Sephora Pro Lesson Palette (Smokey Eyes) + ooglook

In mijn shoplog van afgelopen zaterdag kon je zien dat ik onder andere dit palette had gekocht bij Sephora, en wel met 50% korting! Ik kan je alvast vertellen dat ik heel enthousiast ben over de pigmentatie van de oogschaduws -maar laten we eerlijk zijn, dat mag ook wel voor een oorspronkelijke prijs van 30 euro. Benieuwd naar mijn bevindingen, swatches, ooglook en mening? Kijk dan even verder.

Mijn eerste indruk
Het palette zit mooi, goed en stevig verpakt in een doosje. Ook wordt het palette omhuld met een kartonnetje en een vel plastic. Het voelde echt alsof ik een luxe apparaat mocht uitpakken of zo, haha! Ik had ‘m ook nog niet bekeken – laat staan open gemaakt, dat heb ik zondag pas gedaan. Ik vind ‘t een strakke, mooie en luxe verpakking, zonder al te veel poespas. Ik had liever gehad dat het palette een mat uiterlijk had, aangezien je op een glimmend oppervlak zo snel vingerafdrukken gaat zien en bovendien was het palette een ellende om te fotograferen: Ik zag de hele tijd m’n camera of het plafond… Op de achterkant staan de kleuren (met namen) aangegeven. Ook staat er dat je met dit palette een smokey bruine- en een smokey zwarte look kunt maken, maar dat wisten we natuurlijk al, haha! Ik viel voor dit palette vanwege de gevarieerdheid, omdat je er zowel een warme, natuurlijke look als een koele, heftige look mee kunt maken. Ideaal voor elke dag, maar ook voor feestjes! Oké, tijd om dit schatje open te maken.


Links:
1: Dark brown
2: Marie n°14
3: Californian blonde n°10

Rechts:
1. Must have n°62. Catherine n°33. Ivory

Oogpotloodje:
Midnight Black

Toen ik het palette open deed zei ik echt: “oooh.” Ik wist dat ‘ie mooi was, maar zó mooi? De kleurtjes zien er ook zo prachtig uit, ik was al verliefd voordat ik ‘m überhaupt had uitgeprobeerd. En wat ik ook een groot pluspunt vind, is dat er echt een huge spiegel in het palette zit. Toen ik hem omdraaide hoorde ik ineens iets rammelen, ik dacht dat er een oogschaduwkwastje in zat. Eenmaal geopend stond mij een aangename verrassing te wachten: Er zat een oogpotloodje in, yay! Dat had ik niet gezien, stupid me… Wat ik ook erg handig vind is dat in het palette zelf staat hoe en waar je de oogschaduw moet aanbrengen. Het had voor mij niet gehoeven, maar het kan heel handig zijn. Misschien had je het al gezien, maar de bovenste twee kleuren gebruik je in de crease, de middelste twee over het bewegend ooglid en de onderste twee als highlighter. Alles is aanwezig voor een complete look. Met dit palette kun je bijvoorbeeld heel makkelijk onderweg een look creëren, maar dan moet je wel even een eigen kwasten setje meenemen. Maar dat is natuurlijk geen probleem, aangezien de meeste palette-kwasten toch prut zijn!

Het potloodje is heel romig en zacht, het verbaasde me hoe snel en makkelijk je hiermee een dun lijntje kon trekken. Jammer dat ‘ie zo klein is, ik zou ‘m ook wel in groot formaat willen eigenlijk. Ik heb nog een ander zwart oogpotlood van Sephora, maar daarmee kan ik nooit zo’n strakke, dunne lijn zetten en die is ook lang niet zo zacht. 


Zowel de bruine als de ‘zwarte’ kleuren zijn goed gepigmenteerd. Ik had ze in de winkel natuurlijk al even geswatcht dankzij zo’n test palette, maar nu zag ik pas echt hoe prachtig de oogschaduws zijn! Ik vind dat vooral warme kleuren mij mooi staan, dus de bruine tinten zal ik ongetwijfeld het meeste gebruiken. Om jullie een idee te geven van hoe de oogschaduws eruit zien op het ooglid heb ik een look gemaakt. Deze look is erg subtiel, prima voor elke dag!

De producten die ik verder voor mijn gezicht heb gebruikt:
NYC All Day Long Foundation *review*
Essence I Love Stage Eyeshadowbase
Rimmel London Stay Matte Pressed Powder
Sephora Highlighter
Max Factor False Lash Effect Mascara *review*Rimmel London’s Kate Moss Lasting Finish Matte lipstick nr. 105

Na ongeveer 7 uur zagen mijn oogleden er zo uit. Hallo oogschaduw in de lijntjes! Ik had toch oogschaduwbasis gebruikt?! Uhm, ja… Maar ik heb dit wel vaker, mijn oogleden zijn soms nogal vettig. En ik heb al een tijdje geen oogschaduw meer gebruikt, misschien dat ze dan vetter worden? Ik kan me niet herinneren dat ik dit ooit zo snel en erg had. En trouwens: Het oogpotloodje was wel heel fijn, zacht en romig, maar deze was al na een uur van mijn waterlijn verdwenen. Bummer!

Eindoordeel:
Fijne, zachte, goed gepigmenteerde oogschaduws, die makkelijk blenden en weinig fall-out geven. Ook ben ik zeer tevreden over de gevarieerdheid, matte kleuren in de crease vind ik prachtig. Misschien dat ze, omdat ze mat zijn, sneller in de lijntjes trekken? Anyway, ze blijven niet de hele dag muurvast zitten -tenminste niet bij mij, en het oogpotloodje is na een uur al onzichtbaar. Maar hey, de kleuren zijn wel prachtig! Zou ik er 30 euro voor over hebben? Nee. 15? Ja absoluut! Raad ik je dit palette aan? Als je deze combi nog niet hebt en nog op zoek bent naar een soort basis-palette, ja. Als je al veel van dit soort kleuren en palettes hebt, nee.

P.S. Wil je dit palette hebben? Haal ‘m dan zo snel mogelijk, want Sephora gaat per 1 juni weg uit Nederland. Eind mei kun je de laatste producten (hopelijk) nog bemachtigen.

Score:

Wat vind jij van dit palette? Hoe zijn jouw ervaringen met Sephora make-up?

12 Reacties

  1. 17 juli 2013 / 21:14

    Ik heb dat paletje al zo vaak gezien en telkens als ik bij sephora ben kijk ik er naar! Misschien dat ik ze de volgende keer toch meepak 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge