ZO MAAK IK HET LIEFST MIJN INSTAGRAM FOTO’S!

De laatste tijd ben ik weer helemaal into Instagram, ik vind het zó leuk om mij helemaal uit te leven met fotografie! Mijn feed is allesbehalve perfect, maar dat is ook niet iets wat ik nastreef – ik ben nou eenmaal een creatieve chaoot ;-). Ik beleef veel plezier aan het maken en posten van foto’s en als een foto precies zo wordt als ik wil geeft dat een kick! Ook vind ik het heel fijn om inspiratie op te doen voor nieuwe foto’s. Het leek me daarom erg leuk om jullie te laten zien hoe ik het liefste mijn Instagram foto’s maak. Kijk je met me mee?

instagram foto's
Als het aankomt op het maken van Instagram foto’s heb ik – denk ik – best een eigenaardige routine ;-). Ik maak (nadat ik heb bedacht wat ik wil fotograferen natuurlijk) eerst foto’s met mijn telefoon als test, zodat ik makkelijk de compositie kan bepalen en wijzigen. Ik snijd de vervolgens foto bij, gewoon op mijn telefoon, en kijk dan of ik de foto vierkant mooi vind, of horizontaal of verticaal. Dat hangt natuurlijk ook wel af van de compositie, maar goed, ik vind het erg leuk om hier een beetje mee te spelen! Wanneer het mij niet lukt om een mooie compositie te vinden (dat is zó frustrerend) scroll ik ook nog weleens door Pinterest om inspiratie op te doen. Als ik tevreden ben over de compositie pak ik mijn camera er bij voor het echte werk!

instagram foto's
Ja, ik ben zo iemand die – de meeste – Instagram foto’s met een camera maakt! Bovenstaande foto’s zijn vlak na elkaar gemaakt, hoewel je een duidelijk verschil ziet in belichting. De foto gemaakt met mijn telefoon (de bovenste dus) laat veel meer grijstinten zien. Ik vind het veel mooier om een heldere en scherpe foto te hebben, maar het is natuurlijk maar net waar je van houdt en wat een beetje je stijl is!

instagram foto's
Hier zie je het verschil tussen een foto gemaakt met mijn telefoon en camera heel goed. Je kunt op de linker foto de letters op de producten niet lezen en ze zijn onscherp. Ook vind ik het marmer effect véél mooier uitkomen op de foto rechts. Uiteindelijk was ik ontzettend blij met het eindresultaat! Mocht je trouwens benieuwd zijn naar het bijbehorende artikel, ik schreef een tijdje geleden een XL lipstick review over al deze lipproducten!

instagram foto's
De foto’s, gemaakt met mij camera, bewerk ik vervolgens op mijn laptop in Photoshop. Hierna upload ik ze op Dropbox, zodat ik ze vanaf Instagram makkelijk kan openen. Ik post de foto in de offline modus (ik zet gewoon mijn internet uit, haha), zodat de foto in mijn Instagram galerij van mijn telefoon komt, waar ik alvast kan zien hoe de foto staat in mijn feed. Hierna bewerk ik de foto nog een beetje in Instagram zelf, vooral de filter “Crema” is favoriet, ik zet ‘m meestal op intensiteit 10 en pas de helderheid en het contrast soms nog aan. Ook speel ik nog weleens met de kleuren (verzadiging of kleur toevoegen) en de structuur van de foto. Als ik tevreden ben over het resultaat zet ik mijn internet weer aan en is het tijd om de foto te posten!

instagram foto'sJe kunt je vast voorstellen dat het maken van Instagram foto’s mij op deze manier heel veel tijd kost… 😉 Daarom wil ik heel erg graag een nieuwe telefoon die mooie foto’s maakt. Gelukkig verloopt mijn abonnement over een aantal maanden. Aangezien ik een groot Samsung fan ben (inmiddels heb ik wel een verouderd model hoor, de Galaxy S5), wil ik het liefst de Galaxy S8 bestellen! Ik ben me nog aan het verdiepen in het uitgebreide aanbod van T-mobile, maar ik heb in ieder geval gezien dat de Galaxy S8 een goede camera heeft! Maar goed, mochten jullie nog aanraders hebben wat betreft telefoons die een goede camera hebben (aan beide zijden), let me know! Ik moet er wel bij zeggen dat ik geen iPhone fan ben, dus die valt sowieso af… 🙂

Hoe maak jij het liefst Instagram foto’s? Heb jij tips voor mij wat betreft een nieuwe telefoon?

16 Reacties

 1. 6 oktober 2017 / 06:45

  Leuk om te lezen. Ik vind dat je erg mooie foto’s maakt :-). Hoewel ik helemaal into Apple ben, ben ik wel een beetje jaloers op de camera’s in Samsung hoor… die vind ik toch nog veel mooiere foto’s maken!
  Femke onlangs geplaatst…Review:Faby Nature nagellakMy Profile

 2. 6 oktober 2017 / 07:10

  Hele mooie foto’s en leuk om te lezen hoe je dit doet! Ik ben nog niet echt goed in flatlays, dus moet daar echt nog veel mee oefenen want vind het er zo tof uitzien.
  Loes onlangs geplaatst…TAG – ‘Wat als..’My Profile

 3. 6 oktober 2017 / 08:44

  Je maakt echt supermooie foto’s! Vooral je flatlays vind ik zó mooi! Wat leuk om te lezen hoe je dat meestal doet. Zelf maak ik mijn foto’s voor mijn blog en Instagram ook altijd met mijn camera. Goed idee trouwens om je foto gewoon eens offline te uploaden, zodat je kunt zien hoe hij staat in je feed. Dat ga ik ook eens proberen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Meisje-meisje? | Over omgaan met vooroordelenMy Profile

 4. 6 oktober 2017 / 09:31

  Flink verschil inderdaad. Ik maak de meeste foto’s gewoon met mijn telefoon, maar schuif wel met dingen om het beter te laten passen en maak de foto’s vanuit verschillende hoeken.

 5. 6 oktober 2017 / 13:44

  Super mooie foto’s!
  Ik maak ook foto’s met mijn camera. Ik ben met je eens met je telefoon kun je minder scherpe foto’s maken.

 6. 6 oktober 2017 / 17:36

  Wat fijn uitgebreid uitgelegd zeg! Ik heb ook een hele routine voor mijn instagram foto’s maar mijn foto’s upload ik via een canon app
  Kim onlangs geplaatst…Davey’s outfit: Denim jacketMy Profile

 7. 6 oktober 2017 / 20:01

  Je maakt mooie foto’s, maar jee wat een werk! :p ik maak ze gewoon met m’n Iphone, haal ze door Photoshop Fix of VSCO en klaar. Ik probeer er ook niet te veel over na te denken.
  Irene onlangs geplaatst…Currently #2My Profile

 8. 7 oktober 2017 / 00:50

  Het viel me al op dat je weer vaker post! Je foto’s zijn ook altijd heel tof/mooi! Ik zie ook echt zoveel verschil in mn telefoon foto’s en camera foto’s vooral in kleur vind ik mn camera foto’s mooier. Gewoon net wat helderder. Qua scherpte doen mijn iPhone het ook gewoon goed. Dat offline posten ga ik ook eens doen! Baal altijd dat een foto net wat donkerder/lichter/warmer/koeler is dan een soortgelijke in m’n feed.
  Laura onlangs geplaatst…Ofra x NikkieTutorials: Glazed Donut & DutchessMy Profile

 9. 7 oktober 2017 / 13:31

  Jeetje, wat een werk 🙂 Maar je feed is dan ook wel met veel zorg gemaakt. Ik gebruik meestal gewoon de camera van mijn mobiele telefoon. Maar let wel op compositie, lichtinval en scherpte. Soms een leuk filtertje eroverheen. Maar zo heel soms, staat er ook gewoon een lekkere slordige snapshot tussen.
  Saskia onlangs geplaatst…Travel: Trier Duitsland – Relaxte CitytripMy Profile

 10. 7 oktober 2017 / 13:43

  Ik vind jouw foto’s altijd zo mooi op Instagram! Ik heb trouwens een tip voor je die je leven makkelijker zal maken: download de app UNUM. Daarin kan je je feed als het ware inrichten, zonder dat je je foto al op Instagram moet plaatsen!
  Chelsey onlangs geplaatst…Mijn National Glamour Day aankopen | ShoplogMy Profile

 11. 3 november 2017 / 20:13

  Ik ben echt een Apple meisje; maar ik heb sinds kort een nieuwe stijl op mijn instagram feed en die is eik heel simpel. Ik heb de app VSCO waar ik 3 filters in heb, hier wissel ik in af. Haha gebruik idd soms foto’s van de camera maar lang niet altijd hoor!

  Liefs!
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Netflix tip: Modern FamilyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge