Huid verzorgen voor en na het zonnen: 5 Tips!

Hoi allemaal! De zomer is in volle gang, ik kan echt niet geloven dat het alweer augustus is. Hoewel mijn zomervakantie er alweer op zit, hoop ik in eigen land lekker te kunnen genieten van de zomer. In de zomer verzorg ik mijn huid extra goed, want ik wil natuurlijk niet dat mijn huid uitdroogt of verbrandt. In dit artikel deel ik 5 praktische tips om je huid te verzorgen voor en na het zonnen, lees gauw verder!

huid verzorgen

1. Begin met het scrubben van je huid

Als er een dagje zonnen op de planning staat, neem ik eerst de tijd om even lekker te scrubben. Je huid scrubben zorgt ervoor dat dode huidcellen verdwijnen en dat er sneller nieuwe cellen worden aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je huid heerlijk zacht en glad aanvoelt en daardoor word je ook mooier en egaler bruin. Ga je op zonvakantie, dan is het dus zeker aan te raden om je huid van tevoren even goed te scrubben. Je huid voelt dan zachter aan en is schoner, omdat je het laagje met dode huidcellen zo kwijtraakt.

2. Gebruik een zonnebrandcrème die niet uitdroogt

Ik heb echt een haat-liefde verhouding met zonnebrandcrèmes. Natuurlijk is het belangrijk om je huid goed in te smeren, maar zonnebrandcrèmes zijn vaak uitdrogend, plakkerig en zorgen voor een witte waas. Om die reden gebruik ik heel graag zonnebescherming op oliebasis. De Sun Beauty Fast Tan Oil met SPF30 van Lancaster is al een aantal jaar favoriet. Olie trekt snel in, laat je huid glanzen en laat geen vettig laagje achter. Overigens versnelt olie ook het bruiningsproces. Het enige nadeel is dat olie niet goed is voor je gezicht, zeker niet als je net als ik een vette huid hebt. Gebruik daarom altijd een aparte zonnebrandcrème voor het gezicht, dit kan ook een dagcrème zijn met toegevoegde SPF.

3. Gebruik een verzorgende after sun

Ook na het zonnen is het belangrijk om je huid te verzorgen. Zorg ervoor dat je een goede after sun gebruikt die de huid niet uitdroogt. In veel after sun producten zit namelijk alcohol, parfum en andere uitdrogende stoffen, die de huid juist extra irriteren. Bij Notino vind je een heleboel fijne after sun producten voor ieder budget. Kies het liefst voor een after sun met zoveel mogelijk verzorgende ingrediënten (oliën) en minder uitdrogende ingrediënten (SLES bijvoorbeeld). Als je huid erg droog is geworden, kun je de after sun meerdere dagen na het zonnen gebruiken.

4. Hydrateer de huid met een bodybutter

De huid op de benen is dun en droogt, mede door scheren, sneller uit. Je benen mogen ‘s zomers dus best wat extra verzorging gebruiken! Al is het maar omdat glanzende, zachte benen er prachtig uitzien onder een rok ;-). Smeer je huid bij voorkeur voor het slapen in met een hydraterende bodybutter. Let hierbij ook weer goed op de ingrediënten. Hoe minder sterk de geur van een bodybutter, hoe minder parfum er is gebruikt en dus hoe beter het product is voor de huid. Als je een bodybutter te vet vindt, kun je natuurlijk ook een bodylotion gebruiken. Een bodylotion trekt sneller in en is minder ‘zwaar,’ fijn voor warme zomerse dagen!

5. Drink voldoende water

De huid wordt natuurlijk ook gehydrateerd van binnenuit, dus zorg ook goed voor je lichaam. Drink voldoende water en vermijd veel alcohol op warme, zomerse dagen. Uitdroging ligt op de loer! Overigens is veel water drinken niet alleen goed om je huid te verzorgen, maar ook om beschadigd haar te voorkomen in de zomer. Het beste is zelfs om na het opstaan meteen twee glazen lauwwarm water te drinken, zodat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. En spoel ook meteen je mond als je wakker wordt, om te voorkomen dat je de afgedreven afvalstoffen weer inslikt.

Verzorg jij je huid extra goed voor en na het zonnen?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
huidverzorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge