Photoshop hack #2 | Je foto’s witter maken met het penseel

Hoi allemaal! Het is weer tijd voor een ‘Photoshop hack’ op mijn blog, waarin ik je een korte Photoshop-tutorial geef. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik dol op productfotografie en bewerk ik mijn foto’s graag in Photoshop. Hier vind je mijn favoriete hack voor productfotografie! Je kunt ook je foto’s witter maken met het penseel in Photoshop, dat laat ik je vandaag zien. Kijk gauw verder als je benieuwd bent hoe ik dit doe!

foto's witter makenfoto's witter maken
Voor deze tutorial gebruik ik een foto die ik al heb bewerkt, maar waar ik nog niet tevreden over ben. De foto is op sommige delen al heel erg wit, maar in de hoeken zie je nog een grijze waas. Omdat het uitsnijden van alle items op de foto (zoals ik deed in ‘Photoshop hack #1’) heel veel tijd kost en heel lastig is bij deze foto pak ik het anders aan. We gaan het penseel gebruiken om de grijze waas witter te maken!

foto's witter maken

Stap 1: Selecteer het penseel 

foto's witter maken

Stap 2: Wijzig de grootte en de hardheid van je penseel
Ik kies zelf altijd voor een zacht penseel, omdat het anders erg zag opvallen dat je de boel gephotoshopt hebt. Ik kan niet precies zeggen welke instellingen je ‘moet’ gebruiken, dat hangt er ook vanaf wat je zelf mooi en handig vindt!

foto's witter maken

Stap 3: Wijzig de dekking van het penseel
Je wil natuurlijk geen harde strepen op je foto zien, dus ik raad je aan te kiezen voor een lage dekking van ongeveer 15%!

foto's witter maken

Stap 4: Wijzig de kleur naar wit
Of ieder andere kleur, je kunt natuurlijk ook een gekleurde achtergrond bewerken (al is dat wel een stuk lastiger).

foto's witter maken

Stap 5: Kleuren maar!
In deze foto heb ik dus alleen de hoekjes gekleurd, wat vrij eenvoudig was. Mocht het toch teveel opvallen, kun je altijd een stapje terug doen en het opnieuw proberen – of je penseelgrootte en de dekking wijzigen.

Ook kun je ervoor kiezen om een deel van de foto te selecteren/uit te snijden en dan het penseel te gebruiken, zodat je nauwkeuriger kunt werken. Klinkt dit te ingewikkeld of is dit misschien iets voor een volgende tutorial? 😉 Ik hoop dat jullie weer iets hebben gehad aan mijn ‘Photoshop hack’ en tot morgen!

Gebruik jij ook Photoshop? Wat is jouw ultieme ‘hack’?

8 Reacties

 1. 15 maart 2018 / 09:53

  Ik gebruik soms wel photoshop maar dan bijvoorbeeld om foto’s wat lichter te maken of om mijn getekende dingetjes wat te bewerken. Ik vind het soms nogal ingewikkeld allemaal en er zijn ook zooooo veel dingen die je ermee kunt doen. Ik wil het wel graag wat beter onder de knie krijgen dus je tutorials vind ik handig!
  Irene onlangs geplaatst…De Snack Tag.My Profile

 2. 15 maart 2018 / 10:53

  Ik heb een tool uit een gratis programma waarbij ik de omgeving van de producten (dus in feite ook het ‘witte’ deel) wit maak; maar dat is vaak omdat dat deel heel geel uit kan slaan haha!
  Daphne onlangs geplaatst…La Maison RoseMy Profile

 3. 17 maart 2018 / 21:48

  Goeie tip! Ik wist dus echt niet hoe je dat in Photoshop kon doen. Ik gebruik Lightroom voor het echt bewerken van foto’s en daar kun je heel makkelijk de witheid aanpassen. Met Photoshop kan ik juist het tegenovergestelde: plakken, knippen, leuke dingetjes maken, maar niet echt met kleuren spelen en dit soort dingen aanpassen haha.
  Justine onlangs geplaatst…Dit was mijn jaar in Australië 2017/2018 (part 2)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge