MLBB #138 | Dagje Oldenburg, vegan ontbijt en naar de dierenarts!

Hoi allemaal! Hebben jullie een fijn weekend achter de rug? Het voelt pas een week geleden dat de vorige ‘My Life Besides Blogging’ online kwam, maar is toch echt al twee weken geleden. Ongelooflijk, de maand februari vliegt echt voorbij! Ervaren jullie dat ook zo? Mijn afgelopen twee weken waren vrij hectisch. Ik werkte veel bij mijn werk en daarnaast kreeg ik een heleboel freelance opdrachten binnen, waar ik super enthousiast over ben! 😀 Als klap op de vuurpijl eindigde ik afgelopen week ook nog bij de dierenarts met een zieke Knoepert (yep, alweer!). Gelukkig heb ik ook leuke dingen gedaan, zo ging ik een dagje naar Oldenburg, naar de sauna en ging ik gezellig shooten. Kijk je weer mee?

oldenburg

dagje oldenburg
Mijn standaard maaltje tijdens werken op koopavond: Couscous! Het is echt heerlijk, het vult goed en ik vind het ook lekker om dit koud op te eten.

dagje oldenburg
Precies twee weekenden geleden ging ik een dagje met mijn ouders naar Oldenburg. Wat een prachtige stad is dit! Ik overwoog nog om een plog te maken, maar omdat ik onlangs ook al een plog had gemaakt van mijn dagje Aurich heb ik dit toch maar niet gedaan. In Oldenburg vind je echt prachtige gebouwen, dit museum deed me echt een beetje denken aan Kopenhagen, en dat op ruim een uur rijden van huis!

dagje oldenburg
Ik ben vast niet de enige die een beetje obsessed is met de Duitse architectuur, toch? 😉 In Duitsland maak ik altijd een hoop foto’s van mooie huizen en monumenten die ik tegenkom. Hoe mooi zijn deze erkertjes?! En dan die versieringen in de gevel, echt prachtig!

dagje oldenburg
Zo mooi <3

dagje oldenburg
Het was helaas slecht weer en erg winderig, dus doken we even een winkelcentrum in. Ik vind het altijd leuk om bij de kaartjes afdeling te kijken, daar doe ik vaak inspiratie op voor mijn eigen ontwerpen! 🙂 Ik vond deze varkentjes echt zo schattig dat ik er wel een foto van moest maken.

dagje oldenburg
Na een gezellig dagje Duitsland ging ik nog een avondje invallen bij mijn oude werk (in de nachthoreca). De toiletten worden momenteel verbouwd en je kunt nu dwars door de heren- en damestoiletten heen kijken, haha, zo grappig! :p

dagje oldenburg
Zondag was ik brak en maandag kwam ik weer een beetje tot leven. Tijd om een mega weekend afwas weg te werken!

dagje oldenburg
En daarna weer lekker aan het werk voor Studio Anna Jirina! Ik werkte onder andere aan een logo voor Tamara. Inmiddels zijn we aan het afronden, binnenkort zal ik het eindresultaat delen via de Instagram van Studio Anna Jirina!

dagje oldenburg
Als pauze even een wandeling maken door het mooie Noorderplantsoen.

dagje oldenburg
De dag voor Valentijnsdag ging ik shooten met Inge. Ik maakte onder andere deze foto van haar! Bij Zeeman kocht ik wat leuke hartjes ballonnen, het was nog een hele uitdaging om ze op te blazen en er was ook nog eentje geknapt :’). Deze foto gebruikte ik voor de Valentijnsactie van Studio Anna Jirina. De Breakie truien waren die dag namelijk in de sale!

dagje oldenburg
Inge maakte deze foto van mij. Ik ben helemaal verliefd op deze warme kleurencombinatie en natuurlijk mijn tasje met slangenprint. Ik draag hem bijna dagelijks!

dagje oldenburg
De volgende dag was het tijd om wat pakketjes in te pakken en te versturen! Ik deed er nog wat leuke hartjes bij, aangezien de bestellingen op Valentijnsdag waren binnengekomen :-). De Cheatday truien zijn trouwens nog wel in de sale!

dagje oldenburg
Ik trakteerde mezelf weer eens op een lekkere stapel pannenkoeken. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik had letterlijk 7(!) pannenkoeken gegeten… Ik wilde per se allemaal soorten beleg proberen (kaas, banaan, appelstroop, basterdsuiker, gewone stroop en kwark met aardbeien) en voor ik het wist zat ik propvol :p.

dagje oldenburg
Knuffelen met mijn schatjes! <3

dagje oldenburg
Mijn nieuwe favoriete ontbijtje! Binnenkort kunnen jullie een uitgebreid artikel verwachten over vegan ontbijtjes! 😀

dagje oldenburg
Bij Søstrene Grene kocht ik dit nieuwe schetsblokje. Ik vind hem zo leuk! Zo’n klein schetsblokje is ook ideaal voor logo schetsen en het formaat is ook erg praktisch om mee te nemen. In Duitsland trakteerde ik mezelf ook op een setje nieuwe potloden van Staedtler, want ik wil meer illustraties met de hand maken!

dagje oldenburg
Die avond besloot ik gelijk de daad bij het woord te voegen en maakte ik dit verjaardagskaartje voor een vriendin. Handlettering is, zoals je ziet, niet echt aan mij besteed, dus de volgende keer laat ik dat lekker weg :p. Maar goed, voor een persoonlijk verjaardagskaartje voor een katten fan vond ik het wel oke!

dagje oldenburg
Vorig weekend ging ik samen met mijn vriend naar de sauna. Het was zaterdag én prachtig weer, natuurlijk het perfecte recept voor mega drukte. Uiteindelijk hebben we een uur(!) moeten wachten voordat we de sauna in konden. Gelukkig was het wel mooi weer en hebben we nog even buiten kunnen zitten.

dagje oldenburg
Mijn favoriete plant, die ik regelmatig gebruik voor flatlays, groeide uit zijn pot. Om te voorkomen dat de stengels zouden knakken heb ik bij de Kringloop een nieuwe, grotere pot gekocht. Hij hangt er nu weer een stuk comfortabeler bij ;-).

dagje oldenburg
Met het zonnige weer van vorige week kreeg ik zin om een zomerse illustratie te maken.

dagje oldenburg
Het eindresultaat deelde ik een paar dagen geleden al via Instagram! Ik vind de illustratie best wel leuk geworden, ik ga hem binnenkort ook even uitwerken op de computer. Het lijkt me ook leuk om in de toekomst dit soort illustraties te kunnen verkopen als print op posters en dergelijke!

dagje oldenburg
Afgelopen woensdag ging ik, voordat ik een middagje moest werken in de winkel, weer gezellig shooten met Inge. Het was helaas niet zo warm als we hadden gehoopt, haha, maar gelukkig waren we allebei wel tevreden met het resultaat!

dagje oldenburg
Vorige week woensdag merkte ik dat Knoepert wat stiller was dan normaal, ik houd hem altijd extra in de gaten vanwege het probleem met zijn kiezen. Toen hij woensdagavond niet meer at wist ik natuurlijk wel hoe laat het was… Donderdagochtend had ik om 07.00 een ochtenddienst en belde ik de dierenarts meteen toen ze open waren. Gelukkig mocht ik die middag al langskomen, echter was het spreekuur dus ze konden hem niet gelijk behandelen. Er bestond een kans dat hij weer hetzelfde probleem had als de vorige keer, dus ik had kans dat het snel opgelost kon worden.

Helaas bleek dit niet het geval. Knoepert heeft een enorme brug over zijn kiezen, helaas een veel voorkomend probleem bij cavia beertjes. Mocht je benieuwd zijn wat dit precies is, dan kun je er hier meer over lezen. De volgende dag, vrijdag, moest ik opnieuw naar Meppel om Knoepert te laten behandelen. Meppel is een uur rijden vanaf Groningen, maar de dierenarts die daar zit heeft veel verstand van cavia’s en is inmiddels de enige dierenarts die ik mijn cavia’s toevertrouw. Knoepert moest onder narcose en vervolgens zouden de kiezen worden bijgeslepen. Een heel vervelende ingreep, zeker voor een cavia op leeftijd en ook zeker niet zonder risico’s. Maar door niks te doen zou hij sowieso overlijden, want door de brug over zijn kiezen kan hij niet kauwen en uiteindelijk ook niet meer slikken.

dagje oldenburg
Ik mocht gelukkig de auto van mijn vriend mee. Ik heb Knoepert om 08.45 afgezet bij de dierenkliniek en daarna ben ik met de bus naar het station van Meppel gegaan. Gelukkig heb je op het station van Meppel een fijn cafeetje waar je kunt zitten werken. Er zijn stopcontacten en je kunt naar de WC, echt ideaal!

dagje oldenburg
Ik dronk twee cappuccino om wakker te blijven en at een lemon cake tegen de stress ;-). Om half 3 belde ik de dierenkliniek, Knoepert was gelukkig wakker geworden uit de narcose (wat een opluchting!) en moest nog een paar uur bijkomen en aansterken. Uiteindelijk heb ik de hele dag doorgebracht in Meppel. Gelukkig kon ik mijn gedachten een beetje verzetten door aan freelance opdrachten te werken en deze blogpost te schrijven. Uiteindelijk was het nog best een productieve dag, gezien ik geen kant op kon ;-). Inmiddels is het 16.00 en ik hoop hem met een uurtje op te kunnen halen. Ik hoop dat hij zich gauw beter voelt en dat het hem dit weekend gaat lukken om zelfstandig te eten (ik schrijf dit artikel vooruit). Morgen (zaterdag) staat er weer een werkdag op de planning en zondag hoop ik eindelijk een beetje te kunnen uitrusten.

Trouwens, ik wil jullie graag heel erg bedanken voor jullie super lieve reacties op mijn 6-jarige blogjubileum en winactie. De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad! Ik vind het niet alleen super leuk om een van jullie blij te mogen maken met een leuk pakketje, maar ik vind het ook zo tof om jullie lieve reacties te lezen! <3 Natuurlijk weet ik wel dat er, naast mijn vaste groepje bezoekers die altijd reageert (jullie zijn fantastisch!), nog veel meer mensen zijn die af en toe komen lezen, maar niet altijd reageren. Op een winactie krijg ik vaak ook reacties van mensen die mijn blog al heel lang volgen, maar niet vaak reageren. Ik vroeg wat jullie het leukst vinden om te lezen op mijn blog en ik kreeg echt zoveel lieve reacties met positieve en bemoedigende woorden! Ik wil jullie hier enorm voor bedanken, ik vond het echt heel ontroerend om te lezen! <3 Zo, en nu ga ik een eind breien aan deze veel te lange blogpost. Woensdag staat er weer een nieuw artikel voor jullie klaar!

Ik wens je een hele fijne week!

10 Reacties

 1. 25 februari 2019 / 08:48

  Wat een leuk overzicht weer! En zo mooi om te lezen dat je veel (méér dan verdiende!) leuke reacties op je blogjubileum hebt gekregen 🙂
  Dat dagje Oldenburg klinkt echt leuk. Stiekem ben ik soms wel jaloers dat je zo vlak bij de Duitse grens woont, alleen al vanwege de DM, haha. Leuk om een aantal van je illustraties te zien! Je bent lekker bezig. Ik vind die kaart voor de kattenliefhebber juist heel leuk, inclusief de handlettering.
  Arme Knoepert! Zo sneu als er iets is met je huisdieren! En voor een klein beetje als een cavia is narcose natuurlijk helemaal best een ding. Gelukkig is hij wel goed wakker geworden uit de narcose. Sterkte! <3

 2. 25 februari 2019 / 10:00

  Arme Knoepert! Hopelijk voelt hij zich gauw weer de oude.
  Ik heb hier toevallig een 100% plantaardig ontbijtje klaarstaan. 😊 Ik ben als vegetariër nu al een hele poos dingen indien mogelijk aan het veganizen, dus bv. Alpro i.p.v. gewone yoghurt, veganistische kaas op de pasta … Alle beetjes helpen!
  Jessica J. onlangs geplaatst…Deze goede gewoonten krijg ik mezelf maar niet aangeleerdMy Profile

 3. 25 februari 2019 / 10:05

  Wat een fijne twee weken!
  Het stadje Oldenburg ziet er prachtig uit! Ik ken mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst naar Duitsland ben geweest, best leuk om een keertje heen te gaan.
  Wat vervelend van je cavia, hopelijk gaat het snel beter <3
  Liefs,
  Evelien

 4. 25 februari 2019 / 11:45

  Ah bah dat je weer naar de dierenarts moest. Ik moet aanstaande vrijdag met mijn kat (die wordt dan geholpen), maar is al zo’n gedoe om hem in het reismandje te krijgen. Toch altijd een dingetje zo’n dierenarts. Die tekeningen zijn leuk!
  Mariska onlangs geplaatst…LORÉAL Paradise Extatic mascara waterproof reviewMy Profile

 5. 25 februari 2019 / 12:30

  Wat leuk weer om te zien! Ik ben erg benieuwd naar je artikel over vegan ontbijtjes. Kan altijd wel wat ontbijtinspiratie gebruiken. Hopelijk gaat nu alles goed met Knoepert (geweldige naam trouwens!). Fijne nieuwe week gewenst.

 6. 25 februari 2019 / 17:29

  Fijn dat je zoveel lieve reacties kreeg op je blogverjaardag! Dat doet altijd deugd hé! Jammer dat Knoepert weer naar de dierenarts moest. Nooit fijn hé! Hopelijk is hij weer snel beter!
  Irene onlangs geplaatst…10 Dingen die typisch mij zijn.My Profile

 7. 26 februari 2019 / 23:05

  Ik vind vegan echt heel knap en wil het in mijn toekomstige huisje ook gaan doen wanneer ik zelf kan gaan koken! En wat een leuke foto samen met Marieke 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge