CATRICE GLAM AND DOLL WATERPROOF MASCARA | REVIEW

Vorige week kon je in mijn Kruidvat shoplog zien dat ik onder andere de Catrice Glam and Doll waterproof mascara had gekocht. Mijn favoriete Max Factor mascara begon op te raken en ik was op zoek naar een low-budget vervanger. Over de Glam and Doll mascara heb ik al veel goede dingen gehoord, dus ik ben benieuwd of ‘ie kan tippen aan een duurdere drogisterij mascara. Ik heb ‘m getest en vandaag is het tijd voor de review!

catrice glam doll waterproof mascara
Qua verpakking was ik denk ik niet zo snel voor de Catrice Glam and Doll mascara gevallen. Haha! Ik vind de blauwe verpakking niet bepaald mooi. Het oogt een beetje goedkoop, maar dat is niet erg, want de mascara kostte slechts 3,99.

catrice glam doll waterproof mascara
Er is ook nog een paarse variant te koop, die is niet waterproof. Zelf gebruik ik altijd een waterproof mascara, omdat mijn wimpers anders niet mooi omhoog blijven staan. Een gewone mascara doet gewoon niks voor mijn wimpers, wat ik echt heel jammer vind! Daarom review ik eigenlijk nooit een mascara op mijn blog. Een tijdje geleden probeerde ik de nieuwe Rimmel London mascara,  maar helaas, ook dat is niks voor mij.

catrice glam doll waterproof mascara
Anyway, voor de Catrice Glam and Doll mascara maak ik graag een uitzondering, omdat het een waterproof mascara is.

catrice glam doll waterproof mascara
En omdat het borsteltje heel klein is. Zo kan ik goed bij de aanzet van mijn korte wimpers komen! Dat zijn in ieder geval al twee pluspunten aan deze mascara. Wat ik ook fijn vind is dat de mascara niet te nat is. Soms is een nieuwe mascara heel nattig, en zit er teveel product aan de borstel. Dat heb ik nu niet! Ook heb ik bijna geen last van klontjes, met de kleine borstel kan ik heel nauwkeurig werken en ook de kortste wimpers meepakken, waardoor ik ook minder knoei op mijn oogleden. Perfect!

catrice glam doll waterproof mascara
Om het nog maar even de demonstreren. Als ik mijn wimpers niet krul staan ze gewoon omlaag.

catrice glam doll waterproof mascara
Ik heb niet per se weinig wimpers, ze staan gewoon omlaag en ze zijn niet zo lang.

catrice glam doll waterproof mascara
Als ik mijn wimpers niet krul en een mascara gebruik, krijg je dit. Een mascara brengt geen verandering in het feit dat mijn wimpers omlaag staan. Dat is dus ook de reden waarom ik altijd een wimperkruller gebruik. Ontzettend slecht voor je wimpers natuurlijk, maar anders kan ik net zo goed geen mascara dragen, zoals je hier ziet ;-).

catrice glam doll waterproof mascara
Ik pak m’n trouwe vriend van NYC er weer bij om mijn wimpers te krullen.

catrice glam doll waterproof mascara
En dan krijg je dit! Het effect is een beetje rommelig, maar dat komt omdat mijn wimpers niet in een rechte lijn groeien. Ze groeien lekker door elkaar heen, haha! Maar afgezien daarvan, ben ik heel erg tevreden met het resultaat. Ik heb op de foto’s twee laagjes aangebracht.

catrice glam doll waterproof mascara
Mijn andere oog.

catrice glam doll waterproof mascara
Nu heb ik tenminste wel een beetje wimpers! 🙂

catrice glam doll waterproof mascara
Eerlijk is eerlijk, deze mascara is misschien nog wel beter dan mijn Max Factor (False Lash) waterproof mascara. Hij is in ieder geval 4 keer zo goedkoop! Wat ik heel erg fijn vind is dat ik met het kleine borsteltje heel makkelijk bij de aanzet van mijn wimpers kan komen. Hierdoor ontstaat er meer volume, wat heel fijn is als je wimpers hebt die omlaag staan, zoals ik. Ik vind het heel moeilijk te zeggen hoe het effect is als je geen wimperkruller gebruikt. Ik denk dat het vooral ligt aan hoe je wimpers van zichzelf zijn. Heb je normaal nooit dit probleem, dan zal het bij deze mascara ook geen probleem zijn. De waterproof formule zorgt ervoor dat de mascara de hele dag goed blijft zitten, zelfs na het douchen zit ‘ie er nog op! Dus ja, ik heb een nieuwe favoriete mascara ontdekt, voor een heel fijn prijsje 🙂

Catrice Glam and Doll mascara is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 3,99

Wat is jouw favoriete mascara van dit moment? Gebruik jij ook een wimperkruller?

21 Reacties

 1. 11 mei 2017 / 07:10

  Ik ben echt fan van de gehele Glam an Doll collectie, alles bevalt me. Ook in deze review ben ik er niet weer door teleurgesteld. Deze moet ik hebben voor de zomer!
  Liefs,
  Elles
  Elles onlangs geplaatst…Outfit of the day | My Little PonyMy Profile

 2. 11 mei 2017 / 08:03

  Ik vind dit soort borsteltjes niet zo geweldig en het resultaat vind ik prima maar ik ben niet weggeblazen. Wel een hele fijne prijs!
  Femke onlangs geplaatst…50 fun questions tagMy Profile

 3. 11 mei 2017 / 09:55

  Ik vind het resultaat een beetje warrig.. maar wel oke verder! En wat een verschil zeg, als je je wimpers gekruld hebt! Ik heb dat zelf ook, mijn wimpers zijn vrij recht..
  Loes onlangs geplaatst…Story Time – Mijn Eerste TattooMy Profile

 4. 11 mei 2017 / 10:25

  Ai, ik vind persoonlijk dit soort borstels niet zo heel fijn en ik moet ook zeggen dat ik bij het resultaat ook niet echt denk van ‘Wauw’.. ik weet niet of dit een mascara gaat zijn voor mij. Al is het voor die prijs uiteraard het proberen waard!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Question And Answer #3My Profile

 5. 11 mei 2017 / 11:21

  Ik gebruik vooral in de zomer vaak waterproof mascara voor bij het zwemmen, dan wordt dit denk mijn nieuwe keuze! Ik vind je wimpers er mooi in uitkomen dus ik ga hem zeker binnenkort kopen om uit te proberen!

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…Review Rimmel Londen Naturel BronzerMy Profile

 6. 11 mei 2017 / 12:10

  Wat grappig dat wimpers krullen een verschil uitmaken. Ik gebruik ze bijna nooit. Ik heb ooit ervaring met deze mascara en ik vond hem prima.

 7. 11 mei 2017 / 12:12

  Ik heb deze ook! Bij mij doet ie trouwens veel meer. Ik gebruik hem alleen niet dagelijks, alleen voor als ik ga zwemmen of naar de spa ga. Na zwemmen blijft ie ook nog perfect zitten! Alleen heb ik het idee dat bij dagelijks waterproof mascara gebruiken de conditie van mijn wimpers achteruit gaan. Ik heb nu dus die lila glam & doll in gebruik! Ik wilde ook wat goedkopers proberen dan mn favo Max Factor mascara (faalde lash effect)
  Laura onlangs geplaatst…Catrice Glam & Doll False Lashes MascaraMy Profile

 8. 11 mei 2017 / 14:10

  Ziet er goed uit! Ik ben zelf fan van de lichtpaarse niet waterproof variant 🙂 Heb een beetje dezelfde soort wimpers als jou en vind zulke borsteltjes altijd fijn werken 🙂

 9. 11 mei 2017 / 18:23

  Ik heb al zo veel positieve dingen over deze mascara gelezen maar denk niet echt dat het mijn ding is. Misschien toch maar eens proberen!
  Jana onlangs geplaatst…My Modern Renaissance LookMy Profile

 10. 11 mei 2017 / 20:51

  jeetje wat een verschil! Het borsteltje lijkt mij ook heel fijn! mooie foto’s trouwens meis! Ik ga binnenkort even naar de winkel rennen voor deze mascara, ik gebruik er nu eentje van essence maar die is dus best nattig.. meh!

 11. 12 mei 2017 / 17:18

  Ik heb precies hetzelfde! Mijn wimpers blijven ook echt niet overeind staan.. echt een hel! Ik ben nu momenteel de Revitalash aan het testen en dat moet zorgen voor langere wimpers, ik ben benieuwd! Ik heb deze mascara ook een keer geprobeerd en die werkte inderdaad goed. Nu gebruik ik er een van YSL. Ook deze werkt goed. Maar zonder wimperkruller.. is alles voor mij not done haha!

 12. 15 mei 2017 / 17:43

  Ziet er prima uit! Ik gebruik ook altijd een wimperkruller, behlave wanneer ik nepwimers draag, heb gemerkt dat ik de wimpers dan veel makkelijker erop kan plakken 🙂
  Eva onlangs geplaatst…CaptiveMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge