RIMMEL LONDON STAY MATTE FOUNDATION & BB CREAM

Ik gebruik al jaren de Nearly Naked foundation van Revlon, want die vind ik ontzettend fijn! Toch blijf ik altijd nieuwsgierig naar andere foundations. Onlangs kocht ik de Rimmel London stay matte foundation, omdat ik wilde testen of die goed werkt voor mijn vette huid. Even later ontving ik de nieuwste BB cream van Rimmel en het leek me erg leuk om beide producten te testen in één review! Lees je met me mee?

rimmel london matte foundation
Een tijdje geleden was ik aanwezig bij het Rimmel Spring Event, heb jij mijn verslagje al gelezen? Na een super gezellige middag keerden we huiswaarts met een goedgevulde goodiebag. Ik heb al een mega review geschreven over de nieuwe Rimmel London producten, maar de BB cream test ik vandaag in dit artikel!

rimmel london matte foundation
Beide producten zijn natuurlijk erg verschillend, maar momenteel gebruik ik ze beide erg graag. Voor koudere dagen of een avondje/nachtje uit gebruik ik graag de foundation en voor de zonnige lentedagen (die we de laatste weken al veel hebben gehad!) gebruik ik graag de BB cream.

rimmel london matte foundation
Ik test de Stay Matte foundation in de kleur 200 soft beige en de BB cream in de kleur medium.

rimmel london matte foundation
De Stay Matte foundation van Rimmel belooft een lichtgewicht formule te hebben en een glimmend gezicht tegen te gaan. Ook belooft het lang te blijven zitten, een natuurlijk effect te geven, maar ook goed te dekken. Ik ben benieuwd!

De BB cream van Rimmel belooft ook lang te blijven zitten (wel 24 uur!), de huid te egaliseren en te hydrateren. Het is een 9-in-1 formule, waardoor een dagcrème, primer en zonnebrandcrème eigenlijk overbodig zijn. De BB cream bevat namelijk ook SPF 15, wat erg fijn is voor de zonnige dagen.

rimmel london matte foundation
Links zie je de matte foundation en rechts de BB cream.

rimmel london matte foundation
Hier zie je goed het verschil qua structuur! De foundation is extreem dekkend en niet super vloeibaar, de BB cream is minder dekkend en heel vloeibaar. Ook de kleuren zijn erg verschillend. De foundation neigt meer naar geel en de BB cream meer naar roze. Eigenlijk zou een mix van deze kleuren perfect zijn voor mij, haha.

rimmel london matte foundation
Mijn huid was een tijdje geleden super onrustig, het perfecte moment dus om de producten eens grondig te testen ;-). Hierboven zie je mijn huid zonder make-up.

rimmel london matte foundation
Hier draag ik alleen de BB cream. Het ziet er gelijk een stuk beter en frisser uit! Ja, ik ben heel enthousiast over de BB cream! De kleur is alleen wel een beetje tricky, nu ik weer wat tintjes lichter ben. Op deze foto’s ben ik net onder de zonnebank geweest, haha.

rimmel london matte foundation
Maar, op de BB cream zelf heb ik niks aan te merken. De geur is heerlijk verzorgend, hij brengt makkelijk en snel aan, dekt ontzettend goed voor een BB cream en hij blijft ook lang zitten. Een dagje overleeft hij wel, al moet ik zeggen dat mijn huid wel een stuk sneller vet wordt dan bij een foundation.

rimmel london matte foundation
Hier draag ik de matte foundation. Het is niet eens nodig om af te poederen! Ik doe het natuurlijk wel, maar zo op het eerste gezicht (haha) ziet de matte foundation er al prima uit. De kleur pakt, ondanks de gele ondertoon, toch heel goed uit op mijn huid. De foundation is dekkend, maar ik heb niet het gevoel dat ik een plamuurlaag op heb. Fijn!

rimmel london matte foundation
De matte foundation blijft bij mij zeker een stuk langer zitten dan een gewone, vloeibare foundation of een BB cream. Aan het einde van de dag heb ik nog steeds wel last van een glimmend hoofd, maar zeker niet zo erg als ‘normaal’!

rimmel london
Een paar dagen later maakte ik een complete look met de stay matte foundation. Hier heb ik de foundation lichtjes aangebracht, wat best moeilijk was gezien de dekkende formule. Maar ik ben erg tevreden over het resultaat!

rimmel london matte foundation
Beide producten zijn echte toppers, in hun eigen soort! Zo zie je maar weer hoe belangrijk de juiste foundation is. Qua kleur ben ik nog steeds het meest tevreden over de Nearly Naked foundation van Revlon, deze zie je ook haast niet zitten! Qua matheid, dekking en houdbaarheid ben ik heel enthousiast over de stay matte foundation. De nieuwe BB cream van Rimmel is een echte aanrader voor de lentedagen! Overigens is er ook nog een lichte kleur van beschikbaar, dus eventueel kun je ze ook nog mengen. Ik gebruik alleen wel een primer eronder, omdat mijn huid gewoon snel vet wordt.

Rimmel London is o.a. te koop bij de drogisterij

Heb jij ervaring met foundation van Rimmel London?

11 Reacties

 1. 29 maart 2017 / 17:43

  Fijn dat je zo tevreden bent over de producten! Het resultaat ziet er mooi uit. Ook een pluspunt dat de substantie lekker ruikt. X
  Anke onlangs geplaatst…Barcelona hotspots | TravelMy Profile

 2. 29 maart 2017 / 19:23

  Ze klinken erg goed. Ik vind het matte effect van de foundation prachtig. Nu hopen dat ze ook in een mooie lichte kleur zijn voor mijn huid.

 3. Laura - LvanR
  29 maart 2017 / 19:42

  Hee, die matte foundation heb ik ook een tijdje geleden gebruikt, alleen vond ik dat je hem juist wel te goed zag zitten. Fijn dat ie voor jou wel goed werkt! Ik zweer bij de L’oreal True Match foundation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge