Make-up voor de feestdagen (heel veel glitter!) | XL review

Hoi allemaal! Kijken jullie ook zo uit naar de feestdagen? Ik vind de decembermaand altijd heel leuk en gezellig, ook omdat ik me dan extra mooi op kan maken tijdens Kerst en Oud en Nieuw. De laatste tijd heb ik dan ook een hoop mooie make-up weten te verzamelen, sommige producten zijn heel erg feestelijk! Zo heb ik een aantal glinsterende topcoats getest én test ik een oogschaduwpalette met glitter. Kijk je mee naar mijn XL review?

glitter
Een tijdje geleden was ik op een super leuk persevent van Rimmel London en Bourjois, daar kregen we ook een hele toffe goodiebag mee! Er zaten een paar producten in die geschikt waren voor Halloween, maar ook een paar mooie producten die volgens mij echt perfect zijn voor de feestdagen. Ook heb ik van een vriendin nog wat mooie make-up gekregen. Het leek me erg leuk om al deze producten te testen in een uitgebreide review!

glitter
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel veel ervaring heb met producten van NYX, maar ik hoor er wel vaak goede verhalen over. Ik heb wel een paar lipproducten van NYX, maar dit is mijn eerste NYX palette! Het palette draagt de naam Midnight Chaos, wat ik eigenlijk ook wel enigszins vind passen bij de feestdagen – ook al is het totaal niet zo bedoeld ;-).

glitter
Het palette bevat 10 kleuren, variërend van glanzend, grove glitters en mat. Een super goede combinatie, hoewel ik de kleuren zelf wat lastiger vind. Ik draag bijna altijd nude en roze tinten, maar ik vind het wel leuk om voor de feestdagen meer te experimenteren met kleur!

glitter
De eerste rij bestaat uit glanzende tinten en tinten met grove glitter. Ik heb zelf nog niet zo vaak met dit soort glitters gewerkt, maar ik heb weleens gehoord dat ze ook nat gebruikt kunnen worden en dat dat een prachtig resultaat geeft! Dat lijkt me tof om eens te proberen. De pigmentatie van de kleuren is goed, alleen de eerste tint is wat minder intens. Waarschijnlijk omdat ‘ie uit grove glitter bestaat, wat het wel wat lastiger maakt om ‘m als highlighter te kunnen gebruiken.

glitter
De tweede rij bestaat uit een glanzende tint en vier matte tinten. Het viel me op dat de matte kleuren echt onwijs zacht zijn, de kleuren zijn echt heel intens! De eerste tint is een zachte perzikkleur, echt een tint die ik vaak draag. De andere kleuren zien er ook prachtig uit, ik kan niet wachten om hier een aantal looks mee te maken!

glitter
Omdat ik een aantal vrij heftige lipsticks ga testen in deze blogpost, heb ik de ooglook vrij rustig gehouden. Ik heb de glanzende perzikkleur gebruikt, de witte highlighter, de glanzende roodroze tint uit de eerste rij en de roodbruine matte tint. Op camera lijkt de look vrij licht, straks met de feestdagen zou ik de look nog wel wat intenser maken door bijvoorbeeld een zwarte eyeliner toe te voegen!

glitter
Ik ben zelf helaas niet zo ervaren met eyeliner, maar ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het lijkt me echt heel tof om deze glitter eyeliner van Rimmel London te verwerken in een ooglook.

glitter
Ik vind dit echt een prachtige kleur! Hij is dekkend en best wel intens! Ik denk dat deze eyeliner ook erg mooi past bij de blauwe en paarse tinten uit het oogschaduwpalette.

glitter
Ook heb ik een wenkbrauwproduct van Bourjois getest. Ik gebruik zelf altijd een poeder, omdat dit snel werkt en mijn wenkbrauwen niet zoveel nodig hebben, maar een potlood lijkt mij ook erg fijn in gebruik. Dit potlood is namelijk wat romiger dan een gewoon wenkbrauwpotlood. Je kunt je wenkbrauwen er zowel kleur als vorm mee geven en daarnaast blijft ‘ie door de textuur ook erg goed zitten!

glitter
Dit is mijn wenkbrauw zonder product. (Ik mag ook wel weer eens epileren, haha).

glitter
Dit is mijn wenkbrauw met het potlood van Bourjois. Ik heb de kleur 003 Brown en die is echt perfect voor mij. Hij maakt mijn wenkbrauwen wel wat donkerder, maar het blijft natuurlijk. Ik ben er best enthousiast over! Een fijne aanvulling op mijn normale wenkbrauwpoeder!

glitter
Ook heb ik twee hele mooie topcoats getest. Ik had eigenlijk nog nooit een topcoat gebruikt voor mijn lippen, maar ik vind het echt een uitvinding! Ik draag zelf bijna nooit glanzende lipsticks en op deze manier kun je je matte lipstick eenmalig omtoveren tot een shiny geheel.

glitter
Links zie je de Lip Art in 070 Once Bitten van Rimmel London, rechts de Lip Transformer van Bourjois.

glitter
Deze twee lipsticks dienen als ondergrond voor de topcoat, maar natuurlijk test ik ze ook zonder een topcoat.

glitter
Links de Rouge Velvet lipstick van Bourjois in de kleur 17 From Paris with mauve en rechts 310 Canberra Tulip van The Body Shop. Met de Rouge Velvet lipsticks van Bourjois heb ik al ervaring, ik vind dit echt hele fijne lipsticks! Ze zijn semi mat, maar drogen je lippen niet uit én blijven heel lang zitten.

glitter
Zoals ik net al vertelde houd ik niet zo van heel glanzende lipsticks, de lipstick van The Body Shop is dan ook niet echt mijn ding.

glitter
Met de topcoat van Rimmel London erover vind ik de lipstick wel mooi! Als hij toch glanst, doe me dan maar een flinke dosis glitter! ;-). Het nadeel is wel dat het een vrij plakkerig geheel is. De topcoat heb ik ook geprobeerd op matte lipsticks, maar het blijft plakkerig… Nee, hier ben ik niet heel enthousiast over helaas.

glitter
De mauve kleur van Bourjois is dan meer mijn ding, hoewel deze kleur me wel erg bleek maakt. Ik denk dat zo’n lipstick heel erg mooi staat bij assig blond haar en een hele lichte huid.

glitter
De Lip Transformer van Bourjois vind ik daarentegen wel heel erg tof! Ik had echt niet zo’n intens resultaat verwacht. Ik vind dit ook een hele toffe combinatie voor een feestje, love it! De Lip Transformer lijkt zelfs wel een beetje holografisch te zijn, ik vind het echt prachtig <3

glitter
Al met al ben ik heel erg tevreden over mijn nieuwe make-up aanwinsten. Ik ben vooral enthousiast over het wenkbrauwpotlood, het oogschaduwpalette, de lipstick van Bourjois en de Lip Transformer. Ik weet zeker dat ik hier een heleboel feestelijke looks mee kan maken! Ik kan nu al niet wachten om me uit te leven met mijn make-up tijdens de feestdagen… 🙂

Een aantal producten uit de review heb ik ontvangen van een PR-bureau

Naar welk product ben jij het meest benieuwd?

6 Reacties

  1. 14 december 2018 / 07:24

    Superleuk, deze uitgebreide review! Ik vind het oogschaduwpalet prachtig en de mauve lipkleur vind ik je eigenlijk wel heel mooi staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge