IK BEN OP VAKANTIE OP GRAN CANARIA!

Wie me al langer volgt weet misschien nog dat ik vorig jaar naar Cyprus ging in de voorjaarsvakantie. Oh man, wat was ik toe aan een beetje zon! De voorjaarsvakantie vind ik het ideale moment om er even tussenuit te gaan. Dit jaar had ik precies zelfde behoefte en dus boekte ik vorige week een vakantie naar Gran Canaria! Ik vertel je vandaag meer over dit prachtige eiland en mijn vakantie. Lees je mee?

vakantie Gran Canaria
Gran Canaria dus. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ben er wel al jaren benieuwd naar. De Canarische Eilanden zijn momenteel trouwens ook de enige plekken in Europa waar het warm is. En dat is toch wel een vereiste voor een relax vakantie, vind ik ;-). Een andere plek was dus eigenlijk geen optie (niet voor een weekje in ieder geval). Waar ik me dit jaar over verbaasde was dat de lastminutes helemaal niet zo goedkoop waren als vorig jaar, haha. Anyway, het is toch gelukt om iets acceptabels te vinden en nu je dit leest lig ik – waarschijnlijk – ergens aan het zwembad… 🙂

Over Gran Canaria
Gran Canaria vormt samen met de eilanden Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife (dit zijn de grootste vier), La Palma, La Gomera en El Hierro de Canarische Eilanden, welke zijn ontstaan uit vulkaanuitbarstingen. Op sommige eilanden zijn de vulkanen nog actief (op Gran Canaria gelukkig niet, haha) De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten westen van de Sahara en door de passaatwinden is het hier vrijwel altijd tussen de 18 en 28 graden. In februari is het hier zelfs al 16 tot 24 graden op Gran Canaria, de perfecte bestemming dus om even aan de winterkou te ontsnappen!

gran canaria

We mogen hier maar liefst 8 dagen genieten van een prachtig hotel, inclusief ontbijt en avondeten. Nu je dit leest heb ik hier helaas nog maar een paar dagen te gaan. Ik schrijf dit artikel vooruit, dus ik heb eigenlijk nog geen idee hoe het op Gran Canaria zal zijn, haha! Ik ben er zo benieuwd naar. We zitten aan de zuidkust van het eiland, waar het momenteel ook het warmst is. De duinen lijken wel op een kleine Sahara, haha!

Gran Canaria

Wat ik zo bijzonder vind aan het eiland is dat het zoveel gezichten heeft. Aan de ene kant denk je bij Gran Canaria aan zon, zee en strand, maar het bergachtige en vulkanische deel van het eiland trekt mij ook wel. We gaan in ieder geval een dagje fietsen huren, ik ben benieuwd hoe ver we komen ;-). Gran Canaria is trouwens helemaal niet zo groot, ongeveer 30 bij 50 kilometer! Ik houd jullie op de hoogte via mijn Instagram en er zullen zeker weten nog een paar artikelen online komen over Gran Canaria.

Bron foto’s 1, 2

Heb jij al vakantieplannen gemaakt?

Share:

16 Reacties

 1. 24 februari 2017 / 09:45

  Gran Canaria lijkt me zo mooi, net zoals wat jij zegt met dat bergachtige en vulkanische deel! Geniet er nog maar even van, hier regende het gister nog. X
  Anke onlangs geplaatst…Even klagen | Ergernissen PrimarkMy Profile

 2. 24 februari 2017 / 11:36

  Aaaaaah heerlijk meis! Geniet ervan ☀️

  Liefs, Nathalie

 3. 24 februari 2017 / 14:21

  Ah heerlijk zeg dat je een weekje op vakantie bent! Ik zag al wat prachtige foto’s voorbij komen op Instagram 🙂 Ik ben nog nooit in Gran Canaria geweest, dus ik ben ook heel benieuwd naar je reisverslagen straks! Ik ben zelf vorige week met mijn vriend op vakantie geweest in Mallorca, ook echt een heerlijk zonnetje en 19 graden! 🙂 Geniet nog even van je dagen!
  liefs
  Maris onlangs geplaatst…De Harry Potter tagMy Profile

 4. 24 februari 2017 / 15:49

  Wat tof zeg, geniet ervan maar dat moet vast wel goed komen! liefs ♥

 5. 26 februari 2017 / 12:01

  Wat ontzettend leuk! Ik ben er zelf ook nog nooit geweest, maar het ziet er prachtig uit! En lekker naar de zon dus 🙂 Ik ga zelf een paar dagen naar Helsinki, naar de sneeuw haha! Heel anders, maar heb ik ook erg veel zin in. Veel plezier in ieder geval!
  Wies | Nature of Happiness onlangs geplaatst…Anna Nooshin for Hunkemöller BikiniMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge