PHOTOGRAPHY | AUTUMN’S SADNESS

Het begin van de herfst is altijd heel kleurrijk, groene blaadjes mixen zich met oranje, geel, bruin en zelfs rood. Prachtig! Inmiddels zijn de bomen bijna kaal en nadert het einde van de herfst, de winter is in aantocht… Ieder jaar best een treurig moment, maar ergens ook wel heel mooi en speciaal. Daarom besloot ik wat herfstige/winterse foto’s te maken in de tuin van mijn ouders. Kijk je mee?

De laatste tijd heb ik het fotograferen weer helemaal herontdekt. Ik vind het super leuk om te experimenteren met mijn camera. Bij de foto hierboven heb ik scherp gesteld op de boom op de achtergrond en juist niet op de blaadjes, ik vond het wel een bijzonder effect geven! 

Die dag was het erg mistig, een extra reden dus om even naar buiten te gaan voor wat foto’s. De mist was goed vast te leggen op camera, het ziet er bijna magisch uit, vind je niet? Zie je hoe grauw de kleuren nu zijn? Deze boom is binnen een paar weken helemaal kaal geworden. Overigens zijn alle foto’s onbewerkt :-).

Ook hebben wij meerdere appelbomen in de tuin. Deze appels zijn niet echt lekker (vind ik), maar je kunt er wel prima appelmoes mee maken, haha. Ook bij deze foto heb ik weer gespeeld met scherpte en diepte.
Felgroene blaadjes met op de achtergrond een kale, grauwe boom. Wat een contrast!
Ook de kippen moesten er aan geloven, ik deed het deurtje van het hok open voor een heuse fotoshoot, haha. Gelukkig zijn ze niet bang en kunnen ze niet echt vliegen, bovendien chanteerde ik ze met graan ;-).
Bijna het enige in onze tuin dat nog kleur bevat! Hortensia’s vind ik altijd zo mooi <3 We hebben ze in het roze, lila en blauw. Love it. Wat die plant op de rechterfoto is weet ik eigenlijk niet, sorry mama als je dit leest. Mijn plantenkennis is vrij basic, haha. Ik kan nu al niet wachten tot de zomer. Ik word altijd vrolijk van de mooie kleuren en geuren van de zomer. Het is net alsof het leven even stopt in de winter. Tenminste, de natuur dan. Hoewel ik ook wel graag een winterslaap zou willen houden…

Fotografeer jij wel eens?

12 Reacties

 1. 24 november 2015 / 09:49

  super mooie foto's! Nu wil ik zelf ook graag naar buiten voor foto's! Helaas heeft mijn moeder mijn camera mee naar Gambia.

 2. 24 november 2015 / 10:52

  Mooie foto's! En inderdaad een goed sfeerbeeld. Zo jammer dat alles nu kaal is.

 3. 24 november 2015 / 14:02

  het cotrast van de grauw uitziende boom met de groene blaadjes is zeker erg groot….zelf vind ik dit om fotos te maken echt de minste leuk tijd, juist omdat alles er zo grauw uitziet…

 4. 24 november 2015 / 15:02

  wat een mooie foto's! Heb gelijk de kriebels om zelf te fotograferen haha. 🙂

  Liefs! Evelien

 5. 24 november 2015 / 19:02

  Mooie sfeer op de foto's! Ik schreef gister ook al dat ik het zo jammer vind dat de 'mooie' kant van de herfst nu echt voorbij is.

 6. 24 november 2015 / 21:09

  Mooie foto's!! Ik vind het begin van de herfst een stuk mooier dan het einde, maar de mist geeft het wel een magisch effect. Tof ook, die scherpte / diepte! 😀

  – Saskia

 7. 25 november 2015 / 07:02

  Hele mooie foto's!! Ik vind het vreselijk als de blaadjes gaan vallen 🙁 maar wel een mooi gezicht!

 8. 25 november 2015 / 11:08

  Ik heb vroeger ook kippen gehad bij mijn ouders. Super leuke diertjes. Mooie foto's hoor! Ik vind de natuur altijd het mooiste om te fotograferen. Zoveel kleuren en structuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge