10X HERKENBARE SITUATIES VAN DE UITWONENDE STUDENT

Op kamers wonen, sommigen willen het graag en sommigen moeten wel. Sinds ik in Utrecht woon zie ik de lol er steeds meer van in. Kleine ergernissen (in en rondom het studentenhuis) veranderen in best wel grappige situaties, omdat ze zo herkenbaar zijn! Ik moest er gewoon een – best wel sarcastisch – artikel aan wijden en ik zit nu al met een dikke vette grijns op mijn gezicht. Ik ben heel benieuwd of jullie mijn situaties herkennen of dat ik echt de enige ben in sommige dingen… Lees gauw mee!

1. Je halve inboedel komt van de Ikea. Of die heb je meegepikt uit je ouderlijk huis (misschien een erfstuk als je echt exclusief wilt zijn). Marktplaats en Gratis Af Te Halen zijn ook grote favorieten! Je interieur accessoires komen vaak van de Ikea, of van de Action, Blokker of Xenos. 
2. Al je kleingeld bij elkaar sprokkelen om – één dag voordat eindelijk je studiefinanciering binnenkomt – toch nog een fatsoenlijke maaltijd te kunnen nuttigen (denk aan pasta met een potje saus bijvoorbeeld, want hey, het vult tenminste). En voor een afhaalpizza heb je immers geen geld. 
3. Oprecht teleurgesteld zijn wanneer je het ouderlijk huis bezoekt en er doodleuk een bord pasta voor je neus wordt gezet. “Maar mam, dit eet ik de hele week toch al!?” En bovendien kan je niet ontkennen dat je eigengemaakte pasta steeds meer favoriet wordt. Was je nou maar thuis gebleven. 
4. Waar is je favoriete, zwarte jeans nou toch? Je weet zeker dat je ‘m mee hebt genomen van thuis. Oh ja, onderin de wasmand natuurlijk! Want er zat een vlek in. Maar het is de enige comfortabele broek die je hebt, en ach, die vlek ziet niemand. Toch?
5. Vreten als een nijlpaard wanneer je ouders je doordeweeks mee uit eten nemen. En vooral alles bestellen wat je wil, want zij betalen. Wat een feestje is dit! Je hoeft je niet meer druk te maken over wat je vanavond gaat eten en waar je het geld vandaan moet halen. 
6. Die lege fles wijn die al maanden op je kamer staat begint je nu echt te irriteren. Maar de keuken is al bezaaid met lege flessen en naar de glasbak lopen, daar heb je echt geen zin in. Bovendien is de helft niet eens van jou! Dus je flikkert de fles bij het gewone afval. Voor één keertje. Of twee.
7. Je huisgenoten kennen je niet anders dan in een joggingbroek en een sweater. Want de rest van je kleren zijn veel te fancy voor het stofnest waar je in woont. En voor alle tomatensoep die over de rand gutst wanneer je de trap op loopt en de pasta saus die alle kanten op sputtert tijdens het eten. 
8. Je gaat gezellig op stap en bent rond 06.00 thuis. Op zich prima, want om 09.00 moet je op school zijn, dus je kan gelijk door! Je besluit toch nog heel even te gaan liggen, wat tot gevolg heeft dat je wakker wordt wanneer de les al is afgelopen. Oeps. Waar is de mama-wekker als je ‘m nodig hebt?!
9. Helemaal trots ben je als je bij de kassa van de supermarkt op de cent nauwkeurig kunt afrekenen. Je contante spaarpot is toch best handig! De volgende keer moet je alleen even wat beter uit je doppen kijken en niet bij de ‘alleen pinnen’ kassa gaan staan. Zucht. “Sorry maar ik ben mijn pinpas vergeten!” *Kuch* Dat er niks op de bank staat hoeft niemand te weten! Je komt later wel terug…
10. Op de WC zitten en er achter komen dat het toiletpapier op is. En ja, daar kom je pas achter als het écht op is, want niemand koopt op tijd een pak nieuwe schijtrollen. Als je geluk hebt vind je nog een verfrommelde zakdoek – die al zo’n drie keer is meegewassen en ondertussen zo dun is dat ‘ie bijna uit elkaar valt – in de zak van je joggingbroek, soms komt je lakse gedrag toch nog goed van pas!
En? Komt dit je een beetje bekend voor?

12 Reacties

 1. 29 maart 2015 / 09:22

  Haha, ik heb maar één schilderij en één kastje van de IKEA, de rest komt voornamelijk van LeenBakker. Zitten inderdaad veel herkenbare dingen tussen 😉

 2. 29 maart 2015 / 09:36

  Sowieso dat vreten wanneer je niet thuis bent alsof je het hele jaar niet gegeten hebt!

 3. 29 maart 2015 / 14:20

  Haha wat grappig, ik herken het van mensen die op kamers zitten 😉

 4. 29 maart 2015 / 19:54

  Heel leuk artikel. Gelukkig zijn er volgens mij ook een hoop leuke dingen als je op jezelf woont ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge