MEGA REVIEW | RIMMEL LONDON SPRING 2017 COLLECTIE

Vorige week was ik aanwezig bij het Rimmel London Spring 2017 event samen met Kristina. We hebben een hele leuke en gezellige dag gehad met een aantal mede-bloggers! Heb jij Kristina’s vlog van het event al gezien? We kregen een enorme goodiebag mee naar huis, met de nieuwe Rimmel London producten voor deze lente. Ik kon niet wachten om ze te testen, dus vandaag is het tijd voor een mega uitgebreide review! Kijk je met me mee?

IMG_9949
Er zaten ook een paar items in de goodiebag die ik niet ga gebruiken, omdat het simpelweg gewoon niet mijn ding is, of niet mijn kleur! Over de nieuwe BB cream ga ik nog een apart artikel schrijven, omdat ik als basis voor deze look gewoon een foundation wilde gebruiken. Ik hoop dat jullie het begrijpen!

rimmel london spring 2017
Laten we beginnen met het grootste make-up product uit de goodiebag, namelijk het Magnif’eyes oogschaduwpalette. Dit palette bevat acht mooie, natuurlijke aardetinten met zowel een matte als een glanzend effect.

rimmel london spring 2017
Op de achterkant van het palette vind je de ingrediënten en drie kleine tutorials. De eerste twee lichte kleuren zijn bedoeld om op het gehele ooglid aan te brengen, de drie tinten daarnaast om diepte te creëren in de arcadeboog. De drie donkerste tinten, rechts, kun je aanbrengen in de outer-V, om de look af te maken.

rimmel london spring 2017
In het palette vind je een klein spiegeltje en een sponsapplicator.

rimmel london spring 2017
De binnenkant van het palette vind ik erg tof. Het spiegeltje bedekt namelijk niet de hele deksel, er zit ook nog een transparant stuk in.

rimmel london spring 2017
De kleurtjes zaten netjes afgedekt met een plasticje, maar hebben helaas geen namen. Dit palette heet  001 Keep Calm & Wear Gold.

rimmel london spring 2017
Op naar de swatches! Wat me direct opviel is dat de eerste, lichte kleur best goed gepigmenteerd is. Meestal vallen dit soort kleuren tegen, maar deze niet! Van de tweede kleur had ik wel meer verwacht, die valt een beetje weg. Jammer, want dit zijn de enige twee matte basis kleuren in het palette. Op de andere kleuren heb ik niks aan te merken! Ik vind het fijn dat er zowel glanzende als matte tinten in zitten, want daarmee kun je veel verschillende looks maken.

rimmel london spring 2017
Ik maakte een simpele, natuurlijke look met het palette. De kleuren zijn goed op te bouwen, maar zijn helaas wel een beetje poederig. Vooral de eerste twee matte tinten. Daarvan zie je ook weinig terug op mijn ooglid. In de arcadeboog bracht ik de een champagnekleurige tint (kleurtje nummer 4) aan. In de outer-V gebruikte ik een mauve tint (nummer 6). Niet een erg spannende look misschien, maar wel lekker draagbaar! Al kun je met dit palette zeker weten ook een feestelijke smokey eye maken.

rimmel london spring 2017
Op naar de wenkbrauwproducten. Ik wilde ze eerst al aan de kant leggen, omdat ik bang was dat het niet mijn kleur was. Toch heb ik het geprobeerd, want ik was stiekem wel heel benieuwd! Nieuwe wenkbrauwproducten testen vind ik altijd spannend, aangezien de meeste producten te warm en te bruin van kleur zijn voor mijn wenkbrauwen.

rimmel london spring 2017
Allereerst de Brow This Way 3-in-1 Ultra Soft Powder in de kleur 002 Medium Brown. Wat een bijzonder product is dit! Ik heb nog nooit zoiets gezien. Het is een soort poeder, maar dan aan een applicator. Ik heb tot nu toe alleen nog maar kwastjes en potloodjes gebruikt voor mijn wenkbrauwen, dus ik ben erg benieuwd! Je moet het product schudden voor gebruik en je kunt er zowel lijnen mee maken als inkleuren.

rimmel london spring 2017
Ook zat er een wenkbrauwgel in de goodiebag, de Brow This Way Brow Styling Gel. Deze bevat arganolie en belooft je wenkbrauwen in conditie te houden en tegelijkertijd meer definitie te geven. Ik heb ook nog nooit eerder een wenkbrauwgel gebruikt, kortom, twee geheel nieuwe producten voor mij!

rimmel london spring 2017
Links zie je de poeder en rechts de gel. Opvallend is dat ze precies dezelfde kleur zijn, de verpakkingen doen namelijk anders verwachten. Maar dat is in ieder geval erg handig! Mocht het de juiste kleur zijn voor mijn wenkbrauwen dan zijn ze in ieder geval ook samen een goede match.

rimmel london spring 2017
Dit zijn mijn ‘kale’ wenkbrauwen. Een combinatie van donkerblond, zwart en assig grijs. Erg moeilijk om de juiste kleur voor te vinden. Ik had al foundation op dus daardoor lijkt het geheel al wat warmer van kleur dan het eigenlijk is.

rimmel london spring 2017
Wow! Ik had niet door dat de poeder zo dekkend was, aangezien het een lichtbruine kleur is, een stuk lichter dan mijn natuurlijke wenkbrauw kleur. Maar met de poeder zijn mijn wenkbrauwen ineens donkerbruin/zwart.

rimmel london spring 2017
Hier heb ik beide wenkbrauwen ingekleurd. Ik vind het resultaat best heftig! Voor een gewone, doordeweekse dag heb ik mijn wenkbrauwen graag wat natuurlijker. Maar voor mijn werk (in de nachthoreca) is dit perfect!

rimmel london spring 2017
Wel vond ik het moeilijk om de beginnetjes mooi natuurlijk bij te tekenen. De sponsapplicator is hiervoor aan de dikke kant. Je ziet al gauw een dikke lijn. Erg handig als je wenkbrauwen een duidelijke vorm hebben, maar mijn wenkbrauwen zijn ongelijk en dat wordt met deze poeder juist benadrukt.

rimmel london spring 2017
Ik besloot de aanzet van mijn wenkbrauwen wat te vervagen, voor een natuurlijker effect.

rimmel london spring 2017
Hierboven zie je duidelijk wat ik bedoel met de strakke lijn bij de aanzet. Ook van een afstandje vind ik het nogal hard overkomen. Ik moet zeggen dat ik het best een fijn product vind, maar de aanzet en de uiteindes van mijn wenkbrauwen krijg ik hiermee niet naar mijn wens. Ook heeft het product last van fall out, waardoor er op mijn oogleden en zelfs eronder allemaal bruine poeder zat.

De wenkbrauwgel vind ik wel fijn in gebruik, ik merk echt dat het mijn wenkbrauwen goed fixeert. Ik vind het ‘kammetje’ van de gel wel een beetje grof en groot, ik gebruik nu een kleiner kwastje om de gel goed te verdelen over mijn wenkbrauwen. Over beide wenkbrauwproducten twijfel ik een beetje. Ik heb namelijk nog allerlei andere tools nodig om mijn wenkbrauwen te doen en dat moet niet de bedoeling zijn. Misschien moet ik er gewoon nog wat vaker mee oefenen.

rimmel london spring 2017
Ook zaten er een paar prachtig lakjes in de goodiebag. Met nagellak maak je me altijd blij! Ik besloot 082 Purple Splash voor jullie te swatchen.

rimmel london spring 2017
Excuus voor mijn nagels, ik weet dat jullie beter van me gewend zijn, maar ook bij mij sneuvelen er af en toe nagels. Haha! Toch wilde ik dit kleurtje graag aan jullie laten zien, want hij is perfect voor de lente! Met de vorige Super Gel lakjes van Rimmel had ik al goede ervaringen. De lakjes zijn fijn in gebruik, dekken goed en blijven zo’n 5 tot 7 dagen mooi op mijn nagels.

rimmel london spring 2017
De nieuwe mascara van Rimmel London is heel innovatief. Je moet hem schudden voor gebruik, waardoor er geen klontjes kunnen ontstaan en de mascara ook langer houdbaar blijft – door het schudden blijft de substantie langer vloeibaar. Ideaal! Zo hoef je nooit meer je mascara weg te gooien omdat ‘ie opgedroogd is.

rimmel london spring 2017
Ik vind de nieuwe mascara er heel bijzonder uit zien, de verpakking is heel anders dan de andere Rimmel mascara’s. Ook is de mascara heel erg zwaar door het element wat je moet schudden, haha, je voelt het verschil meteen!

rimmel london spring 2017
Over nieuwe mascara’s ben ik altijd een beetje sceptisch, aangezien een gewone mascara doorgaans niks doet voor mijn wimpers. Ik gebruik altijd een waterproof mascara van Max Factor. Toch wilde ik de nieuwe Rimmel mascara graag een kans geven.

rimmel london spring 2017
Het borsteltje ziet er in ieder geval fijn uit. Niet te groot, maar ook niet te klein. Het borsteltje bevat veel haartjes, waardoor de kans op klontjes nog veel kleiner is.

rimmel london spring 2017
Eyeliner is zo’n product wat ik niet dagelijks gebruik. Ik ben er gewoon niet zo goed in, haha! Maar ik vind het wel altijd mooi er uit zien.

rimmel london spring 2017
De scandaleyes bold eyeliner is waterproof en belooft tot wel 24 uur te blijven zitten. Perfect voor een nachtje doorhalen ;-).

rimmel london spring 2017
De applicator ziet er heel apart uit, het lijkt wel een soort pipetje, haha! Ik moet zeggen dat Rimmel wel een heleboel innovatieve producten in de nieuwe collectie heeft. Heel tof!

rimmel london spring 2017Zo te zien kun je met zo’n bijzondere vorm toch een mooie lijn zetten. De eyeliner is gitzwart, precies zoals we het hebben willen. Hij is echt heel waterproof, hij zit al de hele dag op mijn hand terwijl ik mijn handen al vaak heb gewassen.

rimmel london spring 2017
Ik vond het lastig om een mooie, strakke lijn te zetten met de eyeliner. Natuurlijk heeft het ooglid een andere huidstructuur dan een hand. Misschien dat het toch door het bolle vormpje van de applicator komt? Ik heb het heel lang geprobeerd, maar het bleef een beetje bobbelig. Uiteindelijk heb ik een andere eyeliner gepakt om de lijn strak te maken en de lijn dunnetjes door te trekken naar de binnenste ooghoeken. De eyeliner blijft wel heel erg goed zitten en is intens zwart, maar de applicator is ‘t hem niet voor mij!

rimmel london spring 2017
De mascara maakt mijn wimpers heel lang, zoals je net zag, maar geeft ze geen volume. Precies waar ik al bang voor was. Overigens heeft het meer te maken met mijn wimpers dan met de mascara. Ik heb dit namelijk met letterlijk elke mascara die niet waterproof is. Zucht. Misschien moet ik maar gewoon stoppen met mascara’s testen? Ik weet niet wat het is. Mijn wimpers gaan gewoon hangen van mascara, haha, zelfs als ik mijn wimpers krul. Een wimperkruller en een waterproof mascara zijn voor mij de enige oplossing. Mocht je benieuwd zijn naar de mascara, dan zullen er vast wel meer reviews te vinden zijn (of ze komen er binnenkort aan)! In ieder geval kan ik je al wel vertellen dat de mascara geheel klontvrij is en dat het borsteltje erg fijn is in gebruik. Wat dat betreft doet hij wel wat ‘ie belooft!

rimmel london spring 2017
Ook zat er een prachtige nude lipstick in de goodiebag.

rimmel london spring 2017
Nummer 760, Ain’t No Other.

rimmel london spring 2017
Met Rimmel London lipsticks heb ik overigens altijd goede ervaringen, dus ik was heel benieuwd. De lipstick is zacht, glanzend en romig. Overigens wordt hij een tijdje na het aanbrengen iets meer mat. Bijzonder! Hij blijft helaas niet zo lang zitten, maar het is wel een makkelijk kleurtje om even snel bij te werken, dat vind ik wel prettig.

rimmel london spring 2017
Dit is de complete look met alle nieuwe Rimmel producten die ik heb getest! Over de foundation komt binnenkort een review online. Mijn contour heb ik gedaan met het Big Blush palette (aanrader!) van W7. De lipstick is nude, maar niet te nude voor mij. Ik ben verliefd op de kleur! Deze foto is overigens gemaakt op een andere dag. Mijn wenkbrauwen heb ik geprobeerd iets natuurlijker in te kleuren dan de eerste keer. Wederom kreeg ik de aanzet niet mooi, dus deze heb ik bijgewerkt met een kwastje en mijn normale wenkbrauwpoeder. Ook heb ik de gel aangebracht, waar je overigens niks van ziet – dat is positief. Ik ben nu erg tevreden over het resultaat! Alleen de mascara is helaas niks voor mij. Ik heb wel gehoord dat er later dit jaar een waterproof versie op de markt komt, dus daar ben ik heel benieuwd naar! Rimmel, bedankt voor de mooie producten!

Dit artikel bevat producten dat ik ter review ontvangen heb

Rimmel London is te koop bij o.a. Kruidvat, Etos, DA en Notino

Wat is jouw ervaring met Rimmel London make-up?

16 Reacties

 1. 17 maart 2017 / 08:33

  Wat een fijn review! Mooie foto’s ook. Ik vind vooral de lipkleur echt heel erg mooi, maar ook de nagellak is prachtig.
  Susan onlangs geplaatst…Outfit: Lenteweer!My Profile

 2. 17 maart 2017 / 08:36

  Wauw wat een super mooie producten allemaal! Ik ben een groot fan van de rimmel producten.
  Wat ziet het oogschaduw pallet en de lippenstift er mooi uit <3
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Spring is coming!My Profile

 3. 17 maart 2017 / 11:17

  Uitgebreide review, zeg! Innovatief, die mascara. Ik wil niet weten hoeveel opgedroogd product er aan de binnenkant van mijn mascarahulzen plakt…
  Jessica J. onlangs geplaatst…Ik ben gestopt met de pilMy Profile

 4. 17 maart 2017 / 16:22

  Oh, wat een leuke review! Er zitten heel wat interessante producten bij!

 5. 18 maart 2017 / 16:14

  Wauw! Allemaal zulke mooie producten. Ik vind de wenkbrauw producten erg mooi, je hebt echt mooie wenkbrauwen. Ik vind de lipstick ook erg mooi. Leuke review!
  Bo (Bography) onlangs geplaatst…New in / Foto op aluminiumMy Profile

 6. 19 maart 2017 / 19:13

  Wat een prachtige lange nagels heb je, meid! Het lentekleurtje maakt het helemaal af 🙂 Ik ben ook niet bekend met een wenkbrauwpoeder die je aanbrengt met een sponsapplicator. Leuk om te lezen hoe dit werkt en wat jouw ervaring ermee is.
  Beautyjuf onlangs geplaatst…Nieuwe Douglas make-up productenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge