5 Leuke dingen om te doen op Schiermonnikoog!

Hoi allemaal! Zoals jullie misschien wel weten ben ik sinds een paar jaar groot fan van de Waddeneilanden. Ik vind het de fijnste plek om tot rust te komen in eigen land! Je bent geen uren onderweg naar de eilanden, maar de overtocht met de boot voelt echt als vakantie! Vorig jaar ben ik een weekendje naar Schiermonnikoog geweest, klik hier om mijn fotoverslagje te bekijken. Ben jij nog nooit op ‘Schier’ geweest? Lees dan even verder, want in dit artikel deel ik 5 leuke dingen om te doen op Schiermonnikoog!

doen op schiermonnikoog

1. Wadexcursie op de Waddenzee

Grote kans dat wadlopen je bekend in de oren klinkt, wellicht heb je dat als kind al eens gedaan?! Maar ook als volwassene kun je natuurlijk het wad op! Tijdens een wadexcursie op Schiermonnikoog leer je meer over het ontstaan van de Waddeneilanden en het belang van het wad voor mensen, dieren en planten. Vergeet niet om een oud paar sneakers (met veters!) of een paar hoge laarzen mee te nemen als je het wad op gaat.

2. Fietsen door de prachtige natuur

Wat ik juist zo fijn vind aan de Waddeneilanden is de rust. Je kunt er niet urenlang shoppen of van hotspot naar hotspot racen, dat maakt het heel relaxed. Als fietsliefhebber kun je op Schiermonnikoog wel je hart ophalen. In het Nationaal Park Schiermonnikoog kun je heerlijk fietsen, op de smalle paden door de prachtige natuur. De fietsroute door de duinen is ook prachtig, maar het vergt wel veel energie. Het is zeker een aanrader om Schiermonnikoog te verkennen op een elektrische fiets! Bij 12GO Biking vindt je een ruim assortiment elektrische fietsen, die ook zeer geschikt zijn voor een fietsvakantie.

doen op schiermonnikoog

3. Maak een zeehondentocht

Grote kans dat je tijdens een zeehondentocht vanaf Schiermonnikoog zeehonden zult zien. De zeehondentocht duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk voor welke tocht je kiest. Ik ben zelf echt een dierenliefhebber en het spotten van zeehonden staat al jaren op mijn lijstje. Vanaf de boot naar Vlieland heb ik in de verte wel zeehonden gezien, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde ;-). Wist je dat er rond Schiermonnikoog twee soorten zeehonden voorkomen? Op ‘Schier’ kun je zowel de grijze zeehond als de gewone zeehond tegenkomen. Hoe je deze twee soorten kunt onderscheiden? De grijze zeehond is een stuk groter en heeft een langwerpige snuit.

4. Uitwaaien op het breedste strand van Europa

Wist je dat het strand van Schiermonnikoog het breedste strand van Europa is? Het strand is 18 kilometer lang en op sommige plekken meer dan een kilometer breed! Het duurt dus wel even voordat je echt bij de zee bent! 😉 Op het strand kun je het gehele jaar lekker uitwaaien, vooral ‘s zomers is het er goed vertoeven. Er waait dan een heerlijk, verfrissend windje aan de Noordzeekant! Bij Paviljoen Paal 3, midden op het strand, kun je ‘s zomers terecht voor een hapje en een drankje.

5. Bezoek zandplaat de Balg

Een van de bijzonderste plekken op Schiermonnikoog is zandplaat de Balg, gelegen ten oosten van Schiermonnikoog. De Balg is een uitgestrekte zandvlakte en een favoriete spot voor zeehonden! Ook vindt je hier regelmatig mooie, grote schelpen. Zandplaat de Balg is helaas niet altijd toegankelijk, bij hoog water staat de Balg namelijk helemaal onder water! Je kunt de Balg uitsluitend bezoeken via de Balgexpres. Dit unieke stukje ‘Schier’ mag je niet missen! De Balg is tevens ook een van de beste plekken om zeehonden te spotten.

Lijkt het je leuk om een weekendje naar Schiermonnikoog te gaan, maar twijfel je nog over een accommodatie? Wij verbleven in Hotel Duinzicht, gelegen vlakbij de oude vuurtoren. Het strand is op loopafstand en het hotel is centraal gelegen. De kamers zijn gezellig, ruim en het ontbijt is héérlijk. Echt een aanrader! 🙂

Ben jij weleens op Schiermonnikoog geweest?

Bewaar dit artikel via Pinterest:
doen op Schiermonnikoog

2 Reacties

  1. 29 juni 2019 / 10:16

    Het is lang geleden dat ik op Schiermonnikoog ben geweest. Ik zou er wel weer eens naartoe willen gaan. Leuke tips heb je gedeeld. Laatst viel mijn oog op het Landal park wat er zit. Misschien dat wij er in de nazomer eens naartoe gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge