Mijn mening over het e-book ‘Ik wil bloggen!’

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op e-books, om mijn kennis over ondernemen (en alles wat daarbij komt kijken) te vergroten. Ik vind het zelfs zo leuk, dat ik onlangs mijn eigen e-book over Photoshop heb uitgebracht! Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd en inmiddels ben ik werkzaam als zelfstandig ondernemer, maar ik ben nog lang niet uitgeleerd! Ook blog ik alweer bijna 7(!) jaar, maar ook op het gebied van bloggen valt er nog steeds veel winst te behalen. Ik was dan ook super benieuwd naar het e-book ‘Ik wil bloggen’ van collega-blogger Esmée. Vandaag vertel ik je wat ik van het e-book vind, lees gauw verder!

ik wil bloggenDe blog van Esmée volg ik al ontzettend lang. Leuk feitje: We zijn even oud en we zijn allebei in 2013 begonnen met bloggen, hoe toevallig?! En nu hebben we ook allebei een e-book uitgebracht. Esmée is een van de weinige bloggers van de ‘oude garde’ die nog steeds blogt en van haar blog haar business heeft kunnen maken! Ontzettend inspirerend en bovendien spat het blogplezier van het scherm, wanneer ik haar artikelen lees. Ik vind het tof om te zien welke stappen ze heeft gezet in haar blogcarrière en ik hoop dat ze nog lang doorgaat met bloggen!

Over het e-book ‘Ik wil bloggen’

Maar goed, laten we het gauw hebben over het e-book, want daarvoor zijn jullie hier tenslotte ;-). Het e-book Ik wil bloggen bevat alle handvaten die je nodig hebt om een blog te beginnen en te laten groeien. Dit betekent echter niet dat het e-book alleen geschikt is voor beginnende bloggers, ook als ervaren blogger kun je er nog wat van opsteken!

In het e-book leer je namelijk ook meer over de tarieven die je kunt hanteren als content creator, hoe je meer samenwerkingen binnenhaalt en hoe je blog aantrekkelijker wordt voor bedrijven. Ook vind je in het e-book heel veel informatie over SEO, iets wat ik echt ontzettend interessant vind en wat ik zeker nog kan verbeteren!

Mijn mening over het e-book

Toen ik voor het eerst een blik wierp op ‘Ik wil bloggen’, was ik al meteen verrast door de volledigheid van het e-book. Esmée neemt je stap voor stap mee in de wondere wereld van het bloggen. Van het kiezen van een domeinnaam en het installeren van een WordPress thema, tot het schrijven van je eerste artikel en het krijgen van bezoekers.

Esmée heeft een super fijne schrijfstijl en het e-book is dan ook makkelijk leesbaar. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat Esmée schrijft vanuit haar eigen ervaringen en expertise. Ondanks dat ‘Ik wil bloggen’ een informatief en leerzaam e-book is, leest het e-book prettig weg dankzij de persoonlijke touch.

Wat heb ik geleerd van ‘Ik wil bloggen’?

Zoals ik eerder in deze review al aangaf, kun je als ervaren blogger ook veel leren van het e-book. Ook ik ben weer een hele hoop wijzer geworden! Momenteel haal ik de meeste samenwerkingen binnen via LinkPizza (aanrader!), maar er zijn nog veel meer blogger marktplaatsen waar ik me in zou kunnen schrijven.

Daarnaast vond ik het hoofdstuk over de AVG-wetgeving ook heel interessant, omdat ik hier nog niet alles vanaf wist. Ook het tabelletje met tarieven die je als content creator kunt hanteren vond ik leerzaam. Al is dit natuurlijk ook wel een gevalletje van trial and error, wat iedere blogger absoluut kan beamen ;-).

Kortom, het e-book heeft mij zeker geïnspireerd om nog meer uit mijn blog te halen. Ik ben al bezig met een lijstje met dingen die ik in 2020 nog kan verbeteren. Zo wil ik écht aan de slag met mijn mediakit en wil ik me nog meer verdiepen in Google Analytics. Ook wil ik eens een kritische blik werpen op mijn huidige tarieven voor samenwerkingen en hoop ik de DA-waarde van mijn blog weer omhoog te krikken. Werk aan de winkel dus ;-).

Heb je het e-bookvirus helemaal te pakken en ben je benieuwd naar nog meer inspirerende e-books? Onlangs schreef ik voor Studio Anna Jirina een blogpost over 5 inspirerende e-books voor ondernemers en bloggers. ‘Ik wil bloggen’ mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje!

Het e-book ‘Ik wil bloggen’ kost €30 en is verkrijgbaar via Esmeelifestyle.nl

Kende jij het e-book ‘Ik wil bloggen’ al? Over welke onderwerpen zou jij nog meer willen leren?

ik wil bloggen

6 Reacties

  1. 18 december 2019 / 08:24

    Klinkt als een super interessant e-book! En wat goed dat je er ook heel wat van hebt opgestoken, zelfs nog na heel wat jaren bloggen 🙂 Ik ben nu wel benieuwd naar de informatie over de AVG-wet in het e-book. Niet per se iets waar ik in thuis ben, dus het is altijd goed om te weten wat ik nog zou kunnen verbeteren.
    Romy onlangs geplaatst…Omgaan met perfectionisme | 5 lessen die ik heb geleerdMy Profile

  2. 18 december 2019 / 10:03

    Wauw, wat een mooie review! Heel erg leuk dat je mijn e-book wilde lezen en dat je er ook als ervaren blogger veel van op hebt gestoken. Heel veel succes met je doelen voor 2020, maar dat gaat vast en zeker goed komen. <3
    Esmée onlangs geplaatst…Lush brazened honey gezichtsmasker reviewMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge