DAGJE NAAR DE KERSTMARKT IN LEER!

Hoi! Hebben jullie een fijn weekend gehad? Ik voelde me eindelijk weer een beetje beter – ik ben een aantal dagen ziek geweest – en het leek me echt ontzettend leuk om een dagje naar Leer te gaan. Immers stond een Duitse Kerstmarkt bezoeken nog op mijn to do list voor december ;-). Afgelopen weekend was het dan zover, en het werd tijd, want het is natuurlijk al bijna Kerst! Kijk je gezellig mee?

leer
Omdat ik nog niet weer helemaal fit was, deden we lekker rustig aan. Rond 12.30 kwamen we aan in Leer en er moest natuurlijk even wat gegeten worden ;-). Tipje: Op het station van Leer kun je echt lekker en goedkoop eten. Ik koos voor een ‘ontbijtje’, gelukkig kon het nog rond dat tijdstip!

leer3
Daarna was het tijd om de stad in te gaan, ik kon echt niet wachten! De Kerstmarkt ging al om 10.00 open, ideaal. Ik was blij dat we net gegeten hadden, anders zou ik alle eetkraampjes meteen bij langs zijn gegaan…

leer2
Hoe leuk is deze tekening, nog in het stations-restaurant. Super schattig. Overigens vind ik het ook een heel fijn station. Klein, overzichtelijk, alles is ontzettend goedkoop en je kunt in het restaurant ook gewoon gebruikmaken van het toilet. Hadden we hier in Nederland maar meer van die Duitse vriendelijkheid ;-).

leer18
We besloten eerst maar zover mogelijk te lopen, zodat we daarna alles rustig bij langs konden gaan, terug in de richting van het station. De straatjes in Leer vind ik zo gezellig!

leer5
Leer heeft ook een haventje, waar je zomers heerlijk kunt zitten op een terras. Nu stonden er Kerstbomen en kraampjes langs het water. Helaas gingen deze pas in de avond open, dus er was verder niks te beleven, haha.

leer7
Er stonden heel veel Kerstbomen en die waren heel leuk versierd!

leer14
Daar moest ik natuurlijk even mee op de foto! <3

leer9
Daarna was het tijd om een beetje te winkelen. Er kwam een Kerstman voorbij op een scooter, haha!

leer13
Weihnachten in Leer.

img_20161219_200006
Even een bekertje Glühwein om op te warmen! Helaas vind ik het nooit zo lekker. Ik zag dat er ook witte Glühwein was, maar die heb ik niet geproefd. Misschien is dat wel lekkerder dan de gewone!

leer10
Het winkelgebied van Leer is niet super groot, maar je hebt er wel echt hele leuke, en andere winkels. Deze kledingwinkel vond ik zo tof, die had ik er ook nog niet eerder gezien!

leer11
Toen het begon te schemeren zat de sfeer er natuurlijk helemaal goed in. Tussendoor namen we nog een lekkere crêpe bij een stalletje.

leer21
In de avond koelde het al snel af en begon de moeheid toe te slaan haha, was toch wel een lang dagje, na dagen binnen ziek te zijn geweest! Eigenlijk wilde ik nog bij het water kijken of de gezellige, kleine kraampjes open waren, maar ik was te moe om weer helemaal terug te lopen. Dus pakten we de trein terug naar huis. Door een defecte spoorbrug (wat al maanden duurt) is de reistijd nu wel wat langer, omdat je een stuk met de bus moet. Maar alsnog duurt het maar 1,5 uur vanaf mijn woonplaats, Leer is echt de perfecte stad voor een dagje Duitsland!

Mocht je niet in de buurt van de Duitse grens wonen, dan is het natuurlijk ook leuk om een weekendje naar Leer te gaan. Zo heb je genoeg tijd om te shoppen, te genieten van de té lekkere Duitse gebakjes en de kerstmarkt te bezoeken. Wil je niet naar Leer, dan zijn er nog genoeg andere steden waar je een leuke kerstmarkt met hotelovernachting kunt vinden, klik op de link voor een actueel overzicht! 🙂

Ben jij al naar een (Duitse) Kerstmarkt geweest?

12 Reacties

 1. 20 december 2016 / 10:06

  Ziet er ook super leuk uit zeg!
  Make up zou ik ook graag nog is willen kopen in duitsland, leuk dat je trouwens twee broeken hebt gescoord!

  Liefs, Nathalie

 2. 20 december 2016 / 10:17

  Wauw, wat heb je een hoop mooie foto’s gemaakt. Leer is zo een sfeervolle stad, vooral met de kerst. Al die mooie kerstkraampjes! Toen ik nog in Leeuwarden woonde ging ik ook een paar keer per jaar naar Leer, zo leuk! <3 Fijn dat je ook nog lekker hebt kunnen shoppen, ben benieuwd naar je aankoopjes!
  Svenja onlangs geplaatst…10x Waarom De Kerst Mij Zo Gelukkig MaaktMy Profile

 3. 20 december 2016 / 11:56

  haha geweldig die kerstman op de scooter heerlijk! en ziet eruit als een heerlijk dagje

 4. 20 december 2016 / 15:27

  Gezellig zo’n dagje! Ik hou alleen nooit zo van die Duitse kerstmarkten haha, ze verkopen zoveel kitsch ;).

 5. 22 december 2016 / 12:29

  Wat een mooie foto’s! Ziet er erg gezellig uit. Kerstmarkten zijn zo leuk om te bezoeken he 🙂 Zo’n leuk sfeertje hangt daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge