LOW-BUDGET DIY | WATER MARBLE PHONE CASE

He lieve mensen! Komt deze DIY jullie nog bekend voor? (Dat is alweer bijna een jaar geleden, time flies when you’re having fun!) Hoe leuk als ik dat hoesje toen vond, hoe sterk ik me er nu aan erger. Tijd voor een nieuwe make-over dus! Ik denk dat de meesten van jullie wel eens gehoord hebben van water marble, een hele toffe manier om je nagels te doen. Hier zie je één van de vele tutorials die ervan op YouTube staan. Het leek me heel leuk om het water marble effect eens niet op de nagels toe te passen, maar op mijn oude telefoonhoesje! Vandaag zie je of het is gelukt of niet.Zo zag mijn hoesje er uit voor de DIY. Zoals je ziet zit de nagellak er nog goed op na bijna een jaar, en ik heb ‘m veel gebruikt! Hij is wel een beetje viezig geworden, de grijze kleur gaat er moeilijk af. Hoog tijd om de boel er af te halen!


AAAAH NEEEE. De witte coating van het hoesje liet ook los door de nagellak remover, wat zorgde voor een heleboel witte irritante korrels. Die overal aan bleven plakken, ook aan mijn handen. Zoals je ziet is het hoesje van zichzelf echt spierwit, best interessant om het zo te zien, haha!


Het resultaat na een kwartier boenen met nagellakremover, afwasmiddel, heel veel watjes en een borstel. Dat was wel even een klusje. Je ziet de strepen er nog een beetje doorheen, maar dat is niet erg want straks zie je er niks meer van!


WAT HEB JE NODIG
– Verschillende kleuren nagellak naar keuze
– Een bakje water (later heb ik deze vervangen door een diep bord, want anders kon het hoesje er niet in één keer in)
– Een effen hard cover, kleur naar keuze (ik heb geen idee of het op siliconen hoesjes ook werkt) Hier kun je goedkope hoesjes vinden
– Een manicurestokje of satéprikker


Het ‘water marble‘ effect failde in het begin nogal. Wat ik fout deed: het water moet een beetje bewegen terwijl je de nagellak er in laat druppen. Dat had ik dus even gemist in de tutorial, want ik was zo enthousiast dat ik meteen wilde beginnen, as always. Gevolg: stipjes nagellak die naar de bodem zonken. Nee, dat kon niet de bedoeling zijn. Op een gegeven moment ben ik de lakjes maar in het water gaan gieten, wel met mate natuurlijk. Maar het is best een groot oppervlak water dat je moet vullen en drupje voor drupje ben je echt 10 jaar bezig.

Met het stokje kun je verschillende patronen tekenen in de nagellak, heel tof! Alleen zoals je hieronder ziet had dat bij mij niet echt zin meer:


Uiteindelijk is er een soort creatieve bom ontploft in mijn bord, ik weet niet wat ik allemaal heb gedaan, maar erg wild is het wel! Waarschijnlijk ben ik hier weer heel snel zat van, haha. Maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus kwam ik bij het spannendste gedeelte: het hoesje er in leggen. Dit hoeft ook echt niet lang of zo. Ik heb ‘m er geloof ik nog geen 20 seconden in gelegd. Met het stokje trek je vervolgens de omliggende nagellak los, je trekt dus een rechthoek om je hoesje heen. Anders trek je dat mee uit het water als je je hoesje omhoog haalt.


En dit is het resultaat na 3 à 4 uur drogen en een kwart flesje topcoat. Dan is je hoesje klaar voor gebruik! Helaas zijn er wat bubbels ontstaan, maar dat kan bijna niet anders. De vorige keer kreeg ik een crackle effect door de zon, nu een bubbel effect door de wind. Denk ik? Haha, het leven zit vol verrassingen. Ik ben uiteindelijk wel blij met het resultaat, ik vind het best tof geworden!

Binnenkort ga ik zo’n handmade water marble hoesje weggeven op mijn blog! Dit vanwege mijn éénjarig blogbestaan in februari, mijn verjaardag in april, mijn comeback hier op AnnaJirina en het behalen van mijn propedeuse. Deze hadden jullie dus echt wel te goed en dit vond ik wel een hele leuke en originele winactie. Houd de blog dus in de gaten!

*** Mocht je héél graag zo’n hoesje willen, maar heb je geen zin om zelf aan de slag te gaan? Binnenkort open ik op mijn blog een shop, waar je onder andere zulke telefoon hoesjes kunt kopen! Ik houd jullie op de hoogte ***

20 Reacties

 1. 17 juli 2014 / 09:24

  Suuuuper gaaf gedaan! Ik ben ook al een tijdje uitgekeken op mijn iPhone-case maar kon geen leuke nieuwe vinden. Dit ga ik binnenkort ook maar eens uitproberen, bedankt voor de tip! 🙂

  • 22 juli 2014 / 15:35

   Dankjewel! Ik ben echt snel uitgekeken op hoesjes haha, dit is een ideale oplossing! En ik kan het er zo weer afhalen met remover. Wat leuk, succes! X

 2. 17 juli 2014 / 10:04

  Woow, deze DIY is echt heel tof! Heel creatief. Ik vind het marble effect echt supergaaf op je telefoonhoesje. Wel had ik zelf nog de randen een beetje schoongemaakt zoals bij je geluid (?) en cameralens. Ik gebruik op het moment geen hoesje en ben nog steeds op zoek naar het perfecte hoesje voor mijn telefoon. Ik heb er een gezien op smartphonehoesjes.nl, dus die ga ik binnenkort denk ik bestellen! Supermooie foto's ook!
  liefs

  • 22 juli 2014 / 15:33

   Dankjewel! Oh ja dat is wel een goeie, had ik zelf in mijn enthousiasme helemaal niet gezien, haha! X

 3. 17 juli 2014 / 12:03

  Super gaaf gedaan zeg! Erg leuk 😀

 4. 17 juli 2014 / 12:15

  Prachtig hoesje is het geworden! Ik zou hier nooit opgekomen zijn!

 5. 17 juli 2014 / 13:31

  Wat een superleuk idee!
  En nog bedankt voor je reactie 🙂
  Liefs!

 6. 17 juli 2014 / 15:55

  Dat ziet er leuk uit! Leuk dat je zo creatief bezig bent geweest 🙂

 7. 18 juli 2014 / 06:24

  Wat creatief zeg, Lekker zelf doen! geen geld voor een nieuwe verspillen. zo is hij super!

  • 22 juli 2014 / 15:34

   Ja precies, anders moest ik weer zolang op mijn bestelling wachten… Haha! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge