Originele Valentijnscadeautjes die je vandaag nog kunt maken!

Hoi allemaal! Een tijdje geleden deelde ik mijn wishlist voor Valentijnsdag, misschien hebben jullie daar wat cadeau-inspiratie uit kunnen halen. Dat waren vooral cadeautjes die ik zelf wel zou willen krijgen, maar vandaag draai ik het om! Het leek me namelijk erg leuk om een aantal originele valentijnscadeautjes op een rijtje te zetten voor degene die jíj liefhebt. Ben je benieuwd naar een aantal lieve, leuke cadeautjes die je vandaag nog kunt maken? Lees dan gauw verder!

originele valentijnscadeautjes

Bak een schattig taartje
Ik vind het altijd onwijs leuk als iemand echt moeite doet. Dat is eigenlijk zoveel meer waard dan een gekocht cadeau! Een taartje bakken is bijvoorbeeld ook een heel leuk cadeau-idee voor als je wat minder budget hebt. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Voor deze hartvormige red velvet cake gebruikte ik gewoon een bakmix uit de supermarkt, waar je maar een paar ingrediënten aan hoeft toe te voegen. Ook kocht ik een mooie bakvorm en framboosjes als topping. Je zou bijvoorbeeld ook een aantal schattige cupcakes kunnen bakken en die leuk versieren. Wees creatief!

Maak zelf een lief kaartje
Zo’n kaartje met hartjes vind ik altijd een beetje afgezaagd, maar stiekem vind ik een schattig kaartje wel een heel lief gebaar. Hoe leuk is het om zelf een kaartje te maken!? Je zou bijvoorbeeld een mooie illustratie kunnen maken (desnoods overgetrokken als je niet zo’n tekentalent bent), een tekstje kunnen schrijven of gewoon een afbeelding uit kunnen printen en die erop plakken. Kant en klare kaartjes zijn niet echt persoonlijk en een zelfgemaakt kaartje is alleen al een lief cadeautje! Je zou bijvoorbeeld een tekening kunnen maken van iets waar de ontvanger heel erg van houdt of wat jullie verbindt. Of hint in je kaartje naar een cadeau dat je nog gaat geven (weekendje weg, lekker uit eten, stedentrip) of een mooi ingepakt cadeau dat je thuis hebt verstopt :-).

Maak een mini-adventskalender 
Ik maakte voor mijn vriend zijn verjaardag een adventskalender. Dat was een best wel tijdrovend klusje met een adventskalender van 24 vakjes, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner aanpakken. Met een kartonnen doosje, mooi cadeaupapier en plakband kom je al heel ver. Je zou bijvoorbeeld 7 vakjes kunnen doen, of 14, omdat het vandaag de 14e is! <3 De adventskalender kun je vullen met kleine cadeautjes en lieve briefjes (met hints naar een groter cadeau misschien?). Denk bijvoorbeeld aan zijn/haar favoriete snoepjes, mini deodorant of douchegel of een tegoedbon.

Organiseer een verrassingsdineetje
Geen tijd om overdag een cadeautje te maken? Organiseer dan vanavond een verrassingsdineetje! Doe in je (lunch)pauze alvast wat boodschapjes of ga na school/werk even langs de supermarkt. Kook bijvoorbeeld zijn/haar favoriete gerecht of maak een uitgebreid 3-gangen-diner. Laat desnoods iets lekkers bezorgen, als je maar zeker weet dat je hem/haar er blij mee gaat maken! 🙂 Ook dit is weer heel persoonlijk, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Zo zag ik bij Xenos een confettikanon met hartjes, hoe leuk is dat? Ik vind het zelf heel leuk om zo’n dineetje te stylen met schattige details, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Creëer thuis een filmavondje met zelfgemaakte snacks
Geen tijd én geen energie om vanmiddag of vanavond wat te organiseren? Ga dan voor een gezellige filmavond. Misschien is dit iets minder ‘spannend’ wanneer je al samenwoont en regelmatig samen op de bank zit, maar bij mij en mijn vriend zijn dit soort avondjes schaars (we wonen niet samen en we werken onregelmatig). Je zou bijvoorbeeld je best kunnen doen op een aantal (zelfgemaakte) snacks, denk aan nacho’s met guacemole en kaas (mijn favoriet ;-)) of een mini-proeverij met allemaal lekkere hapjes. Zet een romantische, dramatische of spannende film op en geniet!

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb met mijn last minute tips voor originele valentijnscadeautjes! Ik heb zelf dus een red velvet cake gebakken, gewoon als kleinigheidje <3 Begrijp me niet verkeerd, er is helemaal niks mis met een gekocht cadeau, maar ik vind het altijd erg leuk om zelf aan de slag te gaan. Bovenstaande ideeën kun je natuurlijk op ieder ander moment gebruiken, mocht het vandaag niet meer lukken of mocht je niks aan Valentijnsdag doen! 🙂

Heb jij plannen voor vandaag? Wat vind jij een leuk Valentijnscadeau?

8 Reacties

 1. 14 februari 2018 / 07:38

  Wat een leuke ideetjes om last-minute toch nog iets leuks te regelen voor Valentijnsdag! Zelf vind ik het ook altijd leuk om een cadeautje te maken, al is het maar alleen een kaartje. Dat laatste heb ik in ieder geval dit jaar gedaan, onder andere voor mijn ouders 🙂
  Fijne Valentijnsdag en geniet van de red velvet cake! 😉
  Romy onlangs geplaatst…Valentijnsdag | 5x extra lief zijn vandaag!My Profile

 2. 14 februari 2018 / 09:21

  Ik wil last minute nog iets gaan doen. Ik denk dat ik zijn favoriete gerecht maak plus een lekker toetje. Vanochtend kwam ik ergens een aardbei tiramisu recept tegen, waarschijnlijk ga ik die maken. Maar jij hebt hele leuke tips!
  Liefs

 3. 14 februari 2018 / 10:23

  Wat een leuke tips! Ik vier Valentijnsdag zelf niet, maar ik ben zeker dat er wel iets leuks tussen zit voor iedereen.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Food diary #6My Profile

 4. BCNJAL
  25 februari 2018 / 23:14

  Annajirina, thank you for this post. Its very inspiring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge