Plog | Shoppen en naar de kerstmarkt in het Duitse Aurich!

Hoi allemaal! Zoals ik al vertelde in het artikel met mijn plannen voor december, wilde ik heel graag naar een kerstmarkt in Duitsland. Ik vind dat altijd zo gezellig! Vorig jaar ben ik met mijn ouders naar de kerstmarkt in Leer geweest en afgelopen vrijdag gingen we naar Aurich, een plaatsje vlakbij Leer. Naast het bezoeken van de kerstmarkt hebben we ook lekker gewinkeld en gegeten, het leek me leuk om een plog te maken van deze dag! Kijk je gezellig mee?

aurichkerstmarkt
Rond 9.00 sta ik op, helaas bedenk ik me pas na het ontbijt dat ik vandaag een plog zou maken. ‘s Ochtends ben ik nou eenmaal niet zo helder :p. Dan maar een snelle foto van mijn outfit! Het regent pijpenstelen, dus ik trek een simpele spijkerbroek aan, hoge laarzen en een trui. Warm en comfortabel!

kerstmarkt
Ik pak de trein naar mijn ouders en vanuit daar rijden we naar Aurich.

kerstmarkt
Ik draag mijn teddycoat en ik heb mijn nieuwe favoriete tasje van Stradivarius bij me.

kerstmarkt
Niet mijn beste foto, haha, maar ik maak even een foto van mijn nieuwe haarkleur bij daglicht. Woensdagavond heeft een vriendin mijn haar geverfd en ik had nog geen foto’s gemaakt bij daglicht, maar ze was natuurlijk ook wel benieuwd hoe het was geworden ;-). Ik ben echt super blij met mijn nieuwe haar!

kerstmarkt
Aurich is een kleine anderhalf uur rijden en we komen aan rond lunchtijd. Dat kan maar een ding betekenen… 😉 Op naar de Duitse bakkerij! In Duitsland hebben ze altijd heerlijke broodjes en goede koffie voor weinig geld, echt bizar als je dat vergelijkt met Nederland.

We lunchen trouwens bij de bakkerij in winkelcentrum Carolinenhof. Het regent namelijk nog steeds, dus gaan we hier eerst rondkijken. Ik koop nieuwe oorbellen bij Bijoux Brigitte voor Kerst en ik plunder de Rossmann (Duitse drogisterij). Helaas heb ik hier geen foto’s van, omdat we de spullen gelijk in de auto leggen.

kerstmarkt
Na een rondje winkelcentrum zijn we wel toe aan wat frisse lucht en gaan we het centrum in.

kerstmarkt
En strijken we meteen neer voor een snack, haha, want die Duitse bakkerijen zijn echt onweerstaanbaar ;-).

kerstmarkt
Het centrum van Aurich is klein, maar erg gezellig! Het lijkt wel een beetje op Leer, maar ik vind het erg leuk om ook eens naar een ander stadje te gaan.

kerstmarkt
Bij de Deichmann (Duitse Van Haren) kijk ik even voor laarsjes. Het regent namelijk de hele dag en telkens als het regent baal ik dat ik geen waterdichte schoenen heb (behalve hele oude sneakers). Ik ben ook erg kritisch als het gaat om laarsjes, maar deze laarsjes vind ik nog wel leuk! Het is niet per se mijn stijl, maar goed, ze zijn wel van leer en de binnenkant is heerlijk warm. Daarnaast zijn ze afgeprijsd van 70 euro naar 35 euro, dus voor dat geld kan ik ze niet laten staan. Heb ik deze winter in ieder geval warme voeten, ook als het regent :-).

kerstmarkt
Aurich heeft zulke gezellige straatjes!

kerstmarkt
We vangen een glimp op van de kerstmarkt, die grenst aan de winkelstraat.

kerstmarkt
We lopen het hele centrum nog even door, om alles gewoon even gezien te hebben :p. Onderweg komen we dit super schattige winkeltje tegen!

kerstmarkt
Daarna is het tijd om de kerstmarkt op te gaan!

kerstmarkt
De kraampjes zijn allemaal zo mooi versierd! Ik kijk echt mijn ogen uit. Bij een gezellig stalletje drinken we glühwein.

kerstmarkt
Daarna is het tijd voor poffertjes! Altijd een succes, of je nou jong bent of oud ;-).

kerstmarkt
Daarna eet ik nog een stuk pizza. Yum!

kerstmarkt
Het regent en het gaat super hard waaien, dus na een uurtje houden we het voor gezien en gaan we nog even langs een supermarkt. Duitse supermarkten zijn altijd zo leuk! Helaas is dit een kleine buurtsuper, haha, maar goed :p.

kerstmarkt
Er is alsnog genoeg lekkers te vinden en met een volle boodschappentas gaan we weer naar huis. Helaas heeft deze gezellige dag een beetje een abrupt einde. Ik word namelijk gebeld door mijn werk waar ik blijf… Haha, oeps, foutje! Ik heb verkeerd op het rooster gekeken, echt super stom. Ik haast me naar huis om vervolgens nog een paar uurtjes te werken.

Al met al vond ik het een hele geslaagde dag. Wat mij betreft hoort een dagje Duitsland er echt bij rondom de Kerstdagen. Ik vind het zo gezellig! Volgend jaar wil ik zeker weer naar een Duitse kerstmarkt. Heb jij nog aanraders?

Ben jij dit jaar ook naar een kerstmarkt geweest?

4 Reacties

  1. 24 december 2018 / 08:14

    Superleuk, zo’n dagje naar de kerstmarkt in Duitsland! Er hangt ook zo’n leuk sfeertje op de kerstmarkt! En extra leuk dat je ook even langs de Rossman en de Duitse supermarkt kon om daar in te slaan 🙂 Nu ik dit jaar een keer bij DM en Rossman ben geweest, ben ik ook helemaal fan van de Duitse winkels.
    Toffe laarsjes heb je gekocht trouwens!

  2. 24 december 2018 / 19:05

    Love the shoes, zien er goed uit en wat een leuke foto’s heb je weer gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge