6 dingen die ik heel erg mis van vroeger

In de laatste week van deze maand blik ik niet alleen terug op 2017, nee, ik maak ook van de gelegenheid gebruik om een sentimenteel stukje te schrijven over vroeger ;-). Tijdens Kerst bekeek ik samen met mijn vriend een paar fotoalbums van mijn jeugd en hoewel niet iedere foto even charmant is (haha), heb ik toch hele warme herinneringen aan bepaalde foto’s van vroeger! Lees je mee met ‘6 dingen die ik mis van vroeger?’

vroeger

Knutselen
Als kind was ik al-tijd creatief bezig. Mijn moeder heeft gelukkig heel veel van mijn knutselwerkjes bewaard, zo leuk! Ik was ook dol op stickers en briefpapier, ik had werkelijk alles in huis om lekker los te kunnen gaan, haha. Ik maakte ook mijn eigen tijdschriftjes met plaatjes die ik uit bestaande tijdschriften knipte. Natuurlijk ben ik nog steeds een creatieveling, maar het heeft zich de laatste jaren allemaal wat meer verplaatst naar de computer. Soms vind ik dat wel jammer, want hoewel knutselen veel tijd in beslag neemt is het zo leuk om te doen! Ik heb bijvoorbeeld ook nog een leeg fotoboek liggen en in 2018 wil ik daar echt werk van gaan maken :-).

TV-programma’s van vroeger
Kijken de kinderen van tegenwoordig eigenlijk nog wel TV? Ik ben volgens mij een van de weinige personen op deze aardbol die geen Netflix heeft, ik vermaak me prima met de TV, Uitzending Gemist en YouTube. Vroeger hadden we alleen maar de TV (zo’n mega kleine en dikke kast welteverstaan) en dat was genoeg. Bassie en Adriaan, Flodder, Dunya & Desie, Friends, Idols (het seizoen van Jim en Jamai, ik had toen zelfs een spandoek voor het raam gehangen, heuse Jamai-fan hier, hahaha!), Winx Club, Totally Spies en The Hills (op MTV). Oh jongens, wat mis ik dit… Sommige series worden nog steeds weleens uitgezonden, maar het voelt echt niet meer hetzelfde als toen.

Tijdschriften en boeken van vroeger
Ik was vroeger lid van het WNF en ontving iedere maand een tijdschrift speciaal voor kinderen. Ik weet nog dat ik altijd intens uitkeek naar dat moment en dat ik het tijdschrift echt letter voor letter in me opnam. De TV-serie Winx kwam ook met een tijdschrift, toen kon ik mijn geluk niet op! Ook las ik graag de Fancy. Ook de serie ‘Hoe Overleef Ik’ van Carry Slee vond ik geweldig, die boeken heb ik allemaal gelezen!

vroeger

Eindeloos de Sims spelen
Waren jullie ook zo dol op de Sims? Ik kon het spel wel uren spelen, dagenlang. Love it! Ik speel nu nog steeds weleens de Sims, maar zo intensief als vroeger lukt me gewoon niet meer. Nu ik al een tijd op mezelf woon heb ik gewoon veel meer te doen (dingen die mijn moeder vroeger altijd deed, haha) en ik krijg altijd het gevoel dat ik nutteloos bezig ben. Zeker nu ik weer intensief blog en daarnaast ook gewoon werk, voelt het spelen van de Sims als verloren tijd. Maar goed, misschien moet ik komend jaar maar wat vaste game-dagen inplannen of zo, hahaha! Het lijkt me echt heerlijk om weer eens een dagje zorgeloos de Sims te kunnen spelen.

Buiten spelen
Hoewel ik (wat jullie inmiddels al weten ;-)) het ook heerlijk vond om me binnen op te sluiten om de Sims te spelen, kon ik ook erg genieten van buiten spelen. Ik weet nog dat ik heel graag in het slootje achter mijn ouders’ huis speelde (dit slootje liep langs allerlei tuinen in onze straat), dat was altijd zo spannend! Ook was ik dol op skateboarden (geloof het of niet), ook al was de lol daar gauw van af toen ik mijn pols kneusde. Touwtjespringen, hinkelen, stoepkrijten en steppen door de straat, wat was dat toch allemaal leuk :-).

De zorgeloosheid
Ik heb een hele onbezorgde jeugd gehad en dat heb ik allemaal te danken aan mijn ouders. Het had heel anders kunnen lopen. Natuurlijk is het logisch dat je je als volwassene pas gaat realiseren hoeveel er bij ‘het leven’ komt kijken, maar soms mis ik dat zorgeloze van vroeger weleens. Achter het raam wachten totdat mama thuis kwam van haar werk en dan was mijn dag alweer goed, haha! Vroeger hadden we natuurlijk ook geen sociale media en geen mobieltje. Er was geen Fear Of Missing Out, geen blauwe vinkjes op WhatsApp waardoor we ons genegeerd voelen en geen ‘beste vrienden-lijst’ op Snapchat waarmee je je vriend kunt betrappen op vreemdgaan. Het leven was dan misschien een stuk simpeler, maar ook een stuk zorgelozer. Ik snap wel dat steeds meer mensen ervoor kiezen om helemaal offline te gaan. Ik zou mijn blog en Instagram voor geen goud willen missen, maar wat mij nog weleens stoort is dat het allemaal zoveel (kostbare) tijd kost! Tijd die ik ook zou kunnen besteden aan knutselen en de Sims spelen… 😉

Andere dingen die ik mis van vroeger zijn het Kerstdiner van de basisschool (als kind was ik al dol op eten ;-)), vakanties in Nederland met mijn ouders en eindeloos bordspelletjes spelen, zakgeld, trampoline springen, Pakjesavond vieren toen ik nog geloofde in Sinterklaas en de Avondvierdaagse lopen (dat was altijd zo gezellig met mijn basisschool vriendinnetjes!) Je leest het al, ik zou nog wel honderd dingen op kunnen schrijven, maar dan wordt dit artikel veel te lang ;-)…

Welke dingen mis jij van vroeger?

8 Reacties

 1. 29 december 2017 / 07:45

  Wat een goed idee om hier eens bij stil te staan! En wat mooi eigenlijk dat je zo’n zorgeloze jeugd hebt gehad! Ik ben ook eigenlijk wel blij dat er in mijn kindertijd nog geen dingen als social media bestonden. Dan hadden mijn bezigheden er vast heel anders uitgezien als tiener 😉 Ik herken veel van je favoriete programma’s en boeken van toen. Ik weet vooral van Idols nog zo goed dat de hele straat volhing met posters van Jim of Jamai voor de ramen. Dat was echt een enorm ding toen 😉
  Romy onlangs geplaatst…Favorieten der favorieten | Beste ontdekkingen van 2017My Profile

 2. 29 december 2017 / 09:20

  Vooral de zorgeloosheid mis ik heel erg, maar dat heeft iedereen wel denk ik. Ik mis ook het eindeloze gedans op muziek in huis. Daar kon ik echt uren mee zoet zijn!
  Loes onlangs geplaatst…Wishlist – H&M HomeMy Profile

 3. 29 december 2017 / 14:15

  Ahh, wat een schattige foto! Die televisieseries inderdaad, die waren ZO leuk! Ik mis sowieso wel een beetje het kind zijn, lekker zonder zorgen buiten spelen… Super leuk artikel!
  Anna onlangs geplaatst…Hello 2018 – About last yearMy Profile

 4. 31 december 2017 / 10:12

  Ik was je hele artikel aan het lezen en dacht alleen maar: ik mis de onbezorgdheid! En toen kwam ik bij je laatste puntje.. ZOOO mee eens!
  Daphne onlangs geplaatst…Mijn brief aan 2017My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge