Persoonlijke update | Nieuwe baan, bloggen en verjaardag!

Hoi allemaal! Hoewel ik jullie natuurlijk eens in de twee weken in ‘My Life Besides Blogging’ een kijkje geef in mijn leven, treed ik daarbij niet vaak in detail. Jullie hebben ongetwijfeld wel in dit artikel of via Instagram gelezen dat ik een nieuwe baan heb en het leek me erg leuk om daar in deze persoonlijke update wat meer over te vertellen. Ook wil ik jullie even updaten rondom het bloggen zelf en ben ik binnenkort ook jarig! Lees je gezellig mee?

persoonlijke update

Nieuwe baan
Nou, ik heb dus sinds een paar weken een nieuwe baan! Ik werk nu als online stylist voor Zalon by Zalando, waar ik kort gezegd outfits uitkies voor klanten aan de hand van hun wensen en hun stijl. Super leuk! Dit was ook één van de redenen dat ik mij een halfjaar geleden heb ingeschreven bij de KvK, want ik werk eigenlijk als zelfstandige (op provisie basis). Wat dus ook betekent dat ik zelf mijn facturen moet uitsturen en dat mijn inkomen erg wisselend is. Ik krijg per maand wel een overzicht te zien met mijn verdiensten, gelukkig hoef ik dat niet zelf uit te rekenen ;-).

Hoe werkt ‘t?
Wat ik heel erg fijn vind is dat ik mijn eigen uren kan indelen met deze baan, zodat ik ook nog genoeg tijd aan mijn blog, mijn sociale leven en andere dingen kan besteden. Ik vul iedere week mijn beschikbaarheid voor de volgende week in en vervolgens komen de klanten vanzelf bij mij terecht. Je kunt mij direct boeken als stylist, maar het kan ook zijn dat je door Zalando aan mij wordt gekoppeld op basis van jouw stijlprofiel (als we een beetje matchen). Na ingang van de afspraak moet ik binnen 24 uur een outfit preview versturen – wanneer de klant dit wenst te zien. Daarna wacht ik op feedback van de klant en mag ik de zogeheten ‘box’ (dus de outfits) maximaal 48 uur later uitsturen.

Ook komt het soms voor dat een klant liever wil bellen om zijn of haar stijl te bespreken, in dat geval heb ik een belafspraak en moet ik de klant binnen een bepaalde tijdsperiode bellen. Eigenlijk is dit juist heel erg fijn, omdat je er dan vanuit kunt gaan dat deze klanten serieus zijn. Het is wel erg jammer dat je soms helemaal geen reactie krijgt, haha! Ook moet ik telkens de tijd goed in de gaten houden, omdat ik niet te laat mag zijn met het versturen van een outfit preview en natuurlijk het uitsturen van de box. Dus ook op de dagen dat ik niet werk moet ik wel bereikbaar zijn. Het is nu dus vooral heel erg wennen, ik hoop dat ik er over een tijdje wat meer handigheid in krijg ;-).

Solliciteren!?
Ik ben dus ook nog steeds op zoek naar een ‘grote-mensen-baan’ of in ieder geval een leuke bijbaan op het gebied van styling en grafisch vormgeven. In Groningen valt er in mijn vakgebied helaas weinig te halen, daarom heb ik ook al wat gesolliciteerd in Zwolle en Amsterdam. Aan de ene kant moet ik er niet aan denken om mijn fijne plekje hier te verlaten (voor de zoveelste keer, lees hier mijn artikel over verhuizen), maar aan de andere kant wil ik ook graag die toffe creatieve droombaan zien te bemachtigen, wat dat ook maar mag zijn…

Bevalt mijn nieuwe blogschema nog steeds goed?
Ja en nee. Ik vind bloggen nog steeds het allerleukste wat er bestaat, maar ik merk wel dat ik momenteel ook veel tijd nodig heb voor andere dingen, zoals solliciteren. Bijna dagelijks struin ik het internet af op zoek naar leuke en creatieve banen en daarnaast heb ik nu natuurlijk mijn werk voor Zalando. Tel daar mijn blog, Instagram, sociale leven en het huishouden bij op en de dagen vliegen voorbij… ;-). Daarnaast wil ik ‘s avonds ook af en toe vrij houden om aan creatieve projectjes te werken – al dan niet voor mijn portfolio. Ik heb namelijk genoeg ideeën! Het is dus nog steeds een beetje zoeken naar de juiste balans. Ik sluit dan ook niet uit dat er in de toekomst misschien weer 3 of 4 artikelen per week online komen, in plaats van 5.

Mijn 23e verjaardag
En dan nog iets, volgende maand word ik alweer 23 jaar! Hoewel ik nog niet echt veel plannen heb – behalve een avondje stappen met vriendinnen, vond ik het toch wel even het vermelden waard ;-). Mijn verjaardag is altijd het moment dat het écht lente begint te worden, ik hoop dat we lekker in de zon kunnen zitten. Ik zal binnenkort maar eens beginnen met het samenstellen van een wishlist, want als het echt ‘moet’ kan ik nooit wat bedenken… Hebben jullie dat ook?

Mocht je het leuk vinden om een door mij samengestelde box te ontvangen, aan de hand van jouw kledingstijl en wensen, dan heb ik goed nieuws! Via deze link kun je mij boeken als stylist, gebruik de referentiecode RFFAYMGDUS voor 10% korting op je allereerste bestelling bij Zalon by Zalando <3

En, hoe gaat het met jou?

16 Reacties

 1. 23 maart 2018 / 07:56

  Wat een toffe nieuwe baan bij Zalando heb je, ik had dat dus even gemist. Ik hoop dat je ook snel een uitdaging vindt in de branche die jou zo leuk lijkt. Enne, als je daarvoor wat minder moet gaan bloggen dan is dat gewoon zo toch? Ik ben terug van 7 naar 5 en van 5 naar vaak maar 2 artikelen per week. Privé rent het leven door, mijn carrière ook en mijn blog moet gewoon leuk blijven en geen ‘ik moet zoveel artikel online zetten deze week’. Ik moet zeggen, dit bevalt prima :-).
  Femke onlangs geplaatst…Review: Etos New Zealand Manuca Honey & Beeswax lijnMy Profile

 2. 23 maart 2018 / 08:41

  Je baan bij zalando klinkt echt heel erg leuk! Ik ben zelf gek op rondstruinen op de site, dus niet vervelend haha! Dat bloggen volgens schema blijft een dingetje! Zelf wil ik 3 dagen, maar ook dat lukt niet. Soms heb ik gewoon geen vrije dag of zit het weer en de foto’s tegen..
  Kim onlangs geplaatst…Wat ik graag doe in mijn vrije tijd!My Profile

 3. 23 maart 2018 / 09:40

  De afgelopen periode klinkt heel druk, zo’n sollicitatieproces is best wel vermoeiend natuurlijk! Je nieuwe baan klinkt in ieder geval heel leuk.
  Loes onlangs geplaatst…TAG | 10 vragen over bloggenMy Profile

 4. 23 maart 2018 / 10:09

  Wauw, je nieuwe baan bij Zalando klinkt echt awesome! Nog gefeliciteerd daarmee!
  Een blog neemt veel tijd in. Helaas is dat zo, maar je kan er inderdaad altijd voor kiezen om minder vaak artikelen te plaatsen. Het moet wel leuk blijven en in jouw leven passen natuurlijk!
  Sylvahna.nl onlangs geplaatst…Zomerjurkjes – De 5 leukste bij de H&MMy Profile

 5. 23 maart 2018 / 12:05

  Je functie bij Zalon by Zalando klinkt erg fijn. Volgens mij is het echt wel iets voor jou. 🙂 Succes met het vinden van een grote-mensenbaan. Ik kan geloven dat je het momenteel razend druk hebt!
  Jessica J. onlangs geplaatst…In bad met Lush | Golden Wonder Bath BombMy Profile

 6. 23 maart 2018 / 17:13

  Je baan klinkt echt heel tof en wat fijn dat je ook redelijk zelf je tijd kunt indelen. Ik kan me voorstellen dat het tegelijkertijd wel even puzzelen is qua tijd, zeker in combinatie met je blog, je andere werk en projecten voor je portfolio. Ik herken het nog een beetje van toen ik scripties nakeek en tegelijkertijd mijn blog bijhield en solliciteerde. Het was allemaal heel leuk om te doen, maar soms waren die onregelmatige werktijden en het vele werken wel een beetje puzzelen.
  Superleuk dat je bijna jarig bent! Hopelijk heb je een geslaagde dag 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Mijn vrolijkheidscocktail | 15x zo maak je mij áltijd vrolijk!My Profile

 7. 23 maart 2018 / 17:21

  Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt, klinkt erg leuk! Solliciteren voor een ‘grote mensenbaan’ lijkt me wel spannend haha.

 8. 24 maart 2018 / 20:50

  Toffe baan heb je bij Zalando hoor! Ik wist niet eens dat ze dit programma hadden!
  Wel spannend dat je tegelijkertijd nog op zoek bent naar iets anders. Is dat omdat je hier niet genoeg uren kunt maken of wil je gewoon wat anders erbij? 🙂
  Justine onlangs geplaatst…Ik heb een nieuwe auto!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge