REVIEW | W7 FACE BLENDING SPONGE SET

Al tijden wilde ik eens een spons proberen voor mijn foundation. Ik had veel goede verhalen gehoord over de originele beautyblender, maar ook over de goedkopere sponsjes van bijvoorbeeld de Primark. Laatst zag ik bij de Op=Op Voordeelshoop deze W7 Face Blending Sponge Set, genaamd ‘Power Puff Trio.’ Zo ontzettend schattig! Het leek me leuk om eens uit te proberen en vandaag deel ik mijn mening over deze set. Lees je mee?

img_8987
Het Power Puff Trio dus, ik vind de naam zo grappig en goed gekozen. De verpakking doet me heel erg denken aan Sephora, met de zwart/witte strepen aan de zijkanten. Het is ook een erg leuke set om cadeau te geven!

img_8994
Op de achterkant vind je de instructies. De grote spons is bedoeld voor je foundation en de kleinere zijn bedoeld om concealer en/of highlighter mee aan te brengen. Hier staat ook dat je de sponsjes na gebruik moet schoonmaken, maar eerlijk is eerlijk, dat doe ik echt niet iedere dag… Jij wel?

img_8996
De verpakking is verder niet heel erg bijzonder, het is gewoon gemaakt van plastic, maar het zit wel in een leuk doosje. Eenmaal eruit gehaald weet ik niet zo goed waar ik ze moet bewaren. Ze liggen nu gewoon op mijn plank met make-up, naast de andere producten die ik dagelijks gebruik. Niet echt hygiënisch!

img_8997
Zijn ze niet schattig? Vooral de twee kleintjes, ik moet nog oppassen dat ik ze niet kwijtraak.

img_9001
Het ringetje met ‘W7’ Kun je er gemakkelijk afschuiven. Een leuk detail, maar verder heeft het geen nut dus ik heb het weggegooid.

img_9012
De grote spons heeft een vrij standaard formaat, volgens mij is hij net zo groot als andere ‘beautyblenders.’ De sponsjes zijn gelukkig latex-free, dus er zit geen vervelende geur aan, wat ik een groot pluspunt vind. Op mijn nagels draag ik trouwens Urban Jungle van Essie, mocht je er benieuwd naar zijn.

img_9014
De kleine sponsjes in mijn hand, zodat je goed de grootte ervan kunt zien. Ze zijn echt heel klein, haha!

img_9095
In het begin moest ik heel erg wennen aan de sponsjes. Het is belangrijk om ze goed nat te maken en vervolgens uit te knijpen. Op deze manier werken ze het fijnst en dekt je foundation goed. Als je ze niet nat maakt zullen ze heel veel foundation opzuigen en dat is natuurlijk hartstikke zonde (zeker als je een dure foundation gebruikt). Door ze eerst nat te maken zijn ze ook wat flexibeler en zachter in gebruik.

img_9088
Met de grote spons kun je foundation heel natuurlijk aanbrengen, fijn! Soms wil ik wat extra dekking, dus dan breng ik gewoon nog een laagje aan. Concealer aanbrengen met de kleine spons gaat ook goed, ik vind het fijner werken dan met een kwast of mijn vinger. Het wordt niet vlekkerig of streperig en het ‘blendt’ goed met mijn foundation, die een iets donkerdere kleur heeft. Op de foto hierboven zie je de spons na gebruik. Als hij vochtig is neemt hij ook gemakkelijk andere vormen aan, hij past zich dan aan aan jouw bewegingen en gezicht.

img_9089
Zo ziet de concealer spons er uit na gebruik, haha. Ook deze maakte ik nat/vochtig voor gebruik.

img_9008
De foundation die ik gebruikte is trouwens mijn all time favourite van Revlon. Ik denk dat het de bedoeling is om creamy highlighter aan te brengen met het kleine sponsje, alleen heb ik dat niet, dus dat heb ik niet goed kunnen testen. Het highlighter palette van Sleek staat nog wel op mijn wishlist, daar zitten ook creamy kleuren in, dus wellicht heb ik al de perfecte tool in huis om de highlighter mee aan te brengen! De grote spons en de concealer spons gebruik ik nu in ieder geval dagelijks. Ik heb het gevoel dat foundation beter ‘in’ de huid gaat zitten dan met het gebruik van vingers of deze Etos kwast. Voor een simpele, snelle look vind ik het erg fijn werken. Wil ik meer dekking en heb ik de tijd, grijp ik meestal naar een kwast.

W7 Face Blending Sponge Set is o.a. te koop bij Op=op Voordeelshop en kost 7,99

Heb jij ook een beautyblender of een dupe hiervan? Wat is jouw ervaring met make-up sponsjes?

Share:

14 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 07:49

  Ik heb wel eens een W7 spons getest! Ik vond hem prettig, helemaal voor die prijs. Een stuk goedkoper dan de echte beautyblender haha!
  Susan onlangs geplaatst…Outfit: Army Green JacketMy Profile

 2. 11 januari 2017 / 07:57

  Ik heb de dupe van Primark heel lang gebruikt, die vond ik erg fijn!

 3. 11 januari 2017 / 10:39

  Leuk! Ik gebruik nu gewoon mijn vingers voor mijn foundation, maar ik wil wel graag eens zo’n sponsje proberen. Dit is niet eens heel veel geld.

 4. 11 januari 2017 / 11:04

  Ik gebruik nooit meer kwasten voor mijn foundation sinds ik sponsjes ontdekt heb, haha. Mijn favoriet is die van Real Techniques!
  Elisa onlangs geplaatst…NARS Lip PencilsMy Profile

 5. 11 januari 2017 / 13:47

  Zoiets gebruik ik eigenlijk nooit. Dat komt omdat ik vrijwel nooit foundation of iets dergelijks op mijn gezicht smeer. Behalve CC cream: maar dat doe ik met mijn handen 🙂
  Loïs’ Blog onlangs geplaatst…Shop the look / Chanel and CélineMy Profile

 6. 12 januari 2017 / 19:34

  Eigenlijk heb ik nog steeds niet zo’n sponsjes uitgetest, al ben ik waarschijnlijk wel de laatste op aarde die deze zal uittesten 😀 Lijkt me gewoon niet zo praktisch!

 7. 17 januari 2017 / 02:24

  Ik heb de Original Beautyblender en die vind ik helemaal top, maar deze dupes lijken me ook wel wat. Ik ga het ook een keer proberen, want zo’n BB is nogal duur. Nee joh, ik maak ze ook niet meteen erna weer schoon hoor! Maar ik moet er ook niet te lang mee wachten. Puistjesgevoelig! xxx
  Amina onlangs geplaatst…Lifestyle | Mijn 7 tips om het huishouden makkelijker te makenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge