MEGA MIXED REVIEW | E.L.F. MAKE-UP

Toen ik een tijdje geleden een mailtje kreeg van E.L.F. of ik vijf producten wilde testen voor mijn blog, twijfelde ik natuurlijk geen seconde. Binnen no time had ik mijn virtuele winkelmandje gevuld met de mooiste producten. Toevallig had ik een aantal producten echt nodig, dus dat kwam mooi uit! Ik had nog nooit iets besteld bij E.L.F. (het staat wel al eeuwen op mijn to do list, haha). Ik ben daarom juist extra nieuwsgierig naar dit merk en vandaag review ik de vijf producten die ik heb mogen testen. Kijk je mee?

 


Hoewel ik normaal gesproken altijd uren kwijt ben tijdens het beauty-shoppen (ik swatch wel eens letterlijk een hele lipstick collectie op mijn arm #guilty…) ging het dit keer gelukkig wat sneller. Een aantal producten wilde ik sowieso eens proberen en ook had ik een paar dingen echt nodig. Ik bestelde een minerale gezichtsprimer, een gezichtspoeder, een blush en bronzer, een blushkwast en een eyeliner.

Wat ik trouwens een heel groot pluspunt vind is dat deze producten van E.L.F. super goed verpakt waren in matzwarte doosjes. Ultimate luxe gevoel! De houdbaarheid van de producten en de ingrediënten kun je vinden op de verpakking. Hierdoor komen de echte producten beter tot hun recht vind ik. De verpakkingen zijn mooi vormgegeven, matzwart, minimalistisch en erg clean. Zo zien we het graag!

 

Laat ik beginnen met de minerale gezichtsprimer, dat is tenslotte ook het eerste wat je zou aanbrengen voor het make-uppen. Ik heb nog niet eerder een primer gebruikt, daarom was ik er juist zo benieuwd naar! Een primer zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat je lijntjes en oneffenheden minder ziet, zoals poriën. Deze worden als het ware opgevuld. Ook belooft het overtollig vet op je huid tegen te gaan.

 

De flacon werkt met een pompsysteem, wat ik persoonlijk erg fijn vind. Het werkt makkelijk, snel en hygiënisch. De primer is, zoals de meeste primers, doorzichtig. Hij voelt een beetje jelly aan en wordt warm als je hem op je huid smeert. De geur kan ik niet helemaal plaatsen. Best een vreemd goedje, maar hij maakt mijn huid wel zijdezacht! En je ziet hem ook totaal niet zitten, zoals het hoort.

 

Het werd ook wel tijd voor een nieuwe blushkwast. Eerder gebruikte ik een poederkwast voor zowel poeder als blush, maar daardoor moest ik ‘m extra vaak schoonmaken. Een aparte kwast voor blush is dus veel handiger. De E.L.F. blush kwast was verpakt in plastic en heeft een apart hoesje voor de haren, wel zo fijn als je ‘m mee wilt nemen in je make-up tasje. Erg netjes voor een budget product!

 

Op de verpakking staat alleen een Franse uitleg, maar ik kan er geen soep van koken. Gelukkig weten we allemaal wel hoe een blush kwast werkt :-). Doordat de kwast smal is en de haren dicht op elkaar staan is het makkelijker om de blush wat preciezer en mooier aan te brengen.

 

Eyeliner is zo’n product dat ik vaker zou willen gebruiken, maar ik neem er simpelweg de tijd niet voor. Mijn eyeliner was op aan het raken, dus ik vond het wel tijd voor een nieuwe. Over deze vloeibare eyeliner van E.L.F. heb ik al veel goeds gehoord, nu kan ik hem eindelijk zelf proberen!

 

De eyeliner heeft een kwastje, wat ik zelf altijd wel fijn vind werken. Bij een stift heb je toch vaak het risico dat ‘ie uitdroogt. Een nadeel van een kwastje is wel dat je last kunt krijgen van uit stekende haren, waardoor je de eyeliner niet meer zo precies kunt aanbrengen. Zoals je ziet op de foto is dat bij dit kwastje nu ook al een beetje het geval.

 

De eyeliner is echt heel vloeibaar, je hebt al snel heel veel eyeliner aan het kwastje. Even afvegen voor gebruik is wel een aanrader, als je tenminste geen dikke lijn wilt. De eyeliner is goed zwart en brokkelt niet. Je kunt er een mooie, perfecte zwarte lijn mee zetten. Hij droogt wel een beetje langzaam op.

 

Een tijdje geleden schreef ik een review over deze poeder van Catrice, maar dat was helaas niet zo’n succes. Ik koos nu voor de High Definition Powder van E.L.F. Een losse poeder, daar heb ik nog geen ervaring mee! Ik was er wel heel benieuwd naar. De verpakking van de poeder vind ik echt heel mooi, het doosje is mat zwart en is lekker groot en stevig.

 

Er zit zelfs een speciale E.L.F. poederdons in, super leuk en handig! Die heb ik zelf namelijk niet.

 

De poeder komt naar buiten via kleine gaatjes. Voor gebruik zijn ze afgeschermd door een plasticje.

 

De poeder is spierwit, transparant als je ‘m uitveegt en hij belooft de huid te matteren. En ja, ik ben me ervan bewust dat deze witte poeder er heel verkeerd uit kan zien – als je niet beter zou weten, hahaha.

 

Eenmaal uitgeveegd is de poeder transparant. Hij maakt mijn huid mat en zijdezacht. Tot nu toe ziet het er echt heel veelbelovend uit! Ik ben benieuwd hoe de poeder op mijn gezicht is.

 

Ik heb een zwak voor bronzers en blushes. Ik was dus het meest benieuwd naar het Blush & Bronzer palette. Ik heb ‘m besteld in de allerlichtste kleur St. Lucia. Er zijn nog meerdere varianten beschikbaar!

 

Ik gebruik graag bronzer in de zomer. Fijn en handig dat in dit kleine compacte palette zowel een bronzer als een blush zit, die mooi bij elkaar passen. De blush is vrij licht en de bronzer is denk ik ook goed op te bouwen. Een mooi palette voor de lichte huidjes :-).

 

In het palletje zit een klein spiegeltje, super handig! Ook deze is afgedekt met een plasticje. Er zit geen kwast bij, maar die zou ik toch niet gebruiken.

 

Mweh. De pigmentatie valt een beetje tegen… Voor dit resultaat moest ik een aantal keer over de blush en bronzer vegen, maar alsnog zie je er niet heel veel van. De blush bevat veel shimmer, de bronzer is iets matter en dus geschikt om mee te shapen.

 

Hier zie je mijn huid met alleen foundation en daaronder de primer. Mijn poriën zijn iets minder zichtbaar na gebruik van de primer, maar voor de rest zie je niet veel verschil. Maar ik voel wel het verschil! Mijn huid is na gebruik van de primer zijdezacht en heel glad. De foundation is hierdoor makkelijker aan te brengen.

 

Mijn huid met foundation en de High Definition Powder van E.L.F. Je ziet echt duidelijk verschil, mijn huid is super mat geworden! Yay. Dat is wat ik wil, want ik heb van mezelf een erg glimmende (vette) huid en foundation verergert dit juist. De poeder blijft gedurende de dag redelijk goed zitten. Na een paar uurtjes werken begint mijn huid weer een beetje te glimmen, maar hij houdt het best goed vol!

 

De eyeliner droogt glanzend op. Ik ben niet zo’n held met eyeliner, maar ik kan me voorstellen dat je met deze eyeliner een perfecte lijn kunt zetten. Het kwastje is fijn in gebruik, je moet alleen oppassen voor de uit stekende haren, zoals ik eerder al aangaf. De eyeliner is niet waterproof, maar hij blijft gedurende de dag perfect zitten. Ook je wimpers krullen nadat je eyeliner op hebt gedaan is geen probleem, mits je het voorzichtig doet. De eyeliner is heel gemakkelijk te verwijderen met waterproof remover. Wel droogt hij langzaam op, hij is erg vloeibaar en kan dus wat nattig aanvoelen op de oogleden.

 

Hier heb ik ook de bronzer en de blush aangebracht. Van de blush zie je echter niks terug, het lijkt bij mij meer op een soort highlighter! Erg jammer, misschien had ik toch een iets donkerdere set moeten nemen. Over de bronzer ben ik wel heel tevreden, op mijn gezicht is ‘ie goed gepigmenteerd! Niet te oranje en hij is goed op te bouwen. Voor de foto’s heb ik iets meer aangebracht dan normaal, zodat het goed overkomt.

 

Mijn gezicht met de producten van E.L.F.! De foundation die ik gebruik is trouwens van Revlon, gemixt met een donkerdere kleur van Essence. Op mijn lippen draag ik deze lipstick van Miss Sporty.
Ik ben erg enthousiast over de producten van E.L.F.! De primer, poeder en blushkwast gebruik ik nu dagelijks. De poeder is echt een van de beste poeders die ik ooit heb gehad, hij voelt zo fijn aan op mijn huid en je ziet ‘m niet zitten! Over de blush ben ik iets minder enthousiast, maar de bronzer is wel erg mooi. Met eyeliner moet ik nog even oefenen, maar in principe is de eyeliner fijn in gebruik. Mijn eerste ervaring met E.L.F. is erg positief, misschien bestel ik er binnenkort weer een paar producten.
De producten zijn verkrijgbaar in de webshop van E.L.F.
 
Dit artikel bevat producten die ik ter review ontvangen heb
 
Heb jij ervaring met producten van E.L.F.?

32 Reacties

 1. 11 juli 2015 / 09:19

  Ik vind de producten van E.L.F. er altijd zo chique uit zien! Ik heb er zelf nog niks van (nop, helemaal niks!), maar hier hoop ik toch echt een keer verandering in te gaan brengen 🙂

  • 12 juli 2015 / 19:16

   Ja ze zien er echt luxe uit, zo mooi! Ik had ook nog geen ervaring met E.L.F, tot nu haha. X

 2. 11 juli 2015 / 09:32

  Wat een ontzettend leuke review Anna! En ook gaaf dat je de producten mocht uitzoeken. Ik ben ook nog op zoek naar een fijne eyeliner (die van mij is alweer op) en deze lijkt me best goed!

 3. 11 juli 2015 / 09:43

  wat tof dat je producten van E.L.F. mocht testen. Ik wou deze zomer ook dingetjes bij dit merk gaan kopen, want het ziet eruit als een fijn merk en hoor er goede verhalen over.

  • 12 juli 2015 / 19:20

   Ja klopt, ik heb er ook al erg veel goeds over gelezen. Daarom wilde ik het graag ook zelf proberen!

  • 12 juli 2015 / 19:20

   Haha jaaa, inderdaad! Ik zou hem dan echt helemaal leegkopen. X

 4. 11 juli 2015 / 10:12

  Fijne producten zijn het hé! Ik heb intussen ook al een heleboel ELF producten in mijn bezit en de meeste producten zijn echt wel prima. Het poeder en de primer wil ik zelf ook nog eens proberen.

  • 12 juli 2015 / 19:20

   Ja zeker! De primer en poeder gebruik ik dagelijks, ik ben fan 😀

 5. 11 juli 2015 / 12:16

  Mooie foto's! Heb zelf nog nooit iets geprobeerd van E.L.F., moet ik binnenkort toch eens doen precies 🙂

 6. 11 juli 2015 / 16:08

  Heel erg mooi! Met name die eyeliner lijkt me wel wat…

 7. 11 juli 2015 / 18:18

  Wauw, ik vind de complete look echt prachtig. Ik ben vooral erg benieuwd naar de primer en de poeder. Ook die eyeliner vind ik er goed uitzien, leuk dat hij zo glanzend opdroogt.

  • 12 juli 2015 / 19:22

   Wat leuk om te horen, dankjewel <3 De eyeliner heeft me echt positief verrast, normaal vind ik eyeliner niet zo gauw fijn. X

 8. 11 juli 2015 / 22:49

  Wat een fijne review! Ik vind ELF ook echt te gek en het is eigenlijk jammer dat het niet bij de Kruidvat ofzo te koop is..

  • 12 juli 2015 / 19:23

   Dankjewel! Ja inderdaad, dat zou dan samen met Catrice mijn favoriete merk zijn. X

 9. 12 juli 2015 / 02:28

  De compacte palette van ELF is zooo fijn! Mooie foto's ook.

  • 12 juli 2015 / 19:23

   Dankjewel! Dat palette is echt handig, maar helaas is de blush niet mijn ding. X

 10. 12 juli 2015 / 11:35

  Leuk zo'n mega mixed review! Ik heb nu echt zin om die primer eens te proberen, klinkt erg fijn!

  • 12 juli 2015 / 19:24

   Fijn om te horen! Die primer werkt echt heel goed en de verpakking vind ik zo mooi!

 11. 12 juli 2015 / 15:13

  Ik was ook zeer te spreken toen ik mijn eerste ELF producten had besteld. Ik gebruik er niet meer zoveel van, maar hun kwasten neem ik er dagelijks bij!
  Leuke review! 🙂

  • 12 juli 2015 / 19:24

   Dat kan ik me wel voorstellen! Misschien schaf ik nog wel meer kwasten aan 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge