5x Winterzonvakantie bestemmingen binnen Europa!

Hoi allemaal! Houden jullie het nog een beetje vol deze winter? 😉 Inmiddels ben ik alweer bijna twee maanden terug uit Lissabon en begint het bij mij alweer te kriebelen om weg te gaan. Het voorjaar staat voor de deur en dit is een perfect moment om op vakantie te gaan. Niet alleen bespaar je zo een hoop geld, in het voorseizoen is het overal ook heerlijk rustig. In dit artikel deel ik 5 winterzonvakantie bestemmingen binnen Europa, lees je mee?

leuke plekken in lissabon

Canarische eilanden

Inmiddels is het alweer bijna 5 jaar geleden dat ik in het voorjaar naar de Canarische eilanden ging, naar Gran Canaria om precies te zijn. De Canarische eilanden zijn wat mij betreft de beste optie als je een winterzon bestemming zoekt. Ik heb daar in februari met 26 graden op het strand gelegen! Gran Canaria heb ik dus al gezien, maar het vulkaaneiland Lanzarote staat nog steeds hoog op mijn lijstje. Maar alle eilanden hebben zo zijn charme. Er is ook ‘s winters veel te doen en je vindt er prachtige stranden. Op Gran Canaria verbleef ik in het Koala Garden hotel, wat echt een aanrader is! De locatie is ideaal en er is een shuttlebus naar het strand. Overigens is het hotel helemaal vernieuwd, het ziet er echt prachtig uit. De Canarische eilanden zijn ook erg geschikt als nazomer bestemming.

Málaga

Over Málaga heb ik al zoveel goede dingen gehoord dat ik deze stad echt met mijn eigen ogen wil bewonderen. Málaga heeft namelijk alles wat je nodig hebt tijdens een winterzonvakantie: een bruisend centrum met heel veel gezellige terrasjes, heerlijk eten en mooie stranden. Onlangs zag ik een aflevering van Droomhuis Gezocht in Málaga en ik was echt onder de indruk. Het lijkt me geweldig om in zo’n typisch Spaans appartement te verblijven tijdens mijn reisje. Deze Spaanse stad hoop ik dit jaar nog te kunnen bezoeken!

terugblik op 2021

Lissabon

Lissabon mocht natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Wie mij al wat langer volgt weet dat ik echt een Lissabon-fanaat ben. Deze Portugese stad heb ik inmiddels al vier keer bezocht, de laatste keer ben ik er zelfs 7 weken in mijn eentje geweest! In Lissabon heb ik in november nog op het strand gelegen, maar ook in het voorjaar kan het er al lekker warm zijn. Zo ben ik er ook een keer in februari geweest, toen kon je al op het terras zitten met 19 graden! Lissabon kent vele bezienswaardigheden en leuke hotspots. In dit artikel deel ik 30 hotspots in Lissabon die absoluut de moeite waard zijn. In de omgeving van Lissabon vind je overigens ook een heleboel prachtige stranden. Ook wat betreft accommodaties heb ik een heleboel aanraders. Zo heb ik een geweldig verblijf gehad in Hotel Luena en Santa Marta Charming Flat.

Valencia

Ook Valencia staat nog steeds op mijn lijstje. Shame on me dat ik deze Spaanse stad nog steeds niet heb bezocht, want ik wil er al zo lang naartoe! Valencia is gelegen aan de kust en dat maakt de stad een geweldige winterzonbestemming. In Valencia heb je namelijk het beste van beide werelden: stad én strand! Je vindt er ook ontzettend veel bezienswaardigheden, waaronder de welbekende ‘Stad van Kunst en Wetenschap’ en de kathedraal La Seu. Ook in Valencia kan het in het voorjaar al heerlijk warm zijn! Is het al voorjaarsvakantie? 😉

Faro

Denk je aan een winterzonvakantie, dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan de Portugese stad Faro. Toch is deze stad de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en niet zonder reden! De stad Faro heeft veel historie en je vindt er prachtige bezienswaardigheden. Zo is de haven van de stad gebouwd door de Romeinen en zie je veel klassieke invloeden terug in de gebouwen. Faro bevindt zich aan de zuidkust van Portugal, dus het is er bijna altijd warm! Overigens vind je in de streek Algarve, waar Faro ligt, nog veel meer mooie steden en stranden (waaronder Albufeira!). Ook handig: Faro heeft een vliegveld!

Welke winterzonvakantie bestemmingen staan er nog op jouw lijstje?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
winterzonvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge