8 x Het leukste tuinmeubilair en de mooiste tuinplanten!

Hoi allemaal! Een tijdje geleden schreef ik een artikel over het herfstproof maken van je huis en tuin, heb jij ‘m al gelezen? Ik heb de smaak helemaal te pakken en daarom is het vandaag weer tijd voor een tuin-gerelateerd onderwerp! 🙂 Zoals ik eerder al schreef is de herfst geen reden om de tuin te laten verslonzen. Ook in het najaar kun je genieten van een gezellige en knusse tuin, zeker als het (winter)zonnetje even schijnt! In dit artikel deel ik 8 leuke tuinmeubels en tuinplanten. Kijk gauw verder als je nog wel wat tuininspiratie kunt gebruiken!

tuinplanten
1. Manifesto Vitaro lounge tuinstoel – Kees Smit €159 / 2. Hemelse bamboe – Intratuin €17,99 / 3. Hangende bloempot donkergroen – Leen Bakker €7,99 / 4. Bloempot frame zwart 30cm – Praxis €14,99 / 5. Vuurtafel mozaiek – Leen Bakker €133,99 / 6. Kuiflavendel – Intratuin €5,99 / 7. Beliani hangstoel beige – Leen Bakker €178 / 8. Lucide tafellamp Safiya – Leen Bakker €29,99

Tuinmeubelen

Eerlijk is eerlijk, ondanks de dalende temperaturen krijg ik een warm en knus gevoel bij de bovenstaande items. Zeg zou zelf, in die hangstoel wil je toch gewoon wegkruipen? Een vuurtafel of een warmtelamp is wel echt een must als je ‘s winters in de tuin wil zitten! Het ziet er niet alleen heel gezellig en sfeervol uit, maar het is natuurlijk ook wel nodig als je niet wil bevriezen :p. Om jezelf werk te besparen, kun je bijvoorbeeld een paar tuinmeubelen aanschaffen die het hele jaar door buiten kunnen staan. Je hoeft dan alleen kleine accessoires, zoals de witte tafellamp en de hangende bloempot, naar binnen te halen bij slecht weer.

Tuinplanten

Gelukkig zijn er ook genoeg planten die de winter overleven, de zogenaamde winterharde planten. De lavendel en de hemelse bamboe uit de collage zijn hier goede voorbeelden van. De bamboe is zelfs het hele jaar door mooi groen! Vind je het lastig om te bepalen welke tuinplanten geschikt zijn voor jouw tuin? Online vind je diverse borderpakketten, waarmee je gemakkelijk de juiste opbouw en de kleur van de je tuinplanten kunt bepalen. Ook is het natuurlijk belangrijk om rekening te houden met bloeiperiodes en plaatsing van de planten. Wist je dat er ook borderpakketten bestaan met tuinplanten die juist in de nazomer bloeien? Zo kun je ook in het najaar genieten van een prachtige, kleurrijke tuin!

Ziet jouw tuin er gezellig uit in de winter?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
tuinplanten

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge