Geen inspiratie? 20 ideeën voor interessante blogposts!

Eerlijk is eerlijk, ook als blogger zit je weleens zonder inspiratie. Sinds mijn nieuwe blogschema schud ik wekelijks vijf artikelen uit mijn mouw, maar dat gaat niet altijd van een leien dakje! 😉 Als blogger is het heel belangrijk om actueel en vernieuwend te zijn. Natuurlijk schrijf ik vooral over dingen die ík leuk vind, maar ik vind het wel heel belangrijk dat het voor jullie ook interessant is om te lezen :-). Dat is en blijft altijd een grote uitdaging, daarom leek het me erg leuk om 20 ideeën voor interessante blogposts met jullie te delen! Lees je mee?

ideeën voor interessante blogpostsOm dit artikel voor zoveel mogelijk bloggers nuttig te maken, focus ik me op suggesties per categorie. Natuurlijk zijn er nog veel meer categorieën en kun je sommige artikelen ook binnen meerdere categorieën plaatsen. Wees creatief en geef er je eigen draai aan! Dat is sowieso de allerbeste blog-tip ooit ;-)…

Beauty
1. Review een gehyped make-up product, succes gegarandeerd!
2. Review een vreemd (buitenlands) beauty-product.
3. Schrijf over jouw low-budget make-up favorieten, daar zijn we altijd nieuwsgierig naar!
4. Vergelijk een high end product met een low-budget dupe (een vergelijkbaar product die er héél erg op lijkt!).

Fashion
5. Is fashion echt jouw ding? Een ‘outfit of the day’ met fashion van dit moment doet het ook altijd goed!
6. Stel een mooie wishlist op met low-budget fashion items.
7. Stylist in spé? Schrijf dan een artikel over het combineren van ‘moeilijke’ fashion items!

Lifestyle
8. Kan je goed fotograferen en kan je ons nog wat leren over bijvoorbeeld het instellen van een camera? Deel het! Niemand leest namelijk een saai instructieboekje, toch?… 😉
9. Schrijf een artikel over een actueel onderwerp, waarin mensen zich ongetwijfeld zullen herkennen. Zo schreef ik onlangs over waarom ik bloggen leuker vind dan Instagram.
10. Ben je creatief? Deel dan een héle toffe, handige en actuele DIY, of, zoals ik, een Photoshop hack.

ideeën voor interessante blogposts

11. Schrijf een enthousiasmerend artikel over jouw favoriete (food) hotspot (bij voorkeur in een grote stad).
12. Schrijf een artikel over jouw doelen voor de maand, wellicht kun je anderen ermee inspireren!
13. Schrijf een review over jouw (nieuwe) telefoon of camera. Reviews geschreven door bloggers vinden we meestal veel waardevoller dan reviews van ‘experts.’ Wij willen gewoon graag een goede (selfie)camera… ;-).

Persoonlijk
14. Wees persoonlijk! Schrijf bijvoorbeeld een artikel met feitjes over jou. Altijd leuk om de persoon achter een blog beter te leren kennen!
15. Schrijf een artikel over jouw blunders. Mensen zijn nou eenmaal van nature nieuwsgierig ;-)!
16. Schrijf een artikel over jouw meest recente vakantie en deel jouw persoonlijke tips.
17. Schrijf een Plog (een blogpost met foto’s en tekst van wat je die dag hebt gedaan) van een hele spannende en/of bijzondere dag (een trouwerij, iets wat je heel eng vond om te doen, een bijzonder uitstapje etc).

Bloggen
18. Ben jij super goed in SEO, bekend met affiliate links en verdien jij regelmatig wat met je blog? Dát vinden we natuurlijk altijd interessant om te lezen 😉
19. Maak jij prachtige Instagram foto’s, ben je handig met Snapchat, Facebook en/of YouTube (voor zakelijk gebruik)? Schrijf een artikel met praktische tips!
20. Is de inhoud van je blogpost check? Zorg tot slot voor een prikkelende titel!

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb met bovenstaande suggesties! Binnenkort ga ik een artikel schrijven met tips om uit een blogdip te komen en tips om inspiratie op te doen voor je blog :-).

P.S. Ik heb een leuke kortingscode!
Ik heb onlangs een nieuw telefoonhoesje (zie foto bovenaan dit artikel) ontvangen van iDeal Of Sweden! <3 Zij verkopen prachtige hoesjes met hele toffe designs, van hoogwaardige kwaliteit. Vaak zie ik alleen maar leuke hoesjes voor de iPhone, maar iDeal Of Sweden heeft ook hoesjes voor andere telefoons! Met de kortingscode “JIRINA20″ krijg je t/m 31 januari 20% korting op je bestelling bij iDeal Of Sweden!

De kortingscode is gesponsord door iDeal Of Sweden

Heb jij ook weleens gebrek aan blog-inspiratie? Wat zijn jouw beste suggesties voor blogposts?

17 Reacties

 1. 17 januari 2018 / 07:24

  Wat een leuke ideeën voor extra bloginspiratie! Daar zitten zeker fijne tips tussen 🙂 Wat mij ook vaak helpt, is om random gedachten bij te houden in een Word-documentje of in een notitieboekje. Soms kan ik zelfs met één zin die even in me opkomt, later al een heel blogartikel maken.
  Romy onlangs geplaatst…Dingen achter je laten?! | 5x omgaan met het verledenMy Profile

 2. 17 januari 2018 / 15:46

  Het zijn echt leuke ideetjes! Hier heb ik zeker wat aan want m’n lijstje met huidige ideeën werd steeds maar korter (terwijl ik nog een lijst heb maar op de één of andere manier heb ik daar nooit zin in en haal er heel weinig vanaf).
  Ik moet zeggen dat het wel vaak lastig is om in te schatten of je lezers het leuk vinden. Soms maak ik een artikel waarbij ik denk ‘Dit gaat wel populair worden’ en dan komt er niet één reactie op terwijl een ander artikel die ik minder leuk vond om te typen veel reacties op komen :’)
  Dinja onlangs geplaatst…Gekke food/ drink producten van XenosMy Profile

 3. 17 januari 2018 / 21:46

  Leuk lijstje met veel leuke onderwerpen. Ik schrijf voor mezelf altijd steekwoorden, onderwerpen of gedachtes op in mijn notities op mijn telefoon. Mocht het dan een keer zo zijn dat ik inspiratieloos ben spiek ik daar tussen.
  sammie onlangs geplaatst…Pizza recept. Zelf pizza maken!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge