dagen voorspeld waren. Uiteindelijk was dit ook zo. Heel erg jammer natuurlijk, maar gelukkig hebben we het super leuk gehad. De volgende keer nog later boeken dus 😉 Het lijkt mij trouwens heel tof om een artikel te schrijven met tips over een low budget vliegvakantie, lijkt jullie dit ook leuk?

turkije
Zondagochtend vroeg zaten we in de trein, na een nachtje werken en zonder geslapen te hebben. We hadden de trein van 06.50 vanuit Groningen en om 10.20 ging onze vlucht vanaf Schiphol, aah! Er was helaas maar één incheckbalie open, wat voor heel wat frustratie zorgde bij ons en de andere mensen in de rij. Toen we bij de paspoortcontrole stonden, wat ook méga lang duurde omdat we per se bij ‘EU passports’ moesten aansluiten, hadden we nog maar 10 minuten om onze vlucht te halen.

turkije
Uiteindelijk was het toch gelukt, met een beetje vertraging, omdat het vliegtuig nog heel veel passagiers miste door het slome inchecken. Deze foto hebben jullie misschien wel voorbij zien komen op Instagram! Het moment dat je uit het vliegtuig stapt en de zon volop schijnt is altijd zo fijn, ik krijg er meteen een vakantiegevoel van, ook al was ik toen super moe.

Die avond konden we gelijk aanschuiven bij het all inclusive buffet, wat ook niet verkeerd was ;-). Als ik een lange reis heb gehad en onregelmatig eet en slaap heb ik altijd super veel honger maar tegelijkertijd ook niet zo’n eetlust, herkennen jullie dat? Ik heb dus maar het broodnodige naar binnen geschoven en daarna zijn we op de hotelkamer in slaap gevallen omdat we zo moe waren (mijn vriend zelfs met een mandarijntje van het buffet nog in zijn handen, lol), ondanks dat we nog even het resort wilden verkennen.

turkije
De volgende dag werden we wakker met dit prachtige uitzicht! We hadden een kamer met zeezicht en zaten op de bovenste verdieping. Het was maandag gelijk super mooi weer, waar we natuurlijk heel blij mee waren.

turkije
Na het ontbijt ploften we dan ook gelijk bij het zwembad neer. Ik voelde me nog steeds wat duf maar gelukkig hadden we lekker lang geslapen.

turkije
Toen we in de middag naar het lunch buffet liepen kwamen we langs dit super schattige cat house. Haha! Heel slim bedacht ook, hierdoor komen de katten niet schooien bij de gasten. Een paar dagen later was het huisje opeens weg (heel raar, misschien omdat het einde van het seizoen naderde?) en kwamen de katten dus op het terras schooien haha.

turkije
Toen het in de middag wat afkoelde gingen we nog even naar het strand, om daar naar de zonsondergang te kijken.

turkije
Zo mooi! In Turkije is het ook al herfst, om 18.15 was het donker en na 16.00 koelde het al flink af. Maar goed, toch een heel stuk zonniger dan in Nederland :p

turkije
<3

turkije
Er was letterlijk niemand op het strand, perfect! We maakten ook even van de gelegenheid gebruik om wat foto’s te maken voor Instagram :-).

turkije
En toen was het alweer bijna donker!

turkije
In de avond deden we vaak een drankje bij de bar. Bij de bar buiten vond ik het ‘s avonds wel wat te fris maar binnen was het ook prima. We hebben ook nog een paar potjes yahtzee gespeeld, haha. Ik heb trouwens nog steeds een lamme arm van het airhockeyen (nu ik dit schrijf is het zaterdag), omdat we dat ook bijna iedere avond heel fanatiek speelden. En ik heb ook heel wat potjes gewonnen ;-).

Van dinsdag heb ik trouwens helemaal geen foto’s haha, zo slecht! Het was die dag een beetje bewolkt. Na het ontbijt hebben we een beetje op onze telefoon gezeten en na de lunch hebben we een potje getennist. Gelukkig scheen de zon toen wel wat meer. Na het tennissen gingen we nog even naar het strand, waar ik de zee niet in ben geweest, het water was zo koud en wild haha! Hierna hadden we een reservering staan bij de Hamam in het hotel, waar we lekker gescrubd en gemasseerd werden. Ideaal op zo’n bewolkt en fris dagje!

turkije
Woensdag werden we wakker met dit uitzicht. Mweh, dit had ik niet besteld!!!??? Het bleef de hele ochtend regenen, na het ontbijt hebben we nog even een dutje gedaan. Rond 15.00 klaarde het pas op en besloten we een middagje naar Side te gaan, omdat we toch wel wat wilden zien en het toch slecht weer was. Helaas was het busje van het hotel naar Side al terug, die brengt om 10.00 en haalt op om 15.00, dus namen we een taxi.

turkije
In Side heb je nog allerlei overblijfselen van de Romeinse tijd. Side was namelijk een antieke havenstad wat vroeger tot Griekenland behoorde.

turkije
De grote stadspoort van Side! Heel erg tof dat dit nog intact is gebleven.

turkije
Voor de rest is Side heel toeristisch, met veel winkeltjes met nep-merkkleding en een lange boulevard langs het strand. Het was in vergelijking met ons resort nog best druk in Side.

turkije
Lieve poesjes.

turkije
Ondanks dat het bewolkt was, was het nog best lekker warm.

turkije
Kitty gang! Zie jij de zwarte poes in het bosje? Haha. Zo lief. Ze waren ook helemaal niet bang.

turkije
Af en toe kwam het zonnetje door.

turkije
De lucht was wel heel dreigend maar gelukkig hielden we het droog.

turkije
Haha! Dat is natuurlijk ook een manier om je terras vol te doen laten lijken, zet er gewoon een paar poppen neer #turkeystyle.

turkije
We gingen op een terrasje wat drinken – een van de weinigen trouwens, heel veel horeca gelegenheden waren al dicht zo aan het einde van het seizoen. Hier genoten we van een prachtige zonsondergang.

turkije
Kijk nou hoe mooi! Dit is serieus de mooiste zonsondergang die ik ooit heb gezien.

turkije
Mijn vriend maakte even een fotootje voor Instagram.

turkije
Daarna gingen we eten bij dit schattige cafeetje waar we eerder die dag al langs liepen. Ik had het vooral wel even gehad met het all inclusive buffet haha, vind dat altijd zo ongezellig in die resorts. Dus super gezellig en fijn om even uit eten te gaan. In de avond koelde het enorm af maar hier zaten we lekker beschut. Het was ook helemaal niet duur, ik heb geloof ik 25 euro betaald voor twee hoofdgerechten, patatjes en zo’n vijf kopjes thee.

turkije
Donderdag was het gelukkig wel prachtig weer, zo’n 27 graden! Gelukkig maar, want dit was alweer onze laatste dag… Het weer was toch nog omgeslagen. Heerlijk die zon!

turkije
En weer een foto voor Instagram… :p Deze maakte ik trouwens met een timer haha, vind ‘m wel tof geworden zo in het water!

turkije
Donderdag deden we nog een klein slaapje tot 02.00, want om 02.30 werden we alweer opgehaald om naar Antalya Airport te gaan. Ik besefte ineens dat ik nog helemaal geen foto’s had gemaakt van onze mooie kamer, dus dat deed ik nog gauw. Hier een foto van onze super luxe badkamer! 😉 De vakantie ging echt véél te snel voorbij. Eenmaal in Nederland hebben we nog wat uurtjes geslapen en die avond heb ik gelijk ook weer gewerkt. Back to reality ;-).

Ik heb trouwens ook minder leuk nieuws gekregen over mijn nieuwe baan. Het is een freelance baan en helaas hebben zij nu geen plek voor mij. Ik heb wel al mijn contract getekend dus waarschijnlijk kan ik in 2018 beginnen – wanneer zij het weer wat drukker krijgen. Ik vind het echt super jammer, maar ik wil natuurlijk wel graag een baan waarmee ik redelijk wat uren kan maken. Dus voor nu gaat de zoektocht verder!

Maar ik heb wel weer heel erg zin om lekker te bloggen. Ik heb ook weer wat mooie producten binnengekregen die ik graag aan jullie wil laten zien! Ik denk er trouwens over na om in november of december fulltime te gaan bloggen – dus, elke dag een artikel online. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat vinden! Let me know. Fijne week en tot woensdag :-)!

Hoe was jouw week?

12 Reacties

 1. 30 oktober 2017 / 07:41

  Ten eerste, wat leuk dat jullie nu officieel verkering hebben! 🙂 En heerlijk om er samen een weekje tussenuit te gaan naar een zonnig land. Wat een prachtige foto’s allemaal van een zo te lezen heerlijke vakantie. Zo lief al die poesjes! En wat fijn dat de vakantie ook zo budgetproof was. Alleen je zo moeten haasten voor een vlucht is inderdaad wat minder! Daar zou ik ook echt flinke stress van krijgen. Hopelijk kun je nu nog lekker nagenieten van de vakantie en vind je snel een leuke baan waarin je wél nu al veel uren kunt maken <3
  Romy onlangs geplaatst…Surprise! | 6 speciale cadeaus die mij blij makenMy Profile

 2. 30 oktober 2017 / 09:12

  Ahh wat moest dit genieten zijn zeg! En spannend dat je net krap aan je vlucht had gehaald, ik word daar altijd zo nerveus van! Ik heb dat overigens ook als ik moe ben, ik ben eigenlijk te moe om te eten dan, maar heb ook wel weer honger.. 😛
  Daphne onlangs geplaatst…La vie de Daphne – Laatste tentamen, GO & SushiMy Profile

 3. 30 oktober 2017 / 09:34

  Oooh wat heerlijk, zo’n herfstbreak! Gefeliciteerd met je relatie, super leuk dat jullie meteen lekker samen op vakantie zijn geweest. Prachtige foto’s ook. Krijg helemaal zin om ook weg te gaan!
  Simone onlangs geplaatst…5 tips voor een betere concentratieMy Profile

 4. 31 oktober 2017 / 16:18

  Oh heeerlijk zo’n weekje even weg!
  Super leuke outfit, die witte trui met die broek! Jammer dat het die dag zo slecht weer was.
  Die katjes waren wel echt té schattig maar die poppen.. iewl toch een beetje eng haha!
  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie onlangs geplaatst…Dingen die jij als vrouw ook zal herkennen!My Profile

 5. 1 november 2017 / 08:45

  Zo leuk dat jullie officieel hebben nu, cuuuute! En de foto’s zijn prachtig, ik zou nu ook wel direct op vakantie willen. Wel even spannend op het vliegveld zeg, pfff. Nooit leuk zulke dingen. En dat kattenhuis, geweldig. Zoiets zou ik ook kunnen maken voor alle zwerfkatten haha!
  kimmetjekims onlangs geplaatst…2 JAAR KIMMETJEKIMS!My Profile

 6. 6 november 2017 / 12:41

  Ohhh, ik ben gelijk jaloers! Als ik nu naar het regenachtige weer buiten kijk wil ik ook een weekje weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge