Een terugblik op mijn doelen voor 2018!

Hoi allemaal! Hoewel ik in december graag vooruit kijk naar volgend jaar is het natuurlijk ook de perfecte maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Op mijn blog staat de maand december dan ook altijd een beetje in het teken van terugblikken en het delen van de leukste momenten van het afgelopen jaar. Dit jaar begin ik alvast op tijd, zodat er genoeg ruimte is voor de andere artikelen! Ik trap af met een terugblik op mijn doelen voor 2018, lees je mee?

2018
Vorig jaar deelde ik mijn doelen voor 2018 in een uitgebreid artikel, waar ik ook een terugblik op mijn doelen voor 2017 in verwerkte. Voor het jaar 2018 had ik eigenlijk niet heel veel doelen opgesteld, maar wel drie duidelijke doelen die voor mij heel belangrijk waren. Hoewel een jaar altijd super snel voorbij vliegt, kan er in een jaar toch meer gebeuren dan je denkt. Laten we gauw gaan kijken hoe het staat met mijn doelen voor 2018!

1. Meer freelance opdrachtjes doen
In 2017 heb ik mij ingeschreven bij de KvK en ging ik als freelance online stylist aan de slag voor Zalon by Zalando. Ook kon ik dankzij mijn KvK-inschrijving advertorials schrijven voor mijn blog. Achteraf vraag ik me af waarom ik mij niet eerder in heb geschreven, want het afgelopen jaar heb ik een heleboel leuke opdrachten mogen krijgen! Ook heb ik een aantal logo’s en ansichtkaarten ontworpen. In mijn doelen voor 2018 had ik geschreven dat het mij niet uitmaakte op welk gebied ik meer opdrachten zou kunnen krijgen (blog en Instagram/grafisch ontwerp), dus dat is wat mij betreft goed gelukt! Ik heb van verschillende freelance klussen mogen ‘proeven’ en dat was heel leerzaam :-).

2. Een nieuwe baan
Dit doel heb ik maar nét behaald, 1 november tekende ik namelijk het contract voor mijn nieuwe baan. Werken als freelancer is leuk, maar heel onzeker. Daarnaast ben ik dit jaar ook mijn eigen bedrijf gestart waar ik het nodige in heb geïnvesteerd. Grappig, want het starten van mijn eigen bedrijf stond helemaal niet tussen mijn lijstje met doelen! Zo zie je maar, het pakt soms ook goed uit om af te wijken van je plannen. Anyway, ik ben echt onwijs blij met mijn nieuwe baan! Ik werk nu 20 uur per week in een kledingwinkel, waardoor ik in principe genoeg tijd over heb voor mijn freelance opdrachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog wel aan moet wennen, vooral nu het winter is. Ik merk dat mijn energie heel laag is en dat ik het moeilijk vind om na een lange dag nog voor mijzelf aan de slag te gaan…

3. Productiever zijn én een gezond ritme krijgen
Ook productiever zijn en een gezond ritme krijgen stond op mijn lijstje met doelen voor 2018. Dit is geloof ik iets waar ik altijd al mee struggle. Ik ben echt een avondmens en ik slaap eigenlijk nooit voor 01.00, daarom was werken in de nachthoreca ook perfect voor mij ;-). Toch merkte ik na twee jaar dat ik het niet meer volhield en dat het schakelen tussen een dag- en nachtritme helemaal niet goed ging. Met de baan die ik nu heb werk ik ook onregelmatige uren, maar in ieder geval niet meer ‘s nachts. Echter heb ik nog steeds geen echt ritme in mijn leven, maar ik denk dat ik het maar moet accepteren en er gewoon het beste van moet maken. Ik slaap nou eenmaal meer dan de gemiddelde mens omdat ik dat nodig heb, ik heb ieder jaar last van een winterdip én ik heb een vriend die ‘s nachts werkt. Maar goed, nu ik een baan erbij heb merk ik wel dat ik mijn vrije dagen goed probeer te benutten, dus dat is positief! 🙂

Binnenkort is het tijd voor mijn lijstje met doelen voor 2019! Al is een lijstje met doelen natuurlijk heel relatief, het is ook gezond om daarvan af te wijken. Dat heb ik in 2018 wel gemerkt. Go with the flow!

Wat waren jouw doelen voor 2018 en heb je ze behaald?

9 Reacties

 1. 10 december 2018 / 07:36

  Leuk dat je terugblikt op je doelen van het afgelopen jaar en al helemaal mooi natuurlijk dat je ze alle drie hebt bereikt (of nou ja, de derde een beetje dan) 🙂 Supertof dat je op het gebied van je carrière zo veel stappen hebt gezet, ook door je eigen bedrijf te beginnen. Je bent zo goed bezig <3 Hopelijk lukt het om in 2019 iets meer het ritme te krijgen waar je naar op zoek bent.

 2. 10 december 2018 / 09:20

  Je hebt een super goed jaar gehad, volgens mij! Echt enorm knap wat je allemaal bereikt hebt. Productief zijn is voor mij ook nog een puntje voor 2019. Moet binnenkort weer eens gaan zitten voor mijn eigen doelen.

 3. 10 december 2018 / 09:42

  Zo te lezen is 2018 goed geslaagd! Ik ga deze week ook eens doelen opstellen voor het komende jaar. En wat je zegt over je ritme, ik denk inderdaad dat je gewoon moet doen waar jij je goed bij voelt, iedereen is anders. Gewoon kijken wat het beste voor jou werkt!

 4. 10 december 2018 / 16:01

  Voor 2018 had ik geen specifieke doelen, voor 2019 ben ik al heel goed bezig met alles noteren! Mijn Fins verbeteren, mezelf inschrijven bij de KvK en visitekaartjes etc laten drukken! Ben zó benieuwd naar volgend jaar! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…What is a Name Day? | Blog December 10My Profile

 5. 11 december 2018 / 09:39

  Wat een leuke terugblik! En je mag trots zijn op je doelen. 🙂
  Super goed bezig!
  Liefs,
  Evelien

 6. 11 december 2018 / 23:20

  Wat een mooie terugblik zo zeg en je mag trots zijn op wat je hebt bereikt in die periode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge