REVIEW | SLEEK MATTE ME VELVET SLIPPER

Het regent de laatste tijd reviews van matte lipproducten. Niet alleen op mijn blog, maar ook bij collega-bloggers. Inmiddels weet ik dat de soft matte lipcreams van NYX heel fijn zijn. Maar ik was ook onwijs benieuwd naar de matte lipcreams van Sleek, genaamd ‘Matte Me’, aangezien ik er veel gemengde reviews over heb gelezen. Ik nam de kleur Velvet Slipper mee en vandaag vertel ik je wat ik er van vind. Lees gauw verder!

IMG_7819
De huls van de ‘Matte Me’ lipcreams vind ik super mooi. Overzichtelijk, strak, maar wel aantrekkelijk. De dop is matzwart, eigenlijk net als de lipcreams van NYX. ‘Sleek MakeUp’ is erop verwerkt in wat dikkere letters.

IMG_7820
‘Matte Me’ bevat 6 ml product en wordt omschreven als een ultra smooth matte lip cream. Ik ben benieuwd!

IMG_7822
Ik ging voor de kleur Velvet Slipper, een mooie donkere tint. Ik vind het moeilijk te omschrijven, het ligt een beetje tussen paars en rood in. Helaas staan de ingrediënten niet op de huls, maar die kun je hier terugvinden mocht je er benieuwd naar zijn.

IMG_7826
Je brengt de matte lip cream aan met een sponsapplicator, zoals meestal het geval is. Ik vind het niet altijd even nauwkeurig werken, het hangt af van wat voor product het is en de substantie.

IMG_7828
De swatch! Wat een hoop kleur komt er van af!

IMG_7839
Nog geen minuut later is de lip cream volledig mat opgedroogd. Ik kreeg hem er met moeite af met een reinigingsdoekje (even geen make-up remover bij de hand, haha). Maar dat is in ieder geval een goed teken als we het hebben over de houdbaarheid!

IMG_7843
De lipcream op mijn lippen. Hij accentueert hier en daar wel wat velletje, maar over het algemeen valt het me mee! Het aanbrengen vond ik wel lastig en het voelt een beetje trekkerig aan.. De substantie droogt mega snel, waardoor je het echt meteen goed en gelijkmatig moet aanbrengen. Het dekte niet op iedere plek even goed, dus bracht ik nog een laagje aan. Inmiddels weet ik dat dat niet de manier is. Je moet juist een dun laagje aanbrengen! En even een tissue tussen je lippen doen om het overtollige weg te halen.

IMG_7851
De kleur vind ik daarentegen prachtig. Een beetje chique wel, ik ben echt dol op dit soort tinten. Het doet zoveel voor je look. Ik draag hier enkel wat foundation, bronzer, mascara en ik heb poeder op mijn wenkbrauwen. De matte lip cream maakt het echt af vind ik!

IMG_7832
Ik vind het een mooi kleurtje, maar het is absoluut een product met een gebruiksaanwijzing. Iets waar ik niet zo gauw de tijd voor neem. Eten is met deze lip cream ook dramatisch, de helft van mijn lippen was gewoon kaal, het zag er zo vreemd uit! En omdat meerdere laagjes niet zo mooi zijn is het lastig om je lippen bij te werken, zonder alles er af te moeten halen… Het voelt ook een beetje raar aan vind ik, heel droog en een beetje cement-achtig. Maar voor het uitgaan vind ik het dan wel weer fijn. Het blijft goed op zijn plek (mits je niks vettigs gaat eten) en het plakt niet. Ideaal dus voor op een dag dat het veel waait, haha (geen haar in je lipstick)! Maar kijk uit met eten, dat is gewoon niet zo handig. Ik snap de gemengde gevoelens wel over dit product. Ook heb ik gelezen dat niet elke kleur even goed dekt, dus ik raad je zeker aan eerst een review op te zoeken! 🙂

Sleek ‘Matte Me’ lipcream is te koop bij o.a. Beau Make-up Store en kost 7 euro per stuk

Heb jij een ‘Matte Me’ van Sleek? Wat vind jij van de matte-lippen trend?

Share:

16 Reacties

 1. 15 juli 2016 / 06:50

  De matten lippen trend is voor mij inmiddels een stuk minder. In deze tijd van het jaar ben ik steeds gekker op de wat minder matte, maar wat meer glanzende lipsticks. Over deze producten van Sleek heb ik al meer gelezen. Vaak dat het eten inderdaad niet zo fijn gaat omdat het product flink slijt en vlak na het aanbrengen al trekkerig aanvoelt. Dat wordt hem dan niet voor mij.
  Femke onlangs geplaatst…Review: Mavala 363 Long Island nagellakMy Profile

 2. 15 juli 2016 / 09:01

  Dat gevoel vond ik ook vervelend op mijn lippen. Ik ben denk ik toch meer iemand voor de iets minder long lasting matte lipsticks. Ik kan niet tegen het gevoel dat mijn lippen zo trekkerig aanvoelen. De kleur daarentegen staat je fantastisch!
  hilde onlangs geplaatst…Zoya PixieDust Bay nagellakMy Profile

 3. 15 juli 2016 / 09:48

  Oeh, de nadelen van dit product wegen voor mij veel zwaarder dan de voordelen. Ontzettend jammer dat het product zo vreemd aanvoelt en op zo’n lelijke manier afslijt. De kleur staat je overigens wel echt heel erg goed!
  Sara | MevrouwMiauw onlangs geplaatst…H&M lipstick Fancy FreesiaMy Profile

 4. 15 juli 2016 / 09:56

  De kleur staat je zelfs onwijs mooi! Wel jammer dat het niet echt een comfortabel iets is, dan draag je het toch niet zo snel.
  Shiralee onlangs geplaatst…WAT TE DOEN TEGEN ROOS ?!My Profile

 5. 15 juli 2016 / 10:43

  Wat jammer dat deze zo vervelend op de lippen aanvoelt, want ik vind de kleur echt geweldig! En hij staat je ook super!
  Gina onlangs geplaatst…Braids & dunes ♥My Profile

 6. Mieke | Mieksmind
  16 juli 2016 / 19:12

  De nadelen die ik tot nu toe gehoord en gelezen heb, hebben mij zeker gemaakt het product niet te kopen. Helaas want ook deze kleur vind ik prachtig!

 7. 16 juli 2016 / 22:39

  Wat jammer dat t product zoveel nadelen heeft. Ik zat er aan te denken om het product te kopen maar ik ben er nu van overtuigd het niet te doen. Was de lipcream van NYX fijner?

 8. 18 juli 2016 / 14:57

  Ik vind de matte lipstick trend niet per se iets voor mij. Ik kan gewoon niet tegen hele droge lippen, pak ik dan liever een satin finish lipstick en dat is zo comfortabel op mijn lippen! Het idee van een lipstick die je de hele dag niet hoef bij te werken vind ik juist een goed idee, maar niet als het mijn lippen uitdroogt. Daarom zo ik deze ook alleen voor een nachtje uit gebruiken 🙂

 9. 20 juli 2016 / 11:47

  Ik vind de kleur wel onwijs mooi! Jammer dat hij niet super fijn is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge