MIJN 7 DOELEN VOOR DE MAAND JULI

Deze blogpost is eigenlijk een beetje dubbel, omdat ik me had voorgenomen in de zomervakantie zoveel mogelijk te genieten – zonder enige verplichtingen. Zie hier mijn leuke lijst met wat ik deze zomer wil doen! Maar ik denk dat het bloggers (en รผberhaupt vrouwen) eigen is dat we onszelf willen blijven verbeteren. Elke dag presteren, de drang om te blijven groeien en het streven naar het allerbeste eindresultaat. Naast werken, bloggen, feesten, leuke dingen doen en luie dagen in bed is er nog genoeg te doen! Vandaag vertel ik je mijn doelen voor de maand juli, die inmiddels al bijna halverwege is… Lees je mee?

Ik geloof dat ik wel vaker een lijstje met doelen heb gedeeld op mijn blog, maar naast school, werken en bloggen is er vaak geen ruimte om het allemaal waar te maken. Vandaar dat deze rubriek de afgelopen tijd een beetje naar de achtergrond is verdwenen! Ik wil het wel weer een beetje gaan oppakken, mits ik een paar relevante doelen heb natuurlijk. Het moet wel leuk en realistisch blijven!

1. NIEUWE LAY-OUT


Een nieuwe lay-out staat al enige tijd op de to-do list, misschien heb je het al eens gelezen in mijn wekelijkse fotodagboek. Ook hier was ik voor de zomervakantie nog niet heel veel mee bezig, maar nu ik weer meer actief ben op mijn blog begint het wel echt te kriebelen! Ik ben gewoon zรณ toe aan iets anders. Ik had lieve Maris (queen of design ;-)) gevraagd of ze me wilde helpen met mijn lay-out en wat ik tot nu toe heb gezien ziet er zo mooi uit… Ik hoop dat ik mijn nieuwe lay-out gauw online kan zetten!


2. FACEBOOK-PAGINA AANMAKEN 


En nee, dan heb ik het natuurlijk niet over mezelf, maar over mijn blog! Je kunt mij nu volgen via Bloglovin’Instagram en Google+, maar Facebook en Twitter blijven een beetje achter. Twitter heb ik nooit echt gehad, maar op Facebook ben ik dagelijks actief. Dus hoeveel moeite is het om ook een Facebook-pagina aan te maken voor mijn blog?! Dit idee heb ik al heel lang en nu iedereen lang en breed weet van mijn blog, kan ik het net zo goed waarmaken. Gaan jullie mijn pagina een like geven? ๐Ÿ™‚


3. ACTIEVER OP INSTAGRAM


Soms vergeet ik wel eens dat ik naast een blog รณรณk nog een Instagram-kanaal bij te houden heb. De laatste tijd is het nogal stil op mijn Instagram en dat vind ik jammer. Ik wil niet alleen blog-gerelateerde foto’s plaatsen, maar ook zeker veel persoonlijke! Ik merk dat ik er niet de tijd voor neem om bij anderen te reageren en foto’s liken doe ik maar zelden. Misschien een beetje Instagram-moe? Ik vind het leuk, maar al die mooie foto’s van anderen herinneren me er telkens aan dat ik ook wel wat beter mijn best kan doen.


4. INFORMEREN EIGEN DOMEIN


Tot slot mijn laatste blog-gerelateerde doel voor deze maand: Ik wil me gaan verdiepen in het nemen van een eigen domein. Ik zou zo graag willen dat er .nl achter mijn blognaam gaat staan, zonder tussenkomst van ‘blogspot.’ Het staat een stukje professioneler en na ruim 2,5 jaar bloggen ben ik er wel aan toe! Het idee van een eigen domein heb ik al ruim een jaar. Maar ik weet nog steeds niet hoe het precies zit… Ik blog trouwens nog steeds onder Blogger en twijfel of ik zal overstappen naar WordPress. Wat denk jij?


5. MEER BOEKEN LEZEN


Die grote stapel boeken en tijdschriften op mijn nachtkastje? Nou, die ligt er al bijna ruim een maand. Ik merk dat ik veel zin krijg om te lezen als het mooi weer is, want het is super ontspannend. Een middagje in de tuin of een dagje strand, een goed boek of een leuk tijdschrift maakt het helemaal compleet! Nu de temperaturen de afgelopen week weer een stuk daalden kroop ik toch liever achter mijn laptop om wat blogjes te tikken. Maar het lezen van mijn eigen teksten telt natuurlijk niet mee… Meer boeken lezen it is!


6. UITSTELGEDRAG AANPAKKEN


Ik zal je niet gaan vervelen met dingen die al maanden op de planning staan. Dingen die slechts een middagje tijd kosten, of zelfs minder, maar waar je gewoon gรฉรฉn zin in hebt. Herkenbaar? Mijn kledingkast opruimen is er eentje van. De tijd vliegt echt voorbij, maar deze zomervakantie is er nog een hoop werk aan de winkel. Ook op het gebied van mijn blog loop ik enigszins achter. Die ene review? Nog niet gemaakt. Dat proefartikel dat ik zou schrijven voor …? Nope. Hup, aan het werk Anna!
7. MACBOOK OPRUIMEN
Tot slot mijn zevende doel voor deze maand, omdat het de zevende maand van het jaar is! Snap je? Ennuh, denk nou maar niet dat ik in december 12 doelen voor mezelf ga opstellen… Haha :-). Punt 7 en 6 zijn nogal met elkaar verbonden, want ik wilde eigenlijk mijn MacBook opruimen na de laatste beoordeling. Dat was… Eh… Eind mei? Oh god. Zo erg is het dus gesteld met mij! Elke keer loop ik weer tegen het ding te vloeken als Photoshop langzaam opstart of als hij vastloopt. Misschien zou ik die duizenden blogfoto’s er eens af moeten halen, denk je ook niet? Ik moet het gewoon doen, want zo kan het niet langer.
Niet echt spannende doelen deze keer, maar toch even goed om het zwart op wit te hebben staan. Letterlijk ook, zwarte letters op een witte pagina. Ha! Wat ben ik flauw vandaag, men… Ik kan maar beter aan mijn doelen gaan werken, haha! Ik hoop dat het een extra motivatie is dat ik het nu met jullie gedeeld heb. Eind deze maand vertel ik welke doelen ik heb behaald en welke niet. To be continued
Heb jij ook zoveel last van uitstelgedrag?

31 Reacties

  • 13 juli 2015 / 10:00

   Ja klopt, in de vakantie heb ik gewoon even een extra zetje nodig! X

  • 13 juli 2015 / 10:01

   Yes! Ik ben benieuwd, ik ga in ieder geval hard m'n best doen. X

 1. 12 juli 2015 / 10:54

  Ongeveer drie jaar geleden heb ik geblogd via Blogger, nu blog ik opnieuw, maar dan via WordPress. En ik moet zeggen ik ben heel blij met WordPress! Nu ben ik sowieso een beetje een geek en codeer ik graag (wat overigens niet hoeft bij WordPress, maar het kan) dus ik kan helemaal mijn ei kwijt in WordPress. De opties zijn echt eindeloos! ๐Ÿ™‚

  • 13 juli 2015 / 10:02

   Dankjewel voor je tip! Ik heb spijt dat ik niet meteen met WordPress ben begonnen. X

 2. 12 juli 2015 / 12:06

  Leuke doelen! Heel veel succes met het behalen ervan! Ik ben wel benieuwd naar je nieuwe layout ๐Ÿ™‚

  • 13 juli 2015 / 10:02

   Dankjewel, ik ga het nodig hebben haha! Ik ook, kan niet wachten ๐Ÿ˜€

 3. 12 juli 2015 / 12:47

  Mooi lijstje en hopelijk kun je snel genoeg een hoop doorstrepen. Uitstellen ben ik ook erg goed in helaas.

  • 13 juli 2015 / 10:03

   Ik heb er vooral last van in de vakantie, die dingen die er dan alsnog moeten gebeuren lijken zoveel…

 4. 12 juli 2015 / 13:42

  Mooie doelen! Ik denk dat het zeker de moeite waard is om over te stappen naar een .nl domein. En het is super makkelijk! Daarnaast is WordPress super makkelijk dus daar raak je zo aan gewend.

  • 13 juli 2015 / 10:03

   Dankje! Ja, dat geloof ik inderdaad ook wel. Ik moet me er echt mee bezig gaan houden!

 5. 12 juli 2015 / 15:43

  Oh, ik heb daar ook zo last van dat ik mezelf altijd wil verbeteren etc.! Maar het is denk ik alleen maar een goede eigenschap. Daarnaast zit ik er ook aan te denken om een Facebook pagina aan te maken, maar ik twijfel ook nog een beetje. Jouw pagina zal ik trouwens zeker een like geven ๐Ÿ˜‰ En ook ik wil actiever zijn op Instagram, dus onze doelen komen wel een beetje overeen ;p

  • 13 juli 2015 / 10:04

   Ja klopt! Ik ben ook zeker blij met deze eigenschap, maar soms is het wel irritant… Een dagje helemaal niks doen doe ik graag, maar het is zo moeilijk. Ik haal er ook veel voldoening uit als dingen gaan zoals ik dat wil! Leuk dat je ook een FB wil maken voor je blog, zeker doen ๐Ÿ˜€ X

 6. 12 juli 2015 / 16:03

  ben benieuwd naar je layout! word vast mooi ๐Ÿ™‚

 7. 12 juli 2015 / 16:57

  Mooie doelen! Succes met het streven naar deze doelen. 3 en 5 gelden ook voor mij. In de zomer lees ik sowieso wel meer dan in de rest van het jaar, maar tot nu toe heb ik erg weinig tijd gehad om te lezen. Tijd voor vakantie dus ๐Ÿ˜‰

  • 13 juli 2015 / 10:05

   Ja inderdaad! Ik ben eergisteren begonnen in een nieuw boek, nu alweer op bladzijde 50, echt een record voor mij haha ๐Ÿ˜€

 8. 12 juli 2015 / 18:21

  Mooie doelen! Zo herkenbaar, het uitruimen van je laptop uitstellen. Ik wil de mijne al sinds eind juni uitmesten maar ik stel het telkens uit haha.

  • 13 juli 2015 / 10:05

   Haha jaaa, ik dus al sinds eind mei… Nu ik dit typ is het natuurlijk nog steeds niet gebeurd, haha. X

 9. 12 juli 2015 / 20:27

  Zelf zit ik bij PCExtreme (host en domein) en daar ben ik echt super tevreden over. Het lijkt mij qua overstap wel lastig maar ik denk dat het wel mogelijk is. Hier zou ik even goed over informeren! Ik heb nog nooit echt Blogger gebruikt maar over WordPress ben ik heel erg te spreken, + het aantal thema's wat je hebt! Ik heb sinds gisteren ook een thema via Etsy gekocht dat heeft mij rond de โ‚ฌ30,- gekost en dat vind ik echt goed te doen. Ik ben wel benieuwd naar je nieuwe layout, de layout van Maris ziet er in ieder geval errrrug mooi uit! En ja stom is dat het met Instagram, daar heb ik ook zo erg last van en ik vergeet het ook gewoon, haha.

  • 13 juli 2015 / 10:06

   Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Het is inderdaad best lastig om van Blogger over te stappen naar WordPress heb ik gehoord. Ik moet er even goed de tijd voor nemen. Ik vergeet Instagram ook vaak, haha! X

 10. 13 juli 2015 / 10:04

  Whoeps, macbook opruimen. Dat heb ik laatst ook gedaan en het was een behoorlijke klus hihi. Succes met al je doelen!

  • 13 juli 2015 / 10:06

   Ja inderdaad… Ik zie er al tegenop haha! En dankjewel ๐Ÿ˜€

 11. 13 juli 2015 / 18:09

  Dat zijn echt hele goeie doelen! Iets wat helemaal niet erg is om toch aan te werken.
  Uiteindelijk zal je jezelf dankbaar zijn ๐Ÿ™‚
  Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge