HOW TO | BLUE OMBRE NAIL-ART (5 EASY STEPS)

Nail-arts maken, één van de dingen die ik ontzettend leuk vind om te doen, maar waar ik de tijd niet voor heb/neem. Er zijn enorm veel toffe nail-arts te vinden op het internet, maar er is bijna niks dat je op beide handen kunt toepassen – ik ben echt een kluns met links en ik wil wel twee gelijke handen. Ombre nails is zoiets wat je wél kunt toepassen aan beide kanten, want het is super easy en ook redelijk snel! Vandaag laat ik je zien hoe je deze zomerse blauwe nail-art maakt, kijk gauw mee! 

Wat heb je nodig?

– Twee of drie kleuren nagellak die dichtbij elkaar liggen (bijv. wit, lichtroze, roze of wit, grijs, zwart etc.)
– Een basecoat/topcoat (ik gebruik nu een nagelverharder, werkt ook)
– Huishoudsponsje (mijn sponsje is echter nog wat te ruw, voor het beste resultaat kun je beter een zacht sponsje gebruiken – je weet wel, die hysterische roze, groene en knalgele!)
– Plakband om je vingers en nagelriemen mee af te plakken (dit bedacht ik natuurlijk pas toen ik wilde beginnen en de foto al had gemaakt, oeps)

Eventueel

– Wattenstaafjes
– Nagellakremover

Stap 1

Lak je nagels in één kleur, het makkelijkst is om ze in de lichtste kleur te lakken. Donkere lak pakt goed op lichte lak, andersom niet zo. Dit moet je héél goed laten drogen voordat je kunt stempelen, ik lak mijn nagels meestal een dag van tevoren in de basis kleur als ik bedenk dat ik zo’n nail-art wil maken.

Plak de huid rondom de nagels af met plakband, doe dit zo zorgvuldig mogelijk, want het scheelt je later echt veel onnodig werk als je het goed doet. 

Stap 2

Pak het sponsje erbij (zoals je ziet is dit niet de eerste keer dat ik ombre nails maak met dit sponsje, haha!) en zet streepjes met de drie kleuren. Bedenk hoe je moet gaan stempelen: de lichtste kleur moet bovenaan de nagels terecht komen, want het ombre effect begint bovenin en eindigt onderaan. Jullie snappen vast wel wat ik bedoel! Ik gebruik van de donkerste blauw heel weinig, wat meer van de lichte blauw en het meeste van de wit: dit versterkt het ombre effect!

Stap 3

Nu kun je gaan stempelen op je nagels. Raak niet in paniek als het er niet meteen mooi uitziet! Stempel door totdat je tevreden bent. Niet te lang, want hoe langer je stempelt hoe meer bobbeltjes je krijgt door de lucht die er in komt. Mocht het ombre effect niet helemaal goed lukken: Til het sponsje op en zorg ervoor dat alleen de lichtste kleur (in mijn geval dus wit) op je nagels terecht komt, zo creëer je meer overgang en het kan zijn dat je verhouding nagellak niet helemaal goed is. Dat is even uitproberen!

Nu kun je het plakband er af halen, je zult zien dat dit een hoop scheelt! Laat de nagel drogen en plak vervolgens de volgende nagel af. Alles in één keer afplakken is geen goed idee, want als je dan bezig gaat plakt alle plakband aan elkaar en komt het terecht in de nagels die je net hebt gedaan (yep, ik spreek uit ervaring ;))

Als je verdergaat kun je gewoon telkens nagellak op hetzelfde stukje doen, wel zo makkelijk! Zo kun je het sponsje nog vaker gebruiken 🙂

Stap 4

Zoals je ziet had ik nog wat hoekjes en stukjes niet goed afgeplakt, dus die maak ik schoon met wattenstaafjes en nagellak remover. Meestal laat ik het gewoon zitten en krab ik het onder de douche er wel af, maar als je die dag nog iets gaat doen is het wel zo handig om het er meteen af te halen.

Stap 5

Door mijn sponsje is de nagellak wat bobbelig geworden, dit is heel goed te verhelpen met een dikke laag topcoat (in mijn geval dus nagelverharder). Je zult zien dat het geheel mooi glad wordt, hierdoor is het ombre effect nog beter zichtbaar! Laat je nagels wel even drogen, want anders krijg je strepen in de overgangen, belandt de donker blauwe kleur bijvoorbeeld per ongeluk boven in het witte, oepsie!

Wat een uitleg hè? Nou het is makkelijker dan dat het misschien klinkt. Ik heb gewoon lekker alles verteld wat ik er van weet, want sommige dingen waar je misschien tegenaan loopt zijn gewoon stom en makkelijk te verhelpen! Ombre nails is mijn favoriete nail-art, het kan werkelijk altijd en met alle kleuren 🙂 Ook heel leuk om glitter te gebruiken aan bijvoorbeeld de uiteinden, er zijn zoveel variaties mogelijk! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik dit doe en mocht je het op een andere manier doen en nog tips hebben: let me know!

Maak jij wel eens ombre nails?

24 Reacties

 1. 26 augustus 2014 / 05:36

  Wat slim om plakband om je nagels te doen, anders wordt het inderdaad echt één grote kliederboel. En wat heb je mooie nagels, zo lang krijg ik ze nooit, haha! Toffe tutorial!

 2. 26 augustus 2014 / 07:42

  Duidelijke uitleg! En wat een prachtig resultaat 🙂

 3. 26 augustus 2014 / 08:15

  Gaafff! Ik heb een ombre topcoat gekocht van Catrice, die ik nog wil uitproberen. Die zorgt ervoor dat je nagellak donkerder wordt.

 4. 26 augustus 2014 / 10:12

  Wat leuk, het ziet er heel mooi uit! Het is dan ook zo simpel, waarom ben ik hier niet eerder opgekomen haha

 5. 26 augustus 2014 / 14:14

  Zooooo gaaf, dit kan ik vast ook! Ik heb alleen momenteel te korte nagels. Zo kort dat ik de bovenkant ook moet afplakken denk ik, haha.

 6. 26 augustus 2014 / 14:15

  super leuke nail-art! ik ben er nooit zo goed in maar dit ziet en klinkt niet eens zo moeilijk! 🙂

 7. 26 augustus 2014 / 16:04

  Wauw, supermooi gedaan! Ik heb dit ook een keer geprobeerd, maar bij mij draaide het uit op een ramp. Plakband gebruiken vind ik overigens wel een onwijs slim idee!

  ♥ Saskia

  P.S. Heb je al meegedaan aan mijn giveaway?

 8. 26 augustus 2014 / 16:37

  Dit vind ik ook zo een leuke nail-art! Erg mooi gedaan en wauw, wat heb je lange nagels!

 9. 27 augustus 2014 / 14:48

  Erg leuk gedaan! Je hebt ook echt prachtige, lange nagels! 🙂

  Ik volg je blog trouwens op Bloglovin, mocht je dat nog niet weten! 🙂

 10. 27 augustus 2014 / 18:36

  Dat ziet er super tof uit! Denk alleen dat ik veeeel moet oefenen haha

 11. 30 augustus 2014 / 20:07

  Wat een fijne uitleg met slimme tips, Super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge