PERSONAL UPDATE | School en meer

Lieve volgers. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten is mijn opleiding aan Academie Artemis net gestart. Vorige week had ik een introductieweek, waar je een klein beetje van kon zien in dit artikel. Het leek me een goed plan om weer eens (ook al doe ik dit best vaak) een persoonlijke update te schrijven, want de afgelopen weken is er veel gebeurd.


Reizen
Momenteel zit ik in de trein naar huis, wat een ellendige lange rit is dat toch. De treinreis itself duurt niet zo lang (2u en 25 min), maar de reis naar de trein toe wel. Eerst moet ik zo’n 20 minuutjes lopen, 20 minuten met de bus, wachten op de trein en daarna stap ik nog over op een kleinere trein, naar mijn woonplaats toe. Van deur tot deur doe ik er zo’n 3,5 à 4 uur over. Het zal in de toekomst zeker gebeuren dat ik een keer écht geen zin heb om naar huis te gaan, maar ik denk dat ik dat in het begin zoveel mogelijk zal doen. Ik kijk er echt heel erg naar uit om naar huis te gaan. Over twee uurtjes ben ik waarschijnlijk thuis, ik kan niet wachten, haha.

Het reizen zelf vindt ik niet zo’n probleem, maar wel vervelend is dat ik telkens met heel veel (school)spullen moet slepen, zoals: Dummy’s, boeken, collages, a3-papier, mappen, plaatjes en ga zo maar door. Hierdoor wordt het reizen echt een beetje een opgave. Vooral als je de hele dag op school hebt gezeten. Bovendien heb ik al heel snel een stekende pijn in mijn schouders van het tillen e.d. Ik heb het al jaren, maar ben er nog nooit mee naar de dokter geweest. Niet goed, I know. Ik denk dat ik dat binnenkort maar eens ga doen, want sinds ik een keer hoorde dat een meisje schouderbladontsteking had (ja, dat bestaat!), moet ik toch wat meer opletten.

Behalve het lange reizen en het gesleep met spullen heb je dan nog de veroorzaker: School. Maar in tegenstelling tot vroeger vind ik school nu best leuk! De eerste, afgelopen week was echt heel erg wennen, maar ook heel erg tof. Wat ik wel jammer vind is dat er niemand van mijn introductiegroepje bij mij in de klas zit. (Waar is zo’n introductie dan goed voor?). Ik heb dus een totaal nieuwe klas gekregen. Gelukkig zitten er hele leuke mensen in en wisselen we per blok (10 weken) van klas, zodat je het grootste gedeelte van het eerste jaar leert kennen.

School

Tijdens de introductieweek werden we wel wat bang gemaakt door de tweedejaars. Super veel huiswerk zouden we krijgen, wat bij iedereen resulteerde in nachten doorhalen om het af te krijgen. Daar schrok ik wel van ja. En na de eerste week snap ik al heel goed waar ze het over hadden, want we moeten nu al mega veel doen. En de docenten zeggen dat blok 2 nog veel en veel zwaarder wordt, dus ik houd m’n hart vast. En het is niet overdreven ofzo hoor, want ik hoor het wel van meerdere. Het is eenmaal echt superveel. Maar ja keuzes. I’ll go for it!

Blog
Naast school heb ik helaas geen werk meer (echt geen tijd voor), maar mijn blog is wel echt een grote hobby van me. Ik post nooit dagelijks en de laatste weken niet heel regelmatig meer, maar dat komt echt door tijdgebrek. Ik vind het hartstikke leuk om foto’s te maken en artikelen te schrijven en dat wil ik niet opgeven voor school. Maar natuurlijk wil ik school ook niet opgeven voor m’n blog. Ik zal dus een balans moeten vinden. Maar dat is moeilijk, zeker in het begin. Ik ga niet opnoemen hoeveel ik voor school moet doen, maar ik denk dat als ik zeg dat het heel veel is, dat jullie me maar moeten geloven. Bloggen is sinds ik weer naar school moet niet meer de grootste prioriteit voor mij, ik hoop dat jullie dat begrijpen!

Wat nu?
Op vaste dagen een artikel posten wordt moeilijk, want het verschilt per dag wat en hoeveel ik moet doen. Vooruit werken kan natuurlijk wel en dat ga ik zoveel mogelijk proberen te doen. Ik hoop wel dat er iedere week wat online staat. Wat misschien ook een idee is, is dat ik soms wat post van wat ik op school en thuis maak? Dat vinden jullie misschien leuk om te zien en scheelt mij weer tijd, omdat ik die dingen toch moet maken. Maar als jullie dat helemaal niks vinden kun je het ook gerust zeggen hoor ;).

Zo, ik vond het echt heerlijk om dit even van me af te schrijven! De rest van de treinreis zal ik zoveel mogelijk artikelen schrijven, tot snel!

Hebben jullie het ook zo druk met school?

5 Reacties

 1. 20 september 2013 / 19:45

  Ik heb het soms ook heel druk met school en daarom probeer ik in de weekenden vooruit te werken met mijn blog en huiswerk. Succes met je studie!

 2. 21 september 2013 / 15:17

  Heel erg veel succes met je studie, het gaat je vast lukken om alles goed bij te kunnen houden 🙂 Ik loop nu stage en vind het dan vooral moeilijk om 's avonds nog te gaan bloggen, ik blog sinds dit jaar eigenlijk om de dag en werk in het weekend vooruit en vind dit ideaal zodat je doordeweeks geen zorgen hoef te maken over je blog, misschien is dat een tip voor je? 🙂 Je schrijft leuke artikels en je hebt echt een hele leuke schrijfstijl!
  liefs

 3. 22 september 2013 / 19:25

  Wat een fijne update, veel succes met je studie en ik ben onwijs trots dat je het kunt combineren met je blog. Ik hoop dat je het kunt volhouden, want je artikelen fleuren de dag altijd op. Je schrijft zo fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge